USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

5 грудня: дні народження, події, факти

5 Грудня 2017 00:00
Колектив Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" щиро вітає голову ОСББ "Весняні лелеки" та "Ветеранів, 15" Сергія Буська з днем народження! Імениннику бажають виконання самих неймовірних і запаморочливих бажань, яскравих і незабутніх вражень, успіхів у всіх починаннях.

Також святкує сьогодні директор комунального закладу «Луцький навчально-виховний комплекс № 9 Луцької міської ради» Олександр Дубина та економіст обласного територіального медичного протитуберкульозного об'єднання Олена Рожновська.
Сергій Бусько
Сергій Бусько
Олександр Дубина
Олександр Дубина


Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом та бажає міцного здоров’я, фінансової стабільності, гармонії у всьому та мирного неба над головою.

Сьогодні - День працівників статистики в Україні.

Також 5 грудня відзначають Всесвітній день волонтерів. Таким чином ООН закликає держави здійснити заходи з метою підвищення поінформованості про важливий внесок служби добровольців і тим самим спонукати ще більше людей в усіх сферах діяльності пропонувати свої послуги в якості добровольців як на батьківщині, так і за кордоном.

Іменини за православним календарем святкують Максим, Петро, Валер’ян, Михайло та Архип.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року 5 грудня у Києві встановили головну ялинку країни. 26-метрову ялину привезли з Надвірнянського району Івано-Франківської області.

Два роки тому «Волинь» здоубла неочікувану перемогу над «Дніпром» у матчі 12-го туру Чемпіонату України з футболу. Переможний гол на 84-й хвилині забив В'ячеслав Шарпар.

У 2014 році у Луцьку стартував Міжнародний фестиваль з капоейри. Більше сотні спортсменів приїхали на Міжнародний фестиваль з капоейри «Трока ді Кордас».

Про службових собак Ягодинської митниці редакція розповідала у 2013 році: кінологічні команди починають працювати після отримання оперативної інформації про можливе незаконне переміщення заборонених речовин.

Народилися:

Цього дня народились польський політик, керівник ІІ Речі Посполитої у 1918-1922 та 1926-1935 роках, якого вважають батьком польської незалежності Юзеф Пілсудський, американський художник-аніматор, режисер, продюсер Волт Дісней, український письменник Григір Тютюнник, американський рок-музикант, один із засновників рок-н-ролу Літтл Річард, іспанський співак-тенор Хосе Каррерас, французька співачка Патрісія Каас, український письменник-прозаїк Михайло Андрусяк, український борець Ельбрус Тедєєв, українська гімнастка Наталія Годунко.

Сталося:

1766 — Джеймс Крісті-старший, колишній морський офіцер, провів свій перший аукціон у Лондоні. Тепер аукціон «Крістіз» (поряд з аукціоном «Сотбі») є найвідомішим у світі.

1848 — Президент США Джеймс Полк підтвердив факт відкриття золота в Каліфорнії, чим спровокував золоту лихоманку 1849 року.

1918 — Проголошено Руську Народну Республіку Лемків.

1919 — Під тиском ворожих армій головний отаман військ Української Народної Республіки Симон Петлюра виїхав з України в Польщу.

1929 — У США створили першу у світі організацію нудистів.

1931 — Більшовики підірвали храм Христа Спасителя в Москві.

1944 — У Німеччині оголошений призов в армію жінок, старших 18 років.

1971 — У Буенос-Айресі (Аргентина) відкрили пам'ятник Тарасові Шевченку.

1994 — В обмін на відмову України від ядерної зброї у Будапешті підписали меморандум про надання Україні гарантій безпеки з боку ядерних держав — США, Великобританії та Росії.

2001 — Розпочався перший Всеукраїнський перепис населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus