USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Бійців 51 бригади лишили під вартою ще на місяць

3 Жовтня 2014 21:30
Ще на місяць для додаткового розслідування залишити всіх волинян у військовій частині А1978, які перебувають під слідством. Таке рішення ухвалив суд у Запоріжжі. Про це інформує Нововолинськ діловий.

Попри всі зусилля батьківської громадськості, запорозьких активістів і волинських журналістів, які без упину нагадували владі про несправедливість, герої Червонопартизанська надалі мають непевний статус підозрюваних у порушенні статті 409, пункту 3 Кримінального кодексу (ухиляння від несення служби в бойових умовах).

"Наші державні адвокати якісь трохи дивні… Маємо сподівання на нормальних — тих, що нам найняли депутати, вони добиваються переведення нас на Волинь. Адже жодних підстав нас тут тримати немає. Але тримають. А так нічого, сидимо", — розповів 27-річний річний нововолинець Ігор.

Свій день народження — 11 жовтня він зустріне під слідством, у казенних стінах. Схоже, що й Новий рік із важкої руки військового прокурора застане волинян в Уральських казармах Запоріжжя.

"Прокуратура скерувала до суду клопотання про продовження терміну дії запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання терміном на один місяць. Цей місяць потрібен, аби задоволити всі клопотання адвокатів про призначення психологічної експертизи. Треба ще зібрати низку документів, допитати військовослужбовців, які вибули з зони АТО і лікуються у шпиталях в інших областях. Їх ми зможемо нормально допитати лише по завершенні їхнього лікування", — пояснив прокурор Запорозького гарнізону старший радник юстиції Михайло Івлев.

Запорозька прокуратура з нагляду за дотриманням законів у військовій галузі Південного регіону України третій місяць веде слідство щодо військовослужбовців 51-ї бригади, яких підозрюють у дезертирстві. Про попередні результати слідства прокурор говорити відмовився. Адвокати і правозахисники стверджують, що справа шита білими нитками...

Зараз волиняни мешкають у так званих Уральських казармах, допомагають вантажити передачі в зону АТО. Усі мріють про повернення додому. Якщо влітку вони пробули у полоні бойовиків два дні, то нині вже третій місяць є заручниками державної бюрократичної машини і безпідставної заяви президента про те, що 51-ша бригада дискредитувала себе під Червонопартизанськом.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
66 Показати IP 4 Жовтня 2014 08:41
Адвакаты и пракуратура "спелись!!!!!!"
77 Показати IP 4 Жовтня 2014 09:46
Справжніх військових судять, а ПС і всякі-там добровольчі загони мародерством займаються, от "герої"...
Патріот Показати IP 4 Жовтня 2014 14:41
нема нам діла до цього! хай що хочуть то й роблять!
666 Показати IP 6 Жовтня 2014 10:33
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus