USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Автомобіль, безпілотник і хаскі: волонтери з Луцька везуть допомогу на схід

21 Листопада 2017 18:36
Безпілотник, продукти харчування, теплі речі, листи від діток – це те, що цього разу у волонтерському мікроавтобусі Волинської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану. Благодійний вантаж зібрали для бійців, які служать на передовій в зоні АТО.

Голова Волинської спілки ветеранів афганців, депутат Волинської обласної ради (фракція «УКРОП») Григорій Павлович розповідає, що допомагають військовим на Сході ще з початку російсько-української війни, інформує прес-служба Волинського УКРОПу.

«Ми дали собі слово, що будемо працювати до завершення бойових дій», – каже Григорій Григорович.

Він зауважує, що хлопці часто звертаються до їхніх волонтерів і потреба є у найелементарнішому. Часто з ладу виходить техніка, тому запчастини та автівки в АТО на вагу золота. Ось і цього разу на Схід транспортують відремонтовану машину. Запчастини для неї знайшли у Республіці Польща.

Григорій Павлович звертає увагу, що раніше люди набагато охочіше допомагали волонтерам зібрати благодійний вантаж. Нині ж така активність значно знизилася. Одна з причин – «байки» влади про те, що на АТО виділяються чималі кошти, і, мовляв, солдати там мають усе необхідне. Насправді ж, навіть ті бригади, які лише навіть по кілька днів дислокуються у зоні бойових дій не забезпечені елементарними засобами для стеження за ворогом та іншими украй важливим речами, які потрібні для того, аби вижити.

Волонтер, підприємець Віктор Козел часто спілкується з бійцями з передової. Цього разу він везе для них не лише випічку власного виробництва, а й безпілотник. Вартість цього техзасобу – близько двох тисяч доларів.

Ще один волонтер Юрій Щербик знає про АТО зсередини, адже служив у 72 бригаді, поблизу села Гранітне, що якраз на лінії розмежування. Пішов на фронт добровольцем. Поки був на війні, волонтерством почала займатися його мама. Зараз – це справа їхнього життя.

Юрій – людина дуже творча. В АТО написав збірку поезії – «Небо Донбасу», видав її за власний кошт. Кожен рядок віршів – це пережита емоція, яку не можна сприймати без щему у серці. Юрій Щербик також грає на гітарі. В АТО завжди бере її з собою. У ті миті, коли на інструменті звучать акорди, хлопці на декілька хвилин можуть забути, що вони постійно перебувають на межі життя та смерті.

Цього разу волонтери взяли у рейс і незвичайного пасажира – собачку Ніку. Маленьке цуценя хаскі подарували волинську бійцю Олександру, коли той перебував на лікуванні у госпіталі. Він виглядів Ніку змалечку. А, приїхавши після лікування додому, залишив її на кілька місяців. Тут її доглядали друзі. Нині Саша служить у Бахмуті. Ніка дуже сумувала за господарем, а він за нею. Та вже цими днями вони знову будуть разом.

Григорій Павлович розповідає, що з Волині багато афганців пішли на фронт добровольцями. Загалом в Україні, більше 12 тисяч афганців служили в зоні АТО, більше 200 загинуло, 2 удостоєно звання Героя України посмертно.

«Наш бойовий побратим по Афганістану, який служив у десантних військах, помер через два місяці після повернення із зони АТО, – розповідає Григорій Григорович. – У нього лишилася дружина та троє діток. Квартири вони й досі не отримали. Зараз думаємо на тим, як допомогти сім’ї».

За словами голови Волинської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану, депутата Волинської обласної ради, укропівця Григорія Павловича благодійний вантаж в зону АТО відправляють один-два рази на місяць. З початку війни були такі дні, що виїжджало на Схід і по чотири мікроавтобуси з допомогою.

«Волонтери завжди везуть на Схід частинку своєї душі», – додає Григорій Григорович.

Цього разу зібрати передачі для бійців допомогли викладач Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки Ірина Левчук та студенти-першокурсники філологічного факультету, Волинський ліцей-інтернат Волинської обласної ради, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», підприємці Олег Дмитрук, Олександр Мігальчук, ТОВ «Забіяка», сім’я Андрушчишен, лучанин Дмитро Гарболінський.

Дивіться далі у сюжеті телеканалу «Аверс»:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Алла Показати IP 18 Листопада 2017 10:03
Неймовірні люди - наші волонтери, хлопці, що захищають Україну, громадяни, що діляться останнім з нашими воїнами. Нехай нам всім щастить. Разом із усім цивілізованим світом переможемо цю московську орду.
Ігор Показати IP 21 Листопада 2017 23:23
так григорій григорович, чи григорій павлович????
Василь Показати IP 26 Листопада 2017 22:37
Павлович це прізвище (фамілія)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus