USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чому проблеми особливих краян на Волині часто не помічають

1 Листопада 2015 19:00
Волиняни із вадами здоров’я соромляться безплатно їздити в громадському транспорті. Пояснюють це тим, що бути не таким як всі – принизливо, а особливо, коли твої проблеми не помічають.

Іван Кечма - член аматорської спілки живопису і народної творчості Володимира-Волинського, художник.

У 37 років у Івана Михайловича сталася біда і він отримав інвалідність 2 групи. З тих пір, зізнається чоловік, його життя докорінно змінилося.

Зауважимо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, чому Волинь недоступна для інвалідів.

«Важко відчувати себе не таким як усі. З одного боку, ніби ніхто не покидає тебе в біді, бо ж є певні соціальні пільги, а з іншого - ти реально нікому не потрібен. У нас так, коли працюєш – ти потрібен, а коли слабкий, то доводиться ходити по чиновницьких кабінетах, просити, клянчити.

Зокрема щодо безплатного проїзду. Я вже не пригадую, коли їздив, користуючись пільгами, адже мені соромно. Бо коли заходиш і кажеш, що у тебе посвідчення, то водій одразу визвіряється, знайде сто причин, чому тобі не можна їхати безплатно. Або кажуть, що вже є одна людина. А на тебе всі люди дивляться, спішать, гримають як на школяра, який завинив – це принизливо», - наголошує чоловік.

Така ситуація і у Володимирі-Волинському, і в Луцьку, запевняє Іван Кечма.

Такі випадки соціальної несправедливості на Волині непоодинокі. Підтвердженням цього є й те, що громадські активісти заявляли, мовляв, люди з особливими потребами не завжди можуть отримати в Луцьку передбачені для них пільги, а судові справи тягнуться роками.

Щодо несправедливості із пільгами в громадському транспорті, - нещодавно пенсіонери Луцька влаштували мітинг під міською радою, висловлюючи недовіру Луцькому міському голові Миколі Романюку. Люди були незадоволені тим, що попри закони України, постанови Кабміну, вказівки Міністерства та рекомендації з облдержадміністрації з приводу безплатного проїзду у громадському транспорті, в обласному центрі владці відмовляють їм у цих пільгах.

ЧИТАТИ ЩЕ: Луцька бібліотека-філія №10, прийняла виставку картин Івана Кечми «українське козацтво-відгомін віків».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 1 Листопада 2015 23:29
архбудконтроль! ти вже запрацював?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus