USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцька родина, дім якої постраждав у ДТП, потребує допомоги

24 Квітня 2016 13:23
Нещодавно в Луцьку автівка в`їхала в аварійний будинок і знесла його частину. На щастя, ніхто не постраждав, однак сім`я потребує допомоги та підтримки. Родина Гавруків —  Віра Гаврук з дочкою Наталею та внучкою Валерією проживали у будинку довгий час. Чекали, що його знесуть, як і більшість аварійних будинків навколо.

Однак це питання в стінах Луцької міської ради так і не вирішилося, – інформує «Громадського радіо».

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, пригода сталася уночі 16 квітня, близько 2:30. Автомобіль зніс частину приватного будинку в Луцьку на вулиці Теремнівській. Внаслідок зіткнення частина будинку зруйнована.

В ніч аварії, пригадує Віра Гаврук, був сильний дощ. Вони спали в сусідній кімнаті, яка від удару майже не постраждала. Щоправда, на стінах утворилися тріщини.

«Ми спали з того боку. Я спершу подумала, що то гуде. А потім чую звук «бух». Я вискакую з ліжка в одній сорочці, а Лєрочка прокинулася. Стала плакати. Кажу, до Наташі вставай», — розповідає Віра Гаврук.

Жінки відразу викликали поліцію. І на місце події прибули луцькі патрульні.

«Їх було шестеро. Вони втекли. І одні кажуть, що машину лишили на вулиці Вересневій, де Будинок людей похилого віку, інші кажуть, що поблизу Епіцентру. Отак біля магазину лишили машину. І втекли», — каже пані Віра про тих, хто в`їхав в її будинок.

Працівникам поліції вдалося знайти автомобіль по «гарячих слідах». Він був на польських номерах. А наступного дня з`явився водій та зізнався у скоєному.

«Він (ред. – водій) сказав, що вони з друзями недалеко на вулиці Теремнівській випивали, потім сіли в машину. Він і ще троє його товаришів вирішили проїхатись і не впоралися з керуванням і він в`їхав в цей будинок. Родина - бідна. Їй ніде буде жити. На водія склали протокол за статею 124КУпАП – це порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження майна. Це тягне за собою штраф у розмірі 340 гривень або умовне покарання від 6-ти місяців до одного року. Хоча це за рішенням суду», — розповідає прес-секретар патрульної поліції Луцька Ольга Бузулук.

З її слів, склали ще два протоколи за неправдивий виклик поліцїі та за місцем ДТП.

Натомість в Луцькому міськвідділі поліції пояснили, що жодних даних щодо цього інциденту в Єдиний реєстр досудових розслідувань не внесено.

Луцька юристка Ольга Валянік пояснила, що така ситуація в залежності від обставин справи кваліфікується як цивільний делікт, адміністративне правопорушення, а в разі достатніх підстав як інший злочин ККУ, наприклад, хуліганство.

«Якщо взяти до уваги власне статтю 194 ККУ, яка передбачає умисне знищення або пошкодження майна, то там йдеться про те, що завдана шкода – двісті п’ятдесят і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину. Ймовірно, що про таку суму завданої шкоди в цьому випадку не йдеться», — пояснила Ольга Валянік.

Не знаючи усіх правових моментів цієї справи, сім`ї Гавруків попри всі обставини, потрібно самим виходити з ситуації. Троє живуть на пенсію Віри Гаврук, бо дочка Наталія звільнилась з роботи. Має проблеми зі здоров`ям.

Вони найняли знайомих, аби ті хоч трохи «підлатали» будинок. А після Великодніх свят жінки планують звертатися до міської ради за допомогою.

Віра Гаврук пригадує, що за весь час проживання тут це вже третя аварія.

Сім`я сподівається не так на суд та відшкодовані завдані збитки, як на те, що все-таки будинок знесуть, а вона з дочкою на внучкою отримає нове житло.

І поки ситуація жодним чином не вирішується, для того, сім`я Гавруків потребує допомоги небайдужих людей.

Номер картки «Приватбанку» 4 149 497 861 092 858 – Гаврук Наталія Петрівна
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ангст Показати IP 24 Квітня 2016 13:33
340 гривень? Ви серйозно? А нічого що водій був п'яний і, як раніше писалось, сказав що його машину викрали і то не він? Нічого що людям немає де жити? Хай ця алкота відшкодує те що натворила! А якби мешканці будинку спали там куди він в'їхав? Права в нього теж не заберуть як я розумію. Оце правосуддя в нас, люкс. Хай водій скотиняка латає будинка! І чому не оприлюднили ім'я героя?
дідо Показати IP 24 Квітня 2016 14:08
Будинок приватний .тому за збитки повинен платити водій, а не лучани. Вимагати нове житло є незаконно.
Ааа Показати IP 24 Квітня 2016 15:10
А цей ...андон шо був за кермом де??? Хай іде туда дити, а невинні люди підуть до нього.
аяяй Показати IP 24 Квітня 2016 19:27
безумовно, людям потрібно допомогти.
Пппп Показати IP 25 Квітня 2016 10:41
Тоді може всім такі будинки порозносити,бо там люди проживають і нічого там самі не роблять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus