USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Горохівська начальниця 116 тисяч не «прикарманювала», - суд

14 Червня 2013 11:21
Начальника служби у справах дітей Горохівської РДА, яку звинувачували у привласненні 116,7 тисячі бюджетних гривень, виправдав суд.
Такий вирок винесла суддя Локачинського райсуду Тетяна Кідиба.
Правоохоронці звинувачували начальника служби у справах дітей Горохівської РДА у заволодінні впродовж травня 2006–вересня 2010 років бюджетних коштів обсягом понад 116,7 тисячі гривень. Мовляв, жінка регулярно видавала накази про преміювання працівників служби, зокрема, і себе. А питання про преміювання керівників має вирішувати лише «вищестоящий орган». Таким чином, жінка нібито «зайво» отримала понад 71 тисячу гривень.
Окрім того, чиновниця буцімто всупереч закону встановила особисто собі надбавку за виконання особливо важливої роботи в розмірі 50% посадового окладу з урахуванням доплати за ранг та вислугу років, на підставі чого впродовж двох років отримала ще майже 15,4 тисячі гривень.
Закидали у прокуратурі їй і інші порушення. Загалом же керівниця служби у справах дітей Горохівської РДА начебто «прикарманила» понад 116,7 тисячі гривень.
Натомість обвинувачена своєї вини у цих правопорушеннях не визнала. Вона підкреслила, що діяла в межах закону. З її слів, нікому з керівників самостійних структурних підрозділів Горохівської РДА, які мали в своїй структурі бухгалтера, розпорядження голови РДА на преміювання кадровою службою не готувались.
Зрештою, суд виправдав начальника служби у справах дітей Горохівської РДА. Мовляв, у її діях не було складу злочину. Водночас суд зняв арешт із новенького автомобіля чиновниці – «Mitsubishi Lancer» 2011 року випуску (вартістю понад 126 тисяч гривень).
Вирок можуть оскаржити до Апеляційного суду Волинської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 5 Грудня 2013 13:57
А хто оскаржить, коли дочка працює в апеляційному суді області.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus