USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Гран-прі на Міжнародному фестивалі дали фільму з Волині

10 Жовтня 2011 09:45
На Міжнародному фестивалі аматорського кіно «Кінокімерія» «Гран-прі» і квиток до Болгарії виборов 7-хвилинний фільм народної аматорської кіностудії «Волинь» «Ранок з Тіффані», режисером якого є Світлана Федонюк.
Захід відбувся на Херсонщині: почався у самому Херсоні, а продовжив свою триденну роботу на березі Азовського моря, в курортному комплексі на Арабатській Стрілці. Про це повідомив директор народної аматорської кіностудії «Волинь» Борис Ревенко.
Тепер Федонюк представлятиме Україну на конкурсі Європейської спілки непрофесійного кіно «UNIKA», що пройде наступного року в Болгарії.
На підтвердження цього режисерці було вручено Золоту медаль цієї організації.
Усього на фестивалі «Кінокімерія» було представлено 160 робіт з 10 країн. Волинь представляли п'ять короткометражок, проте конкурсний відбір пройшли лише дві – «Ранок з Тіффані» та «Іграшка» режисера Віталія Герасимлюка.
Журі «Кінокімерії» очолив московський режисер Валерій Федосов зі студії Микити Михалкова «ТРІТЕ», а Європейську спілку непрофесійного кіно представляв нідерландець Володимир Муртін.
Кіноаматорка Світлана Федонюк вважає, що її головним конкурентом був фільм одесита Максима Фірсенка «Покоління», котрий в минулому році брав участь у позаконкурсному показі Канського кінофестивалю.
«Коли я побачила на Максові футболку з логотипом Канн, то чомусь вирішила, що саме його фільм і переможе... Адже там майстерно засуджувалась байдужість сучасного суспільства до ветеранів Другої світової, там були «німці з автоматами» у виконанні професійних акторів, була прорадянська військово-патріотична тематика, яку так шанують на Сході України, в Росії... У моєму ж кіно знімалась моя бабуня Оксана з села Полапи Любомльського району, одна з мільйонів звичайних проліських жінок... Я відзняла те, з чого складається моя маленька батьківщина, про те, що робить мене українкою... » – каже Світлана Федонюк.
Як розповів Ревенко, члени журі, кінооператор студії імені Олександра Довженка Юрій Гармаш та викладач університету імені Івана Карпенка-Карого Юрій Ріпенко запропонували авторці «Ранку з Тіффані» стати студенткою головного навчального закладу нашої держави, який готує фахівців театру та кіно.
Нагадаємо, у липні стало відомо, що фільм «Ранок із Тіффані» отримав відзнаку на Всеукраїнському фестивалі молодого аматорського кіно «DVERY», що проходив у Рівному.

На фото Микити Долгова: володарка гран-прі «Кінокімерії 2011» Світлана Федонюк та режисер Борис Ревенко з відзнаками фестивалю.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
кинолог Показати IP 10 Жовтня 2011 09:52
ну молодцы ребята респект и уважуха
ЧуйНа Показати IP 10 Жовтня 2011 22:52
ТАК тримати!!! І побільше знімати!!))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus