USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ігор Палиця та Міністр молоді і спорту України - про Луцьк як місто спортивних можливостей

5 Вересня 2015 15:17
Луцький «Авангард» стане мультифункціональною ареною завдяки появі тут «королеви спорту» - легкої атлетики. Перед відкриттям легкоатлетичного комплексу розповіли, що це дасть місту та країні загалом. Зокрема, наголосили, що 24-26-го вересня тут відбудеться Національний чемпіонат з легкої атлетики за участю відомих спортсменів.

Так, прес-конференція за участю засновника фонду «Новий Луцьк» Ігоря Палиці, Міністра молоді і спорту Ігоря Жданова, голови правління Фонду Олександра Товстенюка, голови федерації легкої атлетики Волинської області Володимира Рудюка відбулася сьогодні, 5-го вересня в Луцьку на стадіоні «Авангард» з нагоди відкриття легкоатлетичного комплексу.





Засновник фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця подякував Міністру за приїзд та наголосив, що українці мають ставати сильнішими.

«Було багато думок з приводу того, чи варто розвивати спорт, якщо сьогодні в країні війна, й усі живуть фронтом. Але я переконаний у тому, що наш народ повинен ставати кращим як на війні, так і в спорті», - наголосив Ігор Палиця.



Міністр молоді і спорту України Ігор Жданов вручив подяку Ігорю Палиці. Своєю чергою, він висловив сподівання, що таку високу соціальну активність проявлятимуть і в інших регіонах держави.

«Дякую Вам за величезний вклад у спорт і, фактично, новий стадіон. Я вітаю такі приклади приватної ініціативи, адже чим більше буде таких об’єктів в регіонах, тим ми будемо міцнішими. Окрім того, відтепер футбольний стадіон став мультифункціональною ареною, адже це - виклик сьогодення, тут мають відбуватися різні змагання і культурні заходи. Тут ми будемо виховувати підростаюче покоління та здорову націю. А на міжнародних аренах звучатиме Гімн України та підніматимуть державний Прапор», - розповів Жданов.



Зауважимо, ініціював та, власне, керував реалізацією проекту легкоатлетичного комплексу на стадіоні «Авангард» голова правління Фонду «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк.

«Дякую всім, хто нам допомагав і посприяв тому, що ми встигли. Адже під час роботи виникало чимало непередбачених ситуацій, доводилося багато дефектів виправляти. Втім, ми усе зробили», - зауважив голова правління Фонду «Новий Луцьк» .



Своєю чергою, перший заступника Міністра молоді та спорту України, президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул вручив Олександру Товстенюку подяку та пообіцяв новоствореній арені «дати життя».



«Дякую від усієї Федерації легкої атлетики України за це свято спорту. Цей новий об’єкт важливий для соціального, економічного розвитку міста. Вже згодом ми проведемо тут юнацький чемпіонат, а наступного року відбудеться чимало змагань і тренувальних зборів, зокрема, за участю національної збірної. Далі, як успішно проведемо рік, то будемо клопотати, щоб тут відбувалися міжнародні змагання», - запевнив Ігор Гоцул.



Чому легкоатлетичний комплекс важливий для всієї України, розповів і голова Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк.

«Півроку тому ми взялися за цю справу, й тепер ми маємо європейську арену. Вона вкрай важлива для усієї України, адже південь і схід держави ми втратили як спортивну базу», - говорить Володимир Рудюк.

Також він додав, що Програма розвитку легкої атлетики на Волині передбачає і підтримку змушених внутрішньо-переміщених українців. Як розповідає Володимир Рудюк, уже допомогли з житлом тренеру з легкої атлетики Олегу Вегнеру, який прибув зі сходу, і зараз шукають йому достойну роботу - мовляв, фахівці своєї справи потрібні на Волині, це - стержень спорту.

Насамкінець Володимир Рудюк запросив усіх на Національний чемпіонат з легкої атлетики, що відбудеться 24-26-го вересня за участю відомих спортсменів, серед яких буде і Гліб Піскунов.



Нагадаємо, що одна з умов для того, щоб Луцьк отримав стадіон 2 категорії міжнародної сертифікації, виконана. Так, 3 вересня відбулося відкриття сучасної тренувальної бази для майбутніх чемпіонів. Нею став реконструйований стадіон Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
коля Показати IP 5 Вересня 2015 15:50
подаруйте о.т. пакетик одноразових бритв
... Показати IP 5 Вересня 2015 21:44
Так подаруй,
... Показати IP 5 Вересня 2015 23:02
Вручили о.т. подяку, а на ній не його ім'я чомусь...
Лучанин Показати IP 6 Вересня 2015 08:58
Ми раді за нього , подумав народ ...
молот Показати IP 9 Вересня 2015 19:20
палиця реставруе стадіони а мер з вайманом застроюе хрущовками патрійоти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus