USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Канали NewsOne і 112 можуть позбавити ліцензій

3 Жовтня 2018 19:57
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони підтримав проект постанови парламенту про персональні санкції, пов'язані з роботою телеканалів 112 та NewsOne. За це рішення проголосували 9 з 12 членів комітету, повідомило видання theБабель.

Санкції передбачають низку обмежень, включаючи позбавлення ліцензій каналів, заборону користуватися радіочастотами і блокування активів. В проекті постанови сім компаній, до яких пропонують ввести санкції: «Аріадна ТВ», «Новий Формат ТВ», «ТВ Вибір», «Телерадіокомпанія «112-ТВ», «Лідер ТВ», «Партнер ТВ» і «Новини 24 години». Перші шість компаній повʼязані з телеканалом 112, а остання — з NewsOne.

Рада не зможе самостійно ввести ці санкції, вона повинна буде звернутися до Ради національної безпеки і оборони для того, щоб вона затвердила їх.

За словами депутата Верховної Ради Мустафи Найєма, також планується застосувати санкції проти екс-глави Адміністрації президента Віктора Медведчука та пов'язаних з ним суб'єктів господарювання.

20 вересня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову виїзну перевірку NewsОne з метою з'ясувати, чи дотримується супутниковий телеканал норм чинного українського законодавства. Служба безпеки вимагає від Нацради перевірити NewsOne через використання в ефірі фраз «партія війни» та «братовбивча війна».

У квітні 2018 року 99% власності каналу «112 Україна» перейшли швейцарській фірмі АТ «Плірофоріес АГ», якою володіє громадянин Німеччини Едуард Катц. За даними «Схем», новий менеджмент каналу тісно пов'язаний із політичною силою Медведчука, який є кумом президента Росії Володимира Путіна і має проросійські позиції.

29 серпня екс-заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що отримав в управління телеканал «NewsOne». Із 3 вересня він регулює інформаційну політику каналу, судячи зі слів депутата Євгенія Мураєва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Свідомий Показати IP 3 Жовтня 2018 20:50
Одні з найкращих каналів ....
vova до Свідомий Показати IP 3 Жовтня 2018 21:47
для тебе може і так...
Анонім Показати IP 4 Жовтня 2018 08:51
а як же свобода слова?
А так до Анонім Показати IP 4 Жовтня 2018 10:02
Брехня не має і не може мати права. Тільки правда повинна мати право. В даній ситуації - все ясно, з якими словами маємо справу.
ІМХО Показати IP 4 Жовтня 2018 10:11
Приватні канали не можуть бути апріорі каналами новин, бо залежність від джерела фінансування рано чи пізно приведе до відхилень у висвітленні фактів. Коли громадяни платитимуть за газети і телебачення з власної кишені, вони голосуватимуть гаманцем і тоді редактори - нажахані перспективою голодної смерті - змушені будуть максимально сумлінно і ретельно підходити до своїх обов'язків. Це, можливо, утопія, але до цієї моделі треба наближатися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus