USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хакер з Волині разом зі спільниками ламав та продавав доступ до серверів у 170 країнах

29 Січня 2019 11:56
Троє українців, серед яких волинянин, створили та підтримували діяльність найвідомішого у Darknet ресурсу «xDedic». Цей електронний магазин надавав можливість своїм користувачам продавати та купувати доступ до «зламаних» серверів. Зловмисники встигли продати більше 70 тисяч паролів та логінів віддаленого доступу до серверів із 170 країн світу.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомили у кіберполіції Волині. Серед учасників хакерської групи – волинян, ще по одному з Києва та Львова.

У четвер, 24 січня, міжнародна спільна група, до складу якої входили співробітники Генпрокуратури України, Нацполіції та Федерального підрозділу по боротьбі із комп’ютерною злочинністю (FCCU) Бельгії, за сприяння Європолу, Федерального бюро розслідувань США (FBI) та Служби внутрішніх доходів США (IRS) у м. Тампа (штат Флорида) провели обшуки у дев’яти локаціях в Україні. Зокрема, у рамка розслідування проводилися обшуки у селі Світязь Шацького району.

Під час обшуків конфісковано декілька ІТ-систем. Також допитано трьох підозрюваних.



Вказані обшуки проведено в рамках розслідування кримінальних проваджень щодо незаконного онлайн магазину «xDedic», на якому пропонувався до продажу доступ до десятків тисяч компрометованих (зламаних) серверів потерпілих (компаній та приватних осіб). Доступ до вказаного онлайн магазину можна було отримати через домени як у відкритій мережі, так і в Dark Web.

Хакерська діяльність проводилася шляхом злому доступу через протокол віддаленого робочого столу (RDP). Покупці та продавці здійснювали торгівлю такими RDP серверами на цій платформі. Вартість кожного серверу складала від шести до понад десяти тисяч доларів США.

Американське розслідування злочинної групи онлайн магазину «xDedic» здійснювалося Прокуратурою США Середнього округу штату Флорида. У четвер, 24 січня 2019 року доступ до «xDedic» було припинено відповідно до рішень американського суду, а складові кримінальної інфраструктури були конфісковані. Користувачі, які намагатимуться отримати доступ до домену «xDedic», будуть перенаправлятися на урядову сторінку, на якій міститься пояснення, що цей онлайн магазин перейшов в режим оф-лайн. Поліцейськими органами Німеччини було також надано допомогу у конфіскації та блокуванні доступу.

Федеральна прокуратура Бельгії розпочала розслідування щодо «xDedic» у червні 2016 року. Використання спеціальних методів розслідування дозволило Федеральному підрозділу по боротьбі із комп’ютерною злочинністю (FCCU) візуалізувати злочинну інфраструктуру «xDedic» та отримати цифрові копії її найбільш важливих серверів. Ретельний аналіз змісту цих серверів, під час здійснення якого Європол та Департамент кіберполіції Національної поліції України надали важливу підтримку, й дозволив ідентифікувати адміністраторів в Україні.

Розслідування цієї справи в Україні, Бельгії та США досі триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
петро Показати IP 29 Січня 2019 13:37
респект чуваку, тепер має путівку на вибір або на роботу в спецслужби США, або в тюрьму США
olya Показати IP 29 Січня 2019 13:58
Влад, то ти?) майнінг вже не вигідно?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus