USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Коли дадуть тепло у квартири лучан

9 Жовтня 2014 08:00
Попри жорсткий дефіцит газу, опалювальний сезон розпочнеться у штатному режимі. Керівництво міста не збирається знижувати температурний режим, а тому опалюватись квартири будуть так само, як і тогоріч. А коли середньодобова температура опуститься до рівня 8 градусів і нижче та залишатиметься такою три доби, то «дати тепло» комунальники будуть змушені у будь-якому випадку.

Про це луцький мер Микола Романюк розповів місцевим жителям під час огляду відремонтованого двору у мікрорайоні ЛПЗ. З його слів, для опалювального сезону Україні не вистачає близько 7 мільярдів кубів газу – 16 вже є у запасах. Саме тому керівництво держави встановило певні ліміти на використання блакитного палива. Мер нарікає, що їх ледь-ледь вистачає на опалювальний сезон при умові, що він розпочнеться в листопаді.

Микола Романюк зазначив, що на опалювання будівель та квартир під час зимових морозів на потреби Луцька потрібно до 12 мільйонів кубів газу на місяць. З його слів, нині тривають перемовини України з іншими країнами світу щодо поставки газу, адже частина палива транспортується з Євросоюзу та Норвегії.

За станом на сьогодні луцьку тепломережу (а це близько 240 кілометрів труб) вже заповнили технічною водою. Таким чином планують протестувати систему, виявити протічки та вчасно ліквідувати їх для того, аби не виникало форс-мажорів на початку опалювального сезону.

«Хочу сказати – тепло буде. Жовтень доволі теплий, температура подекуди сягає 20 градусів тепла. А по прогнозах до початку листопада не буде холодів», - заявив Романюк. Зауважив також, що традиційно, першою чергою почнуть опалювати садочки, лікарні та школи.

Наостанок мер наголосив лучанам, що питання тепла в їх квартирах – це не лише турбота мерії. Мовляв, згідно зі статистикою, більше 60% втрат тепла відбувається саме в квартирах. Тому впровадження в районі ЛПЗ котлів на альтернативному паливі по програмі співробітництва з Європейським банком реконструкції та розвитку буде просто безглуздим, якщо лучани не будуть берегти тепло вдома.

Для цього Романюк порадив утеплювати будинки та стежити, щоб в під’їздах не було протягів, а горища були щільно замкнені.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
лучани Показати IP 9 Жовтня 2014 08:17
Більшість лучан голосувало за брехуху Тимошенко та секту БЮТ,які брехали,що українцям вистачає українського газу. Тепер виявилось ,що не вистачає.То,ж нехай мерзунть та "дякують" кремлівській аферистці.
аутоман Показати IP 9 Жовтня 2014 08:27
А що то за порнографічний ремонт покриття на пр. Соборності? Дорога гірше ніж до ремонту?!
дід мазай Показати IP 9 Жовтня 2014 09:01
то коли буде тепло у хату?
Лучанин до дід мазай Показати IP 9 Жовтня 2014 09:09
"коли середньодобова температура опуститься до рівня 8 градусів і нижче та залишатиметься такою три доби"...
Лілу до Лучанин Показати IP 9 Жовтня 2014 10:00
"Попри жорсткий дефіцит газу, опалювальний сезон розпочнеться у штатному режимі. Керівництво міста не збирається знижувати температурний режим, а тому опалюватись квартири будуть так само, як і тогоріч." Читайте уважно.
Лучанин до лучан Показати IP 9 Жовтня 2014 09:23
Лучани хай мерзнуть і надіються на пониження температури, а "горе мер" буде ніжитись у себе вдома в теплі....Тим паче з відключенням гарячої води, населення масово кинулось купувати бойлери та інші прилади для нагрівання води, тим самим збагачують чиюсь кишеню в якій також є місце для руки нашого "мера", який має з цього певну "долю".......
Тепло колись буде! Показати IP 9 Жовтня 2014 10:02
- Смаж рибу! - Так риби ж немає! - Ти смаж! Риба буде!
Джулія до Тепло колись буде! Показати IP 9 Жовтня 2014 17:59
Чорний гумор-наше все :-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus