USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Курка Іванчука», або Переплюнути попередників

24 Травня 2017 13:34
Деякі нинішні українські політики намагаються «переплюнути» політиків попереднього режиму в крадіжках з державної казни. Старі схеми в руках нових діячів дозволяють красти космічні суми - в рази більші, ніж до цього.

На схожість (і не лише зовнішню) народного депутата Андрія Іванчука з Курченком, а політика Ігоря Насалика – зі Ставицьким, вказує на своєму сайті у статті «Курка Іванчука» редактор програми "Гроші", креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубінський.

Згідно з наявними документами, Курченко і Ставицький - це бліді тіні Іванчука і Насалика, які зібралися повторити героїчну долю молодоолігархів, і готові вкрасти в цьому році з бюджету 100 мільярдів гривень паливного податку і ПДВ.

У 4 рази більше, ніж Курченко і Ко, вдалося вкрасти за 4 роки "злочинного режиму."

Щоб в цьому переконатися, Дубінський пропонує ознайомитися з постановою Кабінету міністрів, яке дає право Карпатнафтохім (Калуш, рідне місто Насалика) ввезти легкі і важкі дистиляти, а також зріджений газ в Україні без сплати акцизів.



"Шляхетна мета" постанови Кабміну, яка народилася, за даними Дубінського, завдяки старанням Іванчука і Насалика - завантажити зупинений завод, що раніше належав корпорації "Лукойл", виробництвом етилену: хімічної основи для виробництва поліетиленів, бензолів, масел, вінілхлориду, етилового спирту тощо.

Ось тільки обсяги цього завантаження - приголомшують: Іванчук і Насалик хочуть поставити нафтогазопродукти «в рамках щорічно встановлених квот із ввезення в Україну», що означає, ні багато ні мало, 21,3 мільйона тонн дистилятів, з яких: легких (бензин) - 2,63 млн тонн, важкий (дизель) - 3,3 млн. тонн, і скраплений (автомобільний) газ - 13,91 млн кубів.

При цьому в кращі роки виробництво етилену на Карпатнафтохімі не перевищувало 227 тисяч тонн. А максимальний обсяг переробки нафтопродукту на Карпаінефтехіме - 800 тисяч тонн за рік.



Відчуваєте різницю між мільйонами і тисячами? Іванчук і Насалик, її теж відчуває, тому що полягає вона в змоги не сплатити паливний акциз і ПДВ з ввезених нібито для переробки палива. І замість переробки - продати його на АЗС.

Сума на виході - просто космічна. Несплата акцизу це 60 мільярдів гривень. ПДВ - 40 мільярдів гривень.

Разом - 100 мільярдів гривень. Які вищевказані товариші, здається, збираються просто вкрасти, йдеться на сайті.



Вкрасти, використовуючи для цього схему, придуману Курченком і Ставицьким в 2012-2013 роках, і реалізовану через зупинений Одеський НПЗ «Роснефти», який "сім'я" теж збиралися "завантажити роботою."

Різниця лише в тому, що при "сім'ї" по схема крадіжці паливних акцизів і ПДВ полягала в ввезенні нафтопродуктів за схемою обірваного транзиту для фіктивного виробництва бензину та дизелю. А при Іванчуку-Насалику - за схемою обірваного транзиту для фіктивного виробництва етилену.

Ну, і в сумах, звичайно.

"Сім'я" вкрали таким чином з бюджету близько 1,5 мільярдів доларів за курсом 8 гривень за долар за 4 роки "режиму".

"Живучи по-новому" збираються спі.. дити 4 мільярди доларів. За рік. Гроші, звичайно, хороші. І вистачить, напевно, на кілька поколінь , - пише Дубінський.

Тільки пану Іванчуку варто пам'ятати, що в гонитві за «часткою» покійного Єремєєва в WOG, він ініціює зміни в законі про спадщину (про виключення померлого і зниклих без вести із засновників).

Так що мільярди можна, звичайно, вкрасти заробити. І навіть дожити з ними до 100 років.

Але ж головне, щоб за його ж «Іванчуківським законом» вдалося їх комусь передати у спадок, - підсумовує автор матеріалу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Костя Дзю Показати IP 24 Травня 2017 15:22
Іванчук це ж друг і соратник Яценюка. Той стіну зробив з Рашею, що дехто для курей кращу робить, а цей із депутатом від президентського БПП хоче вкрасти півУкраїни. Вішати їх усіх.
ан Показати IP 24 Травня 2017 16:03
хто б сумнівався що більше ніж попередники. гляньте як прості люди стали жити і все ясно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus