USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ліквідація катастрофи на ветсанзаводі: Гунчик не може передати кошти

7 Серпня 2017 16:14
Вже йде четвертий місяць відтоді, як Кабмін виділив 17 мільйонів гривень на ліквідацію катастрофи навколо Ковельської філії державного підприємства «Укрветсанзавод». Втім, до робіт досі не приступили, бо кошти так і не надійшли на рахунки Ковельської міської ради. Доки рештки розкладаються та забруднюють довкілля, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик говорить, що працює над документацією.

Як розповів Інформаційному агентству Волинські новини очільник фракції «УКРОП» у Ковельській міській раді, голова тимчасової контрольної комісії Ігор Пініс, забруднення дійшло до того, що подекуди питна вона стала непридатною до вживання.

«Утилізація ще не починалася, за роботи ніхто й не брався, бо ж кошти так і не надійшли. Ситуація вже більш ніж критична, адже рештки розкладаються, ті біологічні продукти потрапляють в грунт, воду повітря. Вода в окремих місцях стає, фактично, технічною і непридатною для пиття. Вся затримка у надходженні фінансування, яке Кабмін вже давно виділив, а це 17 мільйонів гривень», - розповідає депутат Ігор Пініс.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України виділив 17 млн грн на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, пов'язаної з тваринними відходами ще в травні. Ці гроші мали надійти на рахунок Ковельської міськради, аби ліквідувати екологічне лихо. Попри важливість цього питання, грошей досі немає, забруднення довкілля все більшає. Зокрема на територію почали зливати нечистоти та перетворюють її на стихійний смітник.

ЧИТАТИ ЩЕ: СВИНІ З ЧУМОЮ ТА ОТРУЄНА ВОДА, – ПРО КАТАСТРОФУ НА ВЕТСАНЗАВОДІ У КОВЕЛІ

Із приводу затримки фінансування Гунчик дає таке пояснення, мовляв, великі гроші й скрупульозно треба ставитися до їхнього використання.

«17 мільйонів гривень просто так із держбюджету не даються, нам за них потрібно буде чітко звітуватися. Тому ми дуже прискіпливо підходимо до першого етапу – підготовки документації на основі якої й будуть використовуватимуться гроші», - пояснив чиновник під час засідання оперативної наради в облдержадміністрації 7-го серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ОЛЕГ Показати IP 7 Серпня 2017 16:35
прикол. Гуня 17 лямів скрисятнічав !!!
Микола Показати IP 7 Серпня 2017 18:03
Тут і так відомо, шо з того роя не буде ... . По тій темі, то вже чергове попередження Кошаруку. Ну, віддасть Гунчик на поталу громаді Кошарука, правда сморід залишиться і неосвоєні кошти. Для отряда, який нє замєтіт потєрі бойца, - втрата невелика, а ковельчанам і далі треба буде труїтись і нюхати фе. Хоча буде формальне оправдання імпотентності і бездіяльності влади.
Свєтік Показати IP 7 Серпня 2017 18:05
Гнати старого Гунчика, з його "підстилкою ". Він вирішує в свою кишеню. Ще не було такого не порядного голови ОДА.
з ЛВПУ Показати IP 7 Серпня 2017 21:04
знову гмпр Сьогодні, 20:56 - Відповісти 0 гунчик мишковець плахотна романюк - ГМПР - каруселі веселі в лвпу знову ЩУРІ ! напасть на кошти від втулених мишкоплахоєвро реформації ; в бурсі КРИСЯТНИК ! трубить кошти віділені на придбання обладнання в зварювальну майстерню - 150.ооо тисяч грн ; на ремонт фасаду ЩУРІ ! мають 1.5 млн. грн . ... Коли нажеруться ? ! Все починається з моральних принципів Людини : якщо вони в неї Є ? ! ( в в.в. романюка -фуфла такого барахла не було , не має , не буде ) . НЕ СПОДІВАЙТЕСЬ свинота з ВОДА і пси з управління ОіН від корита самі не відступлять . Допоки ви самі не обірвете звязок з цим гріховним повсякденням і минулим -чим раніше тим краще , а нам перед НИМ особистою байдужістю від своїх злочинів не відмитись ніколи й нічим / то ж якщо моральні принципи в людини Є , вона стане хорошим наприклад начальником / ростили мами Володю Романюка , Люду П , Свету М як квіточок , а маємо - бидло / . Якщо принципів НЕМАЄ - найдосконаліша система не допоможе ... Для нашого бидла тоді і тепер - Гроші рулять - напрямок в Європу . В азіатів інші цінності-святині в Індії бидло -... зрозуміло Святі зібралися. марія Показати IP 2 Серпня 2017 10:09 відповісти + 17 - 1 Шановні лучани, дуже прикрим є той факт, взнаю що навіть і за запропоновану оплату людей знайти не можуть. ... БПП м.Луцьк - ті люди, які погодились на роботу ... Але й тут не все так просто: одні прийшли , тому що мають все-таки *здоровий глузд*... що буде далі побачимо.... Ось така арифметика в Солідарності!!!!!!!!! ГАНЬБА ТА СОРОМ!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus