USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Лучани попрощались із загиблим нацгвардійцем

8 Січня 2015 14:48
Луцьк провів в останню путь загиблого у ДТП в зоні АТО бійця Національної гвардії імені генерала Кульчицького Тараса Герасимюка. 10 січня йому мало б виповнитись 20 років. Нацгвардія посмертно нагородила Тараса Герасимюка медаллю «Захисника вітчизни».

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що 5 січня під час здійснення ротації добровольців та військовослужбовців за контрактом батальйону Національної гвардії імені генерала Кульчицького в зоні проведення АТО, унаслідок зіткнення військових автомобіля КРаЗ та автобуса «Богдан» в Донецькій області загинуло 12 військовослужбовців. Ще один помер від отриманих травм у лікувальному закладі. Серед загиблих був і волинянин Тарас Герасимюк. До слова, 6 січня з’явились перші фото жахливої автокатастрофи, що трапилась на Донбасі.
Так, відспівування загиблого відбулось сьогодні, 8 січня, у верхньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору. Під час заупокійної молитви працівники медичної швидкої допомоги ні на мить не залишали вбиту горем матір, яка, побиваючись за власною дитиною, увесь час втрачала свідомість.
«Сьогодні другий день Різдва. Здавалося б, свято, усмішки, колядки. Але разом з тим – смуток. Вбита горем мама не знаходить собі місця. Через біль народила вона Тараса, даючи йому все: ніжність, материнські обійми і можливість любити Україну. Так, мати може пишатися сином-героєм. Але, я впевнений, сьогодні вона б віддала геть усе, аби його повернути. Ми безсилі перед таким бажанням, але Бог – всемогутній. Тож через молитву ми просимо аби його молода душа перебувала у Вічному Божому Царстві. І скільки буде існувати Українська земля, допоки лунатиме гімн та житиме останній українець, ми будемо пам’ятати усіх тих, хто віддав власне життя. Захищаючи нас», - звернувся під час проповіді настоятель собору отець Микола до родини загиблого та усіх присутніх.

Опісля відбулась громадянська панахида, під час якої представники влади та жителі міста провели волинського бійця в останній земний шлях.
Поховають Тараса Герасимюка 9 січня у селі Городище-2 Луцького району, де залишилася його сім’я.
Варто додати, що свого часу він був активним учасником Революції гідності та входив у 15-у сотню «Вільні люди». 10 січня йому мало б виповнитись 20 років.

Тараса Герасимюка посмертно нагородили медаллю «Захисника вітчизни». Заступник командира частини Національної Гвардії України підполковник Анатолій Воляник висловив щире співчуття рідним і близьким загиблого та вручив батьку героя медаль «Захисника вітчизни».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus