USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Для чого необхідна адміністративна реформа і що вона дасть

5 Серпня 2014 12:00
Адміністративна реформа є необхідною для того, щоб територіальні одиниці мали певну вагу, а її представники могли самостійно вирішувати свої проблеми. Здійснювати зміни слід, опираючись на позитивний досвід Польщі, яка реалізувала її у 1999 році.

Про це очільник Третьої української республіки Юрій Луценко розповів під час зустрічі з гостями фестивалю «Бандерштат: перезавантаження».

Зі слів політика, яскравим прикладом позитивного ефекту втілення адміністративної реформи з децентралізації влади є Польща. У 1999 році там впровадили трирівневу структуру територіального поділу, скоротивши одночасно кількість воєводств з 49 до 16. Ефектом впровадження реформи було також зменшення влади воєводи, який є представником центральної виконавчої влади, та збільшення ролі самоврядування на воєводському та місцевому рівнях. Окрім того, в країну збільшитись іноземні інвестиції, а кошти на реалізацію грантів видавали не державі в цілому, а окремим воєводствам.
На думку Юрія Луценка, за часів СРСР території навмисне ділили таким чином, щоб кожна територіальна одиниця мала найменшу вагу і не могла нічого вирішувати самостійно, а повністю залежала від центрального апарату влади.
Проте, з його слів, законодавчого оформлення реформ мало для того, щоб говорити про певні зміни, оскільки відбуватись вони повинні «в низах» а не «у верхах»:

«Особисто я ставлюсь позитивно до адміністративної реформи. Але на державному рівні реформи тільки оформляються юридично. Формуються ж вони на «низах» - в громадах, серед людей».


Нагадаємо, активіст також розповів, якою має бути українська армія, та пояснив, чому фестиваль кращий за бронежилети. Також не вбачає реальної загрози для Президента Росії Володимира Путіна, яка могла б завадити йому вести війну з Україною, що триває вже декілька місяців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Андрей Воронов Показати IP 5 Серпня 2014 12:07
Бухарь, ты уже всех за*бал своими философскими бреднями
Так до Андрей Воронов Показати IP 5 Серпня 2014 12:07
Згоден...
так ось Показати IP 5 Серпня 2014 12:11
Щось дуже багато цього... Хто він такий? Лише радник який дуже вміє бути зрадником!!!
Майя, яку невзяли Показати IP 5 Серпня 2014 12:21
Що той картавий алкаш розуміє! Цікаво - чи філософствував він з гузьом за черговою плящиною, вночі після їхнього фесту
цикаво Показати IP 5 Серпня 2014 12:51
Ще цього дебільного недоділка не фатало на Волині . гарячу воду уроди відключили . якщо режим єкономії - мона било зробити погодинний графік подачи ... А ...так піз***ь буде цієї сранної владі і грош ціна їм усім... А все це завдяки майдунутим долб****
БЕРКУТ Показати IP 5 Серпня 2014 12:52
Я б них мочив з ПК - тільки дрібними чергами ....
Анонім Показати IP 5 Серпня 2014 13:45
Так ось : Майя, яку не взяли Беркут і Макс, цикаво висловлюєтеся, певно ви з одної компанії після доброго випивона, а зранку не вдалося похмелитися.
Волинянин Показати IP 5 Серпня 2014 13:56
Ла-ла-ла-ла...Осточортіла балалайка-говорильня з усіх ешелонів влади про речі,які давним-давно розроблені науковцями в різних варіантах,та не до снаги практичної реалізації тупим "реформаторам",здатним лише на піар типу ла-ла-ла-ла...
Церковна миша Показати IP 5 Серпня 2014 15:14
Як усе це задовбало. Опозиції в Верховній Раді практично немає. Скажіть, що заважає більшості провести констуктивні реформи, які вже давно перезріли? Війна іде на сході країни і наші депутати в ній не задіяні, так що цим фактом вони аж ніяк підпертися не зможуть. Не знаю як ви, а я на наступні вибори не піду. Набридло обирати одних і тих самих і возити їх на своєму горбу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus