USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луценко хоче відродити в Україні мільйонні акції протесту

3 Серпня 2013 17:35
За 2,5 роки внутрішньої дискусії у тюрмі, Юрій Луценко вирішив створити в Україні «Третю Українську Республіку». Про це він розповів у Луцьку на прес-конференції 3-ого серпня.

Колишній «польовий командир», екс-міністр внутрішніх справ України мотивував свої дії цитатою французького письменника Вербера, який писав, що «поразки набагато більше вчать, ніж перемоги. Бо перемоги – консервують, а поразки уможливлюють проаналізувати і змінитися».

«У тюрмі я мав 2,5 роки внутрішньої дискусії. Хоча й до того вона була, але недостатньо критична. З моєї точки зору, тюрма, з одного боку – це результат власної принциповості і на посаді міністра. Там я опинився через помсту тих, хто боявся мене, і тих, хто таким чином хотів принизити Майдан і ту політику, яку я уособлюю. Проте, з іншого боку це була чудова нагода для внутрішньої дискусії, щоб зрозуміти причини поразок», - сказав Луценко.

Ключовим у поразках політиків він називає персональний підхід до змін в державі.

«Ми голосували за Ющенка і не ставили питання, чи є у нього програма змін, команда, яка буде її реалізовувати. Для мене особистим потрясінням було відсутність цього у 2006-2007 роках.

На жаль, до цих пір політики дають персональні відповіді на питання 2015 року, замість того, щоб пропонувати бачення нової країни. Щоб запропонувати злам нинішньої системи і побудову нової. Тому, після виходу з тюрми, я заявив про необхідність сформувати рух Третьої Української республіки. Маючи на увазі, що перша, Українська народна республіка 1918 року, друга - Українська радянська соціалістична республіка, що була колоніальною для більшості населення України. І маючи на увазі, що ми все ще живемо в другій республіці, лише в перефарбованому українському бараку із вивішеним національним прапором», - розповів колишній «польовий командир».

Зі слів Луценка, ні міліція, ні суди, ні державне управління, освіта – не змінилися за довгі роки. Саме тому сьогодні бачимо дефолт нашої держави. Події у Врадіївці, події з невиплатою пенсій, з іншими кризовими явищами – це означення того, що завершується цілий етап абсолютного краху в Українській Радянській Соціалістичній Республіці під старими прапорами.

«Говорячи про вибори 2015 року, ми маємо відповісти зокрема на запитання про зміни президента, а це необхідна умова. Бо Янукович, з моєї точки зору, уособлює «совок» і гангстеризм у його найбільшому прояві», - сказав Луценко.

Ще Юрій Луценко багато говорив про створення «модерної української політичної нації, припинення «війни» всередині країни, про знищення репресивної системи й перехід до справедливої правоохоронної і судової систем. При створенні Третьої Української Республіки буде написана Програма змін.
На думку Юрія Луценка, нову організацію можна буде порівнювати з Народним Рухом України за масштабами діяльності і масовістю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
дідо Показати IP 3 Серпня 2013 17:47
Дебошир виліз до влади на спині Ющенка,а потім зрадив його. Ющенко розігнав ДАЇ,а Луценко відновив.
гость Показати IP 3 Серпня 2013 18:37
Ворюжка пытается собрать "носильщиков" на чьих руках заедет в Киев.Вот там в Луцке и сиди со своими восхвалениями бандеровцам.
Pavel до гость Показати IP 3 Серпня 2013 23:00
Думаєте його тут всі поважають? Синок парторга, до влади потратив через блат, от любих блатних як ви говорите бандерівці не люблять.
Colonel Показати IP 3 Серпня 2013 20:31
Что мешало Луценко навести там порядок, да и во всем МВД, с уменьшением его штатного количества и реорганизацией всей системы. Просто Луцык почувствовал себя там царьком которому преподносили и прислуживали подхалимы, а он оказался не лучше своих предшественников. Это министерство нужно модернизировать до основания, лишить многих не присущих ему обязанностей, многие службы лишить погон, понизить потолки званий для руководителей и увеличить сроки выслуги для получения очередных званий, запретить временные перекидки людей на другие должности для получения очередного звания, квартиры, усилить гласность в кадровых вопросах.
Григорій Іванович Показати IP 3 Серпня 2013 20:32
Спогади. Луценко Ю.В. 2002р Еще мы, уже по партийной линии, собрали всех красных партизан на центральном холме Пинских болот. Болота уже осушили, а холм остался и столбы под столы еще с партизанских времен остались. Мы сверху на них набили новые доски, накрыли столы. Приехало человек триста гостей, был даже 1 китаец, Герой Советского Союза, воевавший в наших местах. А со мной был коллега, тот самый руховец. Почему-то он пришел в военной форме, хотя в армии не служил. Но на шапке уже вместо звездочки тризуб вставил. Ну, сели за стол, а на столах была водка "Ровенская партизанская", которую нам презентовал бывший партизан, дважды Герой Социалистического Труда, председатель колхоза "Заря коммунизма", а теперь просто "Заря", Владимир Крутицкий. Он поляк, партизанил с 18 лет, был тяжело ранен бандеровцами и ему едва не ампутировали руку. И вот пьем мы его водку, и уже после второго тоста я стал свидетелем совершенно уникальной сцены. Сельские партизаны - это выработанные годами дедки, совершенно не избалованные вниманием. На День Победы председатель сельсовета в лучшем случае жал им руку и дарил по 2 кг сахара на самогон. И они до сих пор еще пашут на своих огородах. Смотрятся, как грибы, - такие же тугие. И вот один выпил полстакана водки, и глядя на этого зампреда с его тризубом, говорит на нашей местной смеси украинского и белорусского: "Слышь, хлопец, я не знаю, хто ты такой, но ты от эту "х...ю" с шапки сними!". Тот ему спокойно отвечает, что это, мол, никакая не "фигня", а "державна" символика. Дед спокойно выпивает еще стакан, протягивает к нему через стол руки, берет за грудки и говорит: "Хлопец, я не знаю, хто ты тут такой, но я с такой символикой тут человек десять бахнул, и в песок закопал. Щас будешь одиннадцатым". И он и человек пять дедов взяли руховца за грудки и в лес поволокли. И заставили тризуб снять и в песок собственноручно закопать. Милиция не дала сильно побить.
Справжній Григорій Іванович до Григорій Іванович Показати IP 3 Серпня 2013 23:26
Григорій Іванович, я думаю що ваша Історія це плід Вашої фантації. В тексті читаеться нотки як би Вам готілося, щоб так було.Фантазерів та брехунів "закопують у пісок" більше ніж лютих ворогів. Підпишись у кінці свого твору Лев Толстой. Буть більш обережним та розумнішим.Більше у житі побачиш.
Григорій Іванович до Справжній Григорій Іванович Показати IP 4 Серпня 2013 10:57
"Справжньому Григорію Івановичу" Ваша думка можливо для когось і цікава, але я на відміну від тебе, оперую фактами , наразі інтерв,ю Луценка газеті «Московский комсомолец» в Донбассе». — № 46 від 13.11.02 а не висмоктаними з пальця чи іншого місця домислами. "Буть більш обережним та розумнішим.Більше у житі побачиш". За побажання дякую, але от чи станеш ти розумнішим? А то як Пилип з конопель....НЕ БУЛО, БО Я НЕ ЗНАЮ! Поспішність і категоричність висновків - від недалекого розуму!
Colonel до Григорій Іванович Показати IP 4 Серпня 2013 11:07
"А со мной был коллега, тот самый руховец"....це він мав на увазі пана Червонія.
Григорій Показати IP 3 Серпня 2013 20:33
«...была создана УПА как оружие по борьбе с польским населением. Надо понимать так, что большинство этих людей служило полицаями, а потом организованно в 1943 году пошло в УПА. ...Почему я считаю, что УПА ни в коем случае нельзя возрождать? Потому что политики, которые в начале 90-х подняли знамя УПА, фактически возродили вражду. Надо понимать, что в 60-ые годы проблема УПА более-менее стерлась, а в 80-ые дети бандеровцев уже вступали в партию, занимали должности... ...Да, мы можем признать УПА воюющей стороной. Но на чьей стороне? Может, им стоит пенсии получать в Берлине? И будут ли немцы рады такому обращению? Луценко Ю.В. 2002р
Colonel Показати IP 3 Серпня 2013 20:34
Так от цікаво коли Юрій Віталійович був щирим? І що для нього тризуб сьогодні... якась "х..ня" чи все таки державна символіка. І чи знайоме йому ім,я Гапон
гость Показати IP 3 Серпня 2013 21:07
Что умного может сказать Луценко? Тоже к корыту стремится. Кто ему мешал реформировать милицию, когда он был при власти? Да и сейчас, если влезет во власть, то реформы будут не нужны.
Михайло Показати IP 3 Серпня 2013 21:57
Завдячуючи тюрмі Луценко вилікувався від алкоголізму. Пора йому рватися не до керівного крісла, а піти попрацювати по спеціальності, буде дуже корисно для внутрішньої дискусії.
Валерій Показати IP 3 Серпня 2013 22:36
Лузер Луценко, це є біда України. Я у йому довіряв! (як и Ющенко, царю). І шо у всіх очі заплямувала наша українська "правиця???? Юшенко, Тимошенко, Янокувич, а ще (типа "новые политики") Тягнибок, Кличко, ЯЦЕНЮК???? Яценюку - багато розмов. Сідайте за грати, пане Яценюк, за ЮВТ. Якшо Яценюк пожертвує своєю політичною кар'єрою заради СВОБОДИ ЮВТ, то я згоден його шанувати, але моєї народної любові ВІН (Яценюк) не отримає, якщо мене зрадить.
иван Показати IP 4 Серпня 2013 07:33
а коментари слушни -вже нема так так так : Правду люди кажуть -брехнею можна весь свит пройти-але назад неповернешся : А чого нерозкаже за своих генералив-полковникив за их статки : А також за себе як будучи 2 рази министром мвс став милионером а ириша дупутатом :-яки гроши брали за його правлиння при назначенни на посади-присовоення звань а скилько професийних луцьких милиционерив було звильнено : СТУ-чок кгб -й хоч даний але ми тебе знаем одр довбаний
Антон до иван Показати IP 4 Серпня 2013 11:02
вірно,лободойб ще той. думає в друге квиток на екскурсію до параши не отримає, тріпач-алкоголік.
вундер Показати IP 4 Серпня 2013 17:12
З Луценком спілкувався особисто , на мої запитання давав хороші телерантні відповіді , буквально через пів години під час обіду в неофіційній обстановці інша людина . І всі вони дориваються за рахунок хороших слів та багатообіцяючих закликів до влади як теперешні так і попередники.А хто дійсно хотів добра і миру Україні і її народу це покійний В.Чорновіл
патріот України Показати IP 30 Листопада 2013 14:08
Спасибі Богу та батькам, що в України є такий син як Юрій Луценко

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus