USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Луцьк перетворять у «маленьку Європу»

13 Травня 2014 15:01
У Луцьку відзначатимуть День Європи під гаслом «Неподільна Україна – безпечна Європа».

Захід відбудеться 17 травня. Його організовують загальноосвітні та вищі навчальні заклади, громадські організації та Луцька міська рада. Так, у суботу, на Театральному майдані запланували ряд інформаційних, тематичних, культурно-мистецьких заходів задля підвищення рівня проінформованості громадськості щодо європейської інтеграції. Серед відвідувачів розповсюджуватимуть інформаційні матеріали, надані Представництвом Європейського Союзу в Україні.

Однак, зі слів заступника Луцького міського голови Тараса Яковлева, попри те, що це свято так люблять у Європі, цьогоріч його програму в Луцьку довелось скоротити. Такий крок він пов’язує із складною ситуацією в Україні. Він зауважив, що надзвичайно важливим є залучення європейських інвестицій в місто, участь у тих чи інших грантових програмах.

Тарас Яковлєв розповів про «узаконення відносин» з «найближчим другом Луцька» - містом Хелм. Він пояснив, що першочергова мета таких заходів, як проведення Дня Європи – дати можливість людям почути та вивчити, що ж саме дасть нам курс на євроінтеграцію.

Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що День Європи з кожним роком у обласному центрі відбувався все масштабніше й масштабніше.

«Колись я запитував у лучан, хто за те, щоб ми підписали угоду з ЄС. Тоді увесь майдан підняв руку. Ми всі хочемо бути в одній сім’ї із країнами, які входять до Євросоюзу. На цю тему недоречно говорити взагалі, бо ми переконуємось все більше у правильності такого рішення. Шкода, що мотиваційним моментом до цього стали сумні події в державі. Шкода, що на Євромайдані загинули такі молоді люди. Вічна їм пам'ять, треба, щоб ми завжди пам’ятали про їх подвиг. І коли кажемо, що ми хочемо в Європу, я повторюю, що ми й так живемо на території Європи, однак, хочемо інтегруватися в європейське суспільство», - наголосив міський очільник.

Також він зазначив, що проведення Дня Європи у Луцьку планували зробити набагато масштабнішим, мовляв, міська територіальна громада зацікавлена мати більшу кількість країн-партнерів.

Тож, під час святкування Дня Європи лучан запрошують взяти участь у відкритті конкурсу на знання про Європу та ЄС «Євроолімпіада-2014», який відбудеться 17 травня о 14 годині в залі засідань Луцької міської ради; долучитися до тематичного флеш-мобу о 14 годині на Театральному майдані міста та відвідати низку цікавих заходів, про які Інформаціне агентство Волинські Новини повідомить згодом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
А Показати IP 13 Травня 2014 15:19
А дороги в "европе" отремонтируют?
Наталя Показати IP 13 Травня 2014 15:36
Ні, лише найважливіші, а це згідно їх уявлень поблизу Києву. Тому Луцьку лише залишається мріяти. Чому европейці мають латати нам дороги, вони кожну копійку рахують і зараз у Європі не найкращі часи, режим жорсткої економії запроваджено в ряді країн, що входять до складу ЄС, тому надіятися на дощ із грошей, як мінімум наївно. Європейці самі виступають проти такої політики, яка призвела до зубожіння населення, але гарну картинку ЗМІ уміють робити: про те, що ЄС нас чекає з відкритими руками, що там живеться добре, що всі так люблять ЄС і так щиро святкують день Європи. Варто було б ще читати іноземне ЗМІ!
викладач вузу Показати IP 13 Травня 2014 15:54
Європа - це насамперед правова держава, де кожний, підкреслюю: кожний, відповідає перед законом, незалежно від посади. Візьміть для прикладу недавнього президента пана Крістіана Вульфа. Лише за те, що він на придбання свого будинку взяв 4% кредит, а не 5% (як беруть всі інші), він змушений був піти у відставку та стати перед судом. Європа - це європейські цінності та відповідальність, де народ контролює владу і цього не боїться. А золотого дощу із неба ніхто не очікує. Це тільки при комунізмі "давали" безкоштовні квартири. Перевага європейського суспільства у тому, що держава дає змогу чесно самому заробити гроші та придбати будинок, авто тощо й відчувати себе вільною людину.
Реаліст до викладач вузу Показати IP 13 Травня 2014 23:30
Как отмечается в материалах Европейской комисии, коррупция обходится европейской экономике примерно в 120 миллиардов евро в год, что приблизительно соответствует размеру общего бюджета ЕС. "Сейчас мы не предусматриваем каких-либо санкции в связи с данными отчета и опроса", – отметила Мальмстрем.
викладачу Показати IP 13 Травня 2014 16:37
Ви написали те, що люди давно вже забули, та й ще з помилками. Що ви викладаєте: істмат чи діамат?
Справедливий Лучанин Показати IP 13 Травня 2014 17:10
Ви спочатку, люди добрі, навчіться окурки та сміття викидати в смітник, а не де попало. В Європу ще хочуть... та почніть з себе, змінюйтесь, український менталітет в Європі не пройде!!!
кеша Показати IP 14 Травня 2014 09:13
А чому Європи? Давайте відзначати День Гондурасу, День Бананового листка і День Собачого вуха. Поставили за недосяжний ідеал Європу і премося туди немитими пяними рилами, а нас там ніхто бачити не хоче. Давайте просто нормально жити в себе вдома, кожний нехай стане людиною, а не бидлом і Європу заткнемо за пояс.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus