USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцька молодь долучилася до створення міністерської Концепції

16 Січня 2015 07:00
Нову Концепцію національно-патріотичного виховання молоді розробляють у Міністерстві молоді та спорту України. До її створення долучилися й громадські активісти з Волині.

Про це йшлося під час відеоконференції молодіжних організацій націонал-патріотичного спрямування у Волинській області з Міністерством молоді та спорту України, що відбулася в Луцьку в бібліотеці імені Олени Пчілки сьогодні, 15-го січня.

Аби приділити якомога більше уваги національно-патріотичному вихованню молоді України, при Міністерстві створюють спеціальний відділ, очолити його запросили відомого правозахисника, політв’язня, учасника АТО, громадського діяча Миколу Ляховича.

«Я родом з Полісся, займався довгий час громадсько-політичною діяльністю, за освітою - психолог. Нещодавно мені запропонували очолити підрозділ, який буде займатися національно-патріотичним вихованням молоді. Зараз відбувається створення цього підрозділу.

Ми намагаємося сконцентрувати усі сили в Україні, які займалися національним вихованням молоді, а для цього потрібно створити єдину Концепцію національно-патріотичного виховання молоді, зокрема нам важливо знати, як бачить цей процес молодь з регіонів та що її цікавить», – звернувся до волинських громадських активістів Микола Ляхович.

Зі слів голови правління СГО «Молодіжна платформа» Захара Ткачука, подібна концепція уже була розроблена 2009-го року, але її готувала «стара» влада, й вона недолуга.

«Концепцію національно-патріотичного виховання молоді розробили ц 2009-му році, вона застаріла. Для прикладу, там немає жодного слова про Пласт, багато сказано про підтримку козацького руху, втім, про УПА - жодного слова», – розповідає громадський активіст.

З цього приводу заступник Міністра молоді та спорту України Сергій Митрофанський наголосив, що потрібно формувати національний-українським патріотизм, а не нав’язаний Росією.

«Найбільше, за що боролася Росія – за Табачника (екс-Міністр освіти і науки України, - ред.), за гуманітарний блок. Нація без патріотизму не може існувати. І те, що відбулося в Криму – вина нашої держави, бо в Севастополі відкрився Московський університет, а філії Києво-Могилянської академії там не створили, не відкривали й жодної українські школи, окрім того там «глаголило» російське телебачення. У нас повно «а-ля» патріотів, таких як представників так званих «ЛНР» і «ДНР», ці теж себе вважають патріотами. Та нам потрібно формувати національний-українським патріотизм, а не те, що нам нав’язують», – пояснив під час відеоконференції Сергій Митрофанський.

Під час дискусій, волиняни висловили свої пропозиції щодо розробки Концепції.

Також, пропозиції щодо внесення змін можна надсилати на електронну адресу: [email protected] з поміткою «Концепція НПВ».

Телефон для довідок: 287-24-57, департамент молодіжної політики Мінмолодьспорту України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus