USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцький фестиваль затих у пам’ять про Кузьму Скрябіна

3 Серпня 2015 17:43
Флешмоб, присвячений пам’яті Скрябіна, відбувся після того, як гурт «BRUTTO» виконав свою останню пісню у рамках фестивалю національного опору «Бандерштат». Сотні лучан та гостей міста затихли та світлом мобільних телефонів осяяли ніч.

Ведуча фесту та подруга музиканта Вікторія Жуковська попросила прибрати світло та звернулася зі сцени до Скрябіна: «Ми свого часу втратили друга, кожен із нас. Кузьма, ти з нами тут, ти в наших серцях. Тобі світла пам’ять і пам’ятай: ти з нами, ти є. Дякуємо тобі!».
До слова, востаннє Андрій Кузьменко, більш відомий як Кузьма Скрябін, стояв на сцені «Бандерштату» рік тому і майже у той самий час, коли відбувся флешмоб його пам’яті. Адже тоді, під час восьмого фестивалю він був хедлайнером фесту і закривав концертну програму. Тоді він назвав «Бандерштат» єдиним фестивалем, який має ідею, та запропонував усім гостям «Бандерштату» зібратися через сорок років на цьому ж місці. А також виконав сороміцькі коломийки, які склав спеціально для бандерштатівської публіки.

Обережно, нецензурна лексика!
Нагадаємо, загинув відомий український співак, лідер гурту "Скрябін", близько 8 години 20 хвилин внаслідок ДТП у Криворізькому районі, біля села Лозуватка. Своїми спогадами про нього поділилися луцькі музиканти. В той же день декількасот лучан прийшли на центральну площу міста для того, аби попрощатись з ним. Це дійство особливим чином не анонсувалося ні ЗМІ, ні іншими каналами інформації – лише соцмережами. Захід не був схожим на всі ті, до яких Луцьк звик за останній рік. Це, швидше, нагадувало прощання з другом, яким був Скрябін для кожного з присутніх, аніж громадську акцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Міщук Показати IP 3 Серпня 2015 21:12
Пам’яті Кузьми Скрябіна І знову смерть, яких сьогодні так багато… І знов – перерваний політ… І знову – непоправна втрата, Бо він такий родивсь один на сотню літ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus