USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На цвинтарі під Луцьком палять сміття, керівництво цього не бачить

18 Квітня 2014 11:46
Напередодні Великодня, коли кожен намагається підготуватися до свята не лише духовно, а й очистити від сміття оселю та впорядкувати могили предків, на кладовищі у Гаразджі позбуваються сміття у варварський спосіб.

Протягом двох останніх днів спалюють відходи на території кладовища, що у селі Гаразджа. На дим, який стоїть над цвинтарем, нарікають люди, які впорядковують поховання. У тому, що неподалік від могил спалюють купи сміття, перконалося Інформаційне агентство Волинські Новини, вирушивши 17 квітня на місце події.

Втім, як виявилося, керівництво Луцького спеціалізованого комбінату комунально-побутового обслуговування, який займається утриманням цвинтаря, нічого не знає про це та навіть заперечує факт спалення сміття.

Так, директор підприємства Василь Цетнер у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив, що на території кладовища «ніхто сміття не палить». З його слів, на території цвинтаря працює техніка, яка щодня вивозить сміття на полігон у Брище, адже люди нині масово впорядковують могили напередодні Великодня. Василь Цетнер зазначив, що особисто відвідує територію кладовища щодня та не бачив спалювання сміття.

Це викликає подив, адже не зауважити хмари їдкого диму над цвинтарем та купи обгорілого сміття - неможливо.



Заступник начальника Державної екологічної інспекції Сергій Дудка розповів, що про спалювання сміття на цвинтарі у Гаразджі інспекцію не інформували. З його слів, відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, спалювання сміття заборонене, за це передбачаються немалі штрафи. Так, штраф становить від 10 до 20 неоподаткованих мінімумів (170-340 гривень) для громадян та від 50 до 70 неоподаткованих мінімумів (850-1190 гривень) для посадових осіб.

З його слів, із настанням весни фіксують випадки самовільного підпалювання сміття не лише на цвинтарях, а й на сільськогосподарських землях, присадибних ділянках. Проблемою є встановлення відповідальної особи. Так, оскільки держекоінспекція не веде розслідувань, у випадку, якщо особу винного у підпалі неможливо встановити, матеріали передають у міліцію. Часто на місце підпалу люди викликають працівників ДСНС, якщо ті встановлюють особу, винну у незаконному спалюванні відходів, матеріали надають держекоінспекції. Загалом, спіймати «на гарячому», зі слів Сергія Дудки, у таких випадках непросто.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 18 Квітня 2014 12:41
Треба покласти цьому край!!! Куди дивиться прокуратура, міліція і нарешті МЕР ?????
Місто до Лучанин Показати IP 18 Квітня 2014 13:51
а до чого тут мер? це не територія міста
Горохывець Показати IP 18 Квітня 2014 14:31
Люди, захоплені у полон наукою негідників - маркетингом, витрачають купи грошей на гори вінків для тих, кому вже нічого не потрібно. Краще б ці кошти йшли службі впорядкування і догляду могил, кладовища у цілому. Але торговці, ці Біблією презренні глитаї, уміють рекламувати шкідливі послуги. Як і торгаші пивом, цигарками і всілякими "Перепйолоками" та "Морошами". Але МЕР, який обдер тисячі метрів квадратних полірованого граніт у з Київського майдану і десь його подів безслідно, такої ідеї не підтримає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus