USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Обличчя тих, хто засмічуватиме Луцьк, будуть публікувати

24 Січня 2017 14:41
Мешканців приватних секторів продовжуватимуть штрафувати за те, що вони виносять сміття за ворота і залишають його на дорозі. Окрім того, пропонують публікувати обличчя таких порушників.

Про це йшлося під час оперативної наради у міського голови 24 січня.

Так, міський голова Микола Романюк дав доручення департаменту муніципальної поліції притягувати до фінансової відповідальності тих городян, які досі виставляють сміття в мішках просто серед вулиць.

Крім того, він вважає, що дієвим заходом буде, якщо публікувати обличчя людей, які порушують правила благоустрою в місті. Зокрема, досі відходи в мішках на дороги викидають мешканці вулиць Ковельська та Чернишевського.

Нагадаємо, сміття у приватних секторах забирають з нового року тільки тоді, коли воно перебуває у відповідному контейнері. У грудні інспектори муніципальної поліції разом із «Луцькспецкомунтрансом» об’їжджали приватні сектори та укладали договори щодо продажі індивідуальних контейнерів. Окрім того, муніципали штрафують за те, що лучани виставляють на ніч сміття на дороги.

Зі стихійним сміттям у Луцьку намагаються боротися вже не перший рік. Свого часу, екс-директор департаменту ЖКГ Іван Кубіцький розповідав, що лучанам ще кілька років тому пропонували придбати домашні контейнери для сміття, які можна було поставити біля своїх обійсть, аби сміттєвози змогли забирати відходи. Пропонували їх придбати «на виплату» - щомісячно по 10 гривень на 3 роки. Однак продали таких контейнерів десятків зо три.

Як розповів Кубіцький, на вулиці Баранова вирішили встановити міські контейнери, які стали приводом для справжньої «сміттєвої епопеї». По-перше, сусіди переставляли контейнери поближче один до одного, «щоб біля мене не стояв». А по-друге, не всі використовували його за призначенням. Свого часу в ті контейнери добрі господарі викидали… гноївку з-під поросят. Відтак, «Луцькспецкомунтранс» був змушений пустити «планову» машину, яка в певний час щодня їздить такими вулицями і підбирає винесене сміття. Але тут також є нюанс: не всі можуть виносити сміття в один і той самий час. Проблема в тому, що рештки від сміття бездомні собаки розносять по місту.

Потому, інспектори відділу контролю за благоустроєм та санітарним станом міста департаменту муніципальної поліції Луцької міської ради спільно з працівниками ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» з 23 жовтня по 6 листопада 2016 року уклали договори на встановлення 58 контейнерів на вулицях Теремнівській, Львівській, Миру, Шевченка та Степовій. А у вересні Інформаційне агентство Волинські Новини інформувало про придбання 42 контейнерів для сміття для встановлення за наступними адресами: вулиця Митрополита Андрія Шептицького, вулиця В. Хурсенка, вулиця Кутузова, вулиця Вороніхіна та вулиця Клима Савура.

До слова, у луцькі муніципали вже опублікували у Фейсбук перше відео з порушником благоустрою. «Вулиця Тарасова підкидає своє сміття до чужих парканів у пакетах. Дивна ситуація», - йдеться у дописі до відео.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Лучанин Показати IP 24 Січня 2017 14:44
Перше фото - Садовий Андрій
11 Показати IP 24 Січня 2017 15:08
Хоч щось толкове роблять . Ато зарплату в 4500 получають і бабульок по ринках ганяють . Давно пора таким зайнятись ,і щось дійсно для міста робити .
внук Фіми до 11 Показати IP 24 Січня 2017 17:46
зарплата 4500?? на кромберзі 5-6 тис мають.
Анонім до внук Фіми Показати IP 25 Січня 2017 11:58
бігом на кромберг. нема чого штани в міськвиконкомі протирати
Лучанин Показати IP 24 Січня 2017 15:14
Буквально вчора поміченою (при викиданні сміття за межами сміттєвого баку, але в межах багатоквартирного будинку по вул. Вавілова, 5) була ВЕЛИКА поетеса КЛАВА КОРЕЦЬКА! На зауваження не відреагувала, сміття не прибрала. Одним словом ІНТЕЛІГЕНЦІЯ!
кума до Лучанин Показати IP 24 Січня 2017 23:34
А що вона не людина чи шо?
Торі до кума Показати IP 25 Січня 2017 09:00
Людина буде викидати в сміттєвий бак, тому робіть висновки
111 Показати IP 24 Січня 2017 15:30
звіздец , одіти йому той пакет на ґолову , може допре..
Дідо Показати IP 24 Січня 2017 15:45
Романючело ти лідер, як мужик будь першим, як ти за**ав місто, то не один мер не зміг даже шиба мій "улюблинець". Доречі читай хоч коменти новин.... хоча , собаки лають караван іде,,,,.
Лучанка Показати IP 24 Січня 2017 17:12
Правильно, інакше не буде толку і порядку. Хай Луцьк знає своїх сміттєвих героїв.
Анонім Показати IP 24 Січня 2017 17:37
комунальники зобовязані організувати вивезення сміття, встановити контейнери, організувати площадки для встановлення тих контейнерів, а не примушувати людей їх купувати. скоро електрики заставляти купувати стовпи, в маршртутки заходити зі своєю соляркою і т.д. влада перекладає свої обовязки на плечі людей. нехай кубіцький підніме курдюк з крісла і поїде подивиться в польщу, як місцева влада організовує вивезення сміття
да Показати IP 24 Січня 2017 20:48
чому ви шановні взялись за сміття а за собак забули. Посеред білого дня гасають по всьому місту що з дитиною неможливо пройти по вулиці.Може варто взятися за них а не тільки за сміття за яке берете сумашедші гроші,
Зірочка до да Показати IP 24 Січня 2017 22:15
Потрібно братися за людей, які тих нещасних собак на вулицю викидають.
Анонім до Зірочка Показати IP 25 Січня 2017 12:01
раніше в луцьку була при УКГ служба по вилову бродячих собак. її пан кривицький ліквідував. тепер романюк і К нехай займаються їх виловом
Ірина до да Показати IP 25 Січня 2017 09:02
Давайте будете писати по темі, а не про все що болить
Анонім до Ірина Показати IP 25 Січня 2017 12:03
мова про те, що влада самоухиляється від виконання своїх обовязків. мабуть треба міняти так владу
Василь Показати IP 25 Січня 2017 09:17
Чому муніципали просто відпустили порушника? Просто спитали в його: "може я складу протокол"?. Оце рівень!
Коза Показати IP 25 Січня 2017 15:18
Сміття розставляти вздовж вулиць, то не діло. Але і публікувати обличчя простих громадян - порушення законодавства. Штрафи - ось що передбачене за такі дії. У мене наприклад є договір про вивезення сміття, я плачу за це гроші. Збирається вулиця чи дві, пишуть заяву, укладають договори, платять гроші і їм вивозять сміття.
Анонім до Коза Показати IP 26 Січня 2017 11:11
у вас все як не в людей, через ЗП. організовувати вивезення сміття це ОБОВЯЗОК місцевої влади.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus