USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Оформляти субсидії лучанам допомагатимуть безробітні

22 Квітня 2015 13:19
Департамент соцполітики прогнозує нестачу фахівців у відділах оформлення субсидій. Адже з 1 травня тут чекають великого напливу мешканців.

Про це стало відомо під час засідання комісії міськради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства 21 квітня.

Власне, це питання розглядали в контексті пропозиції створити спеціалізовану службу при міській раді. Відповідний проект рішення зареєстрований на розгляд чергової сесії міськради.

Як зауважила директор департаменту соцполітики Лариса Боярин, до роботи із оформлення субсидій на два місяці (травень-червень) планують залучити людей, які стоять в центрі зайнятості на обліку. Адже там теж є фахівці з вищою освітою і потрібною кваліфікацією. Планують, що таких тимчасових працівників буде семеро.

Відповідне рішення мотивоване тим, що з травня в департаменті чекають великого напливу людей, а наразі у відділі субсидій працює всього семеро працівників. Якщо вдасться залучити фахівців, рекомендованих центром зайнятості, то кількість працівників відділу вдасться збільшити удвічі.

Якщо ж наплив лучан не зменшиться і за два місяці – тоді можна буде говорити про розширення штату департаменту. Однак створювати окрему службу, вважає Лариса Боярин, поки не варто.

Тим паче, не варто впроваджувати «заповнення декларацій на дому». Адже в такому разі довірливі лучани можуть стати жертвами аферистів. Адже в заявах та деклараціях вказуються персональні дані: адреса, паспортні дані, ідентифікаційний код. Шахраї з цими даними отримають «карт-бланш» для своїх афер.

Відтак, довірити будь-кому, окрім навчених, компетентних і надійних людей цю справу не можна. Те ж саме стосується і нарахування субсидій, адже це – бюджетні кошти, і немалі.

До слова, Лариса Боярин додала: відмови як такої в оформленні субсидій не буде. Змінився принцип нарахування субсидій. Приміром, залежно від доходів, влітку декому нараховуватиметься субсидія в розмірі 0 гривень, а в опалювальний період субсидія буде більшою. Але кожен випадок – індивідуальний.

На сьогодні ще однією проблемою може стати видача довідок. Адже в дохід потрібно записувати дані без податку на доходи фізичних осіб. Саме цей момент потрібно наголосити бухгалтерам підприємств, у яких лучани дізнаватимуться суми свого доходу.

ЧИТАТИ ЩЕ: КОЛИ І КУДИ ЛУЧАНАМ ПОДАВАТИ ЗАЯВУ НА СУБСИДІЮ. ЗРАЗОК

Власне, в Луцьку вже розіслали 78 тисяч примірників бланків заяв та декларацій. А з 1 травня в департаменті соцполітики очікують напливу лучан з документами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus