USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Перший на Волині сімейний дитбудинок розпадається.ВІДЕО

23 Травня 2011 14:09
Одинадцять сиріт із дитбудинка сімейного типу родини Черепів з міста Ківерці, що на Волині, вдруге можуть втратити родину.
Неповнолітніх вихованців розкидають по інших притулках. А ті, кому виповнилося 18, тепер шукатимуть власне житло. Про це інформує ICTV.
У 1990-х міська влада для дитбудинку виділила старе занедбане приміщення. З часом сім’я обжилася, тут виховували сиріт з різних областей.
Названа Мати Джаніна Череп бідкається, що тепер усе це забирають.
«62 мішки цукру коштувало тоді це приміщення, і ніхто його не взяв. Нам запропонували і ми погодилися, хоч тут було дуже жахливо», - розповідає названа мати Джаніна Череп.
Згодом організували танцювальний гурток, відкритий для дітлахів усього міста. Вихованці самі шиють концертні костюми, виступають у різних закладах і навіть стали зразковим театром танцю.
У дитбудинку підозрюють, що місцева влада накинула оком на приміщення – чимала будівля розташована у центрі міста.
Чиновники ж пояснюють, що сиротинець ліквідовують, бо мати не виконує своїх обов’язків. Мовляв, діти без належного нагляду: і в ДТП потрапляли, і погано харчуються, і школу прогулюють.
Міський голова Ківерців Володимир Жгутов стверджує, що коли вирішувалося питання про виховання та утримування дітей, їй чітко було вказано відкрити рахунки на дітей, але вона цього не зробила. «Там немає жодної копійки – у тих дітей нічого немає», - констатував Жгутов.
Місцеві чиновники запевняють: дитбудинок перетворять на соціальне житло.
Начальник відділу у справах дітей Ківерцівської райдержадміністрації Наталія Скубій розповідає: «Приміщення, в якому знаходиться будинок сімейного типу, це є наше комунальне майно, і на сесії району буде вирішуватися подальша доля».







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
сором Показати IP 23 Травня 2011 14:26
Люди гляньте .як ці владці можуть зараз змішувати з багнюкою людину яка стільки часу опікувалася сиротами.Чому самі не відкрили рахунки і не забезпечили поступлень.Зараз знайшлися?Тут же видно. що начальник відділу у справах дітей Ківерцівської райдержадміністрації Наталія Скубій розповіла: «Приміщення, в якому знаходиться будинок сімейного типу, це є наше комунальне майно, і на сесії району буде вирішуватися подальша доля».А фактично-вирішили вони вже давно долю того сиротинця.Розтягнуть майно а приміщення хтось з них собі захапає. Просто нема слів щоб виразити їм обурення. Кого ми обираємо?І де вони беруться такі.
Знаюча Показати IP 23 Травня 2011 14:29
Боже, який непрофесіоналізм! Одні гучні слова, а не аналіз ситуації. Дорослих дітей (яким уже за 18 і яких Джаніна й не годує, і не турбується про них, як нормальні батьки турбуються про своїх дітей) нікуди не викинуть. Вони не будуть шукати житло, як це робили при Джанінні, бо багато хто живе на приватних квартирах. Їм якраз і дадуть житло у цьому ж будинку. А щоб вдруге втратити родину, то треба було її мати вперше. У домі Черепів якраз родини і не було, а було банальне заробляння грошей на дітях.
Калина Показати IP 23 Травня 2011 14:38
Як можна з таким миритися? Замість того, щоб допомагати сиротам - забирають останнє.... Названа мати - приємна людина(видно по сюжету). Можливо громадськість втрутиться і захистить? Чи,як заавжди...моя хата скраю...
Сором2 Показати IP 23 Травня 2011 14:42
Та як "вони" мали відкривати ті рахунки, якщо Черепи мали це робити? Ви що, зовсім не думаєте, що пишете? Що, за вас, маму чи тата, рахунки вашим дітям відкривають "вони"??? "Опікувалася сиротами"... Та прочитайте у газеті "Віче", як вона "опікувалался". Стаття "Пташенята без гнізда". Просто треба не закривати очі, що це - благородна справа, не спекулювати на сиротах, а назвати речі своїми словами. Приміщення ж ніхто нікуди не забирає, там буде житло для колишніх вихованців Черепів, які нині скитаються по світах.
))) до Сором2 Показати IP 23 Травня 2011 17:07
"там буде житло для колишніх вихованців Черепів" здорово сомневаюсь. зачем оформлять жилье для одних воспитанников путем выбрасывания в интернат других? инициаторов - на кол. по-другому нельзя.
Читач Показати IP 23 Травня 2011 16:20
Отколи буде соціальне житло тоді можна буде говорити. А в цій ситуації треба слухати дітей. Чи захочуть вони в надцятий раз обживатися в черговому дитбудинку. (неповнолітні). Дівчина назвала цю жінку "мамою". І судячи з інтерв"ю їй з нею добре. А проблемних підлітків і в рідних родинах бракує, чи варто так з плеча рубати
))) Показати IP 23 Травня 2011 17:05
Ну вот, теперь и до нас докатилось паскудство Сколько она детей подняла за эти годы, кто-либо потрудился подсчитать? как бы они жили в интернатах и кто бы их там насиловал и грабил? а коль она так плоха, заберите ее детей себе и покажите, как надо, а не суйте и обратно головой в колодец. б...ди позорные. какие счета на детей? на детей в детдомах семейного типа выделяются копейки по сравнению с тем, что эти выродки крадут на воспитанниках интернатов. Откуда она могла взять деньги? урезая траты на воспитанников? статья - заказуха, подобное можно написать о любой семье, если копнуть поглубже в выгребной яме ((( помещение захотели... тьфу
Читач Показати IP 23 Травня 2011 17:21
До-речі, про статтю. Про цей дитячий будинок можна ще прочитати в іншій газеті, Сім"я і дім, наприклад. Чи може їх також Знаюча звинуватить у непрофесіоналізмі. А якщо при створенні соціального житла ці повнолітні сироти й далі там житимуть, то для чого всі ці перетрубації, можливо це пов"язано з фінансуванням його
))) до Читач Показати IP 23 Травня 2011 18:04
не, это просто до наших недо№;ков дошло то, что уже с успехом практикуется в РФ: там просекли выгодность систему подушного финансирования детдомов и категорически не выпускают оттуда детей в приемные семьи, если уже выпустили, то под любым гнилым предлогом тянут назад, развернули изъятие детей как карательные орган и т.д. Ребята нарываются на то, что их скоро начнут просто пи..ить в рыла с порога или вцепляться в горло.
АяНаМорі Показати IP 23 Травня 2011 19:20
читала про цю сім’ю і в СіДі, і тут, а толку так і не добрала. хоча... як завжди, причина усієї катавасії – гроші:)))
олена Показати IP 23 Травня 2011 20:03
черепи просто захищаються. а мова про те, що не все гаразд у цій умовній родині існують давно. холодильник на замку. діти ріжуть вени. проблеми ці не раз і не два обговорювали на нарадах у РДА. А на будівлю гляньте! невже це схоже на дім??? Мама очі видере, щоби їм були допомоги, путівки, щоби діти в садочки ходили (хоч сама має їх глядіти)... А тим часом я теж чула, що за квартири після досягнення повноліття сироти цій мамі гроші платять немалі. чим цей дім від гуртожитка відрізняється?.. мені видається, що заклад треба розформувати. подбати про створення нових, але таких де б панувала любов і співчуття, а не гроші. Бо дочекаємося, не доведи Боже, поки грім гряне і якесь дитя чи підліток із цієї родини не витримає і таки скоїть щось страшне!
1 Показати IP 23 Травня 2011 22:37
Розпоряжатись комунальним майном- це ж не робочі місця створювати, не виробляти , чи заробляти. Це просто дерибанити в лоб.
Калинам і іншим Показати IP 24 Травня 2011 10:13
Біда наша в тім, що люди просто не вникають у почуте, прочитане, побачене. Ніхто ж дорослих вихованців Черепів на вулицю не викидає (бо це зробили вони самі, ці Черепи...). Навпаки, мова про те, аби їм дати житло, щоб не скиталися по приватних квартирах, гуртожитках, не маючи за душею ні копійки, бо після 18 років Черепи випускають їх "на свободу" голих-боси х. Адже гроші на них держава уже не дає. Ні, пишуть, що "діти Черепів будуть жити в палатках". На Волині 15 таких будинків, але одна Череп так ставиться до дітей. Просто вона уміє усміхнутися, пригорнути їх - на очах у телебачення. Люди бачать одне: тьотя глядить сиріт, ай, яка вона добра! А вам відомо, що вона торік поїхала на тиждень у Польщу, і ті діти, які лишилися вдома, ходили просили в людей їсти? Це добра мама? Однієї вихованки три місяці не було вдома. Хай вона і проблемна, але це ще дитина. Якщо ти її взяла на виховання, гляди. Ні, три місяці отримувала на неї 1800 грн. і мовчала. доки дитя скиталося. Це добра тьотя? Держава,дізнайтеся, платить дуже добрі гроші на таких дітей. Від півтори тисячі до 2 тисяч, заложно від віку. І 35 відсотків іде на зарплату "мамі". У Череп це 4700 грн. у місяць. Чи багато у нас сімей, які мають такі доходи на дітей? Так що не треба пускати слюні і казати, які ми милосердні. Сімейний дім - це робота, і за неї треба відповідати. І праві читачі, які кажуть, що рано чи пізно, якщо дім Черепеів не закриють, тут буде така біда, що в небі буде чути.
))) до Калинам і іншим Показати IP 24 Травня 2011 17:42
*восхищена Вашими познаниями* никаких проблем! меняем местами Джанину и любую грымзу из чиновничьей орды: Джанина будет проводить проверки и писать возмущенные коммнтарии, а грымза пусть попробует хотя бы кусок ее работы. Желающих нет?
Знаюча Читачу Показати IP 24 Травня 2011 10:42
У СіДі автор статті про дім Черепів банально вислухав одну сторону, а іншу - ні. Це професійно?
Калинам ще раз Показати IP 24 Травня 2011 10:53
4700 - це лише зарплата Череп Д.В. Якщо сім дітей, і на кожного майже по 2 тис у місяць, порахуйте: це біда хіба?
калині ще раз Показати IP 24 Травня 2011 16:03
якщо ви рахуєте що 4700 це завеликі гроші за таку роботу -то чому самі їх не заробляєте таким чином.Я думаю що ви лиха жінка.бо особисто я з такою кількістю дітей не впоралася б і на гроші ті не зарюся.а ви калина спробуйте а тоді патякайте-певно свому одному раду не даєте.
Олені Показати IP 24 Травня 2011 16:05
Мама очі видере, щоби їм були допомоги, путівки, щоби діти в садочки ходили (хоч сама має їх глядіти)-- шановна а ви бачили як мамки які сидять в декреті дітей в ясельну групу зранку пруть.До чого ваші соплі-воплі хто що має робити.
Оо Показати IP 24 Травня 2011 17:32
А таке собі непогане приміщення на 11 дітей... Тут іноді і свої 5 у трикімнатній кватрирі туляться.
Юрій Показати IP 26 Травня 2011 11:08
Належного вихрвання та догляду там ніколи не було!
галина до Юрій Показати IP 20 Серпня 2011 19:02
мені кажеться є вищі органа хай розбираються.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus