USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Понад сто днів у полоні: історія «кіборга» з Волині

15 Липня 2015 21:15
124 дні у полоні бойовиків ДНР провів легендарний «кіборг» із Волині Олег Кузьміних, – повідомляє «ТСН».

Про своє чотиримісячне перебування в неволі та те, чим живе зараз, він розказав українським журналістам.

Олег Кузьміних провів у полоні терористів так званої «ДНР» 124 дні. Він каже, що бойовиків цієї самопроголошеної структури тренують на полігонах у Ростовській області.

А звідти – озброєні і професійні війська перекидають в Україну.



Як відомо, 8 березня минулого року чоловік вже був на півдорозі до зони бойових дій. Із того часу комбат 90-го батальйону 81-ої окремої аеромобільної бригади постійно перебував в епіцентрі сутичок із противником.

А 1 грудня підполковник Кузьміних зі своїми людьми прибув у селище Піски. Там, за лічені метри від ДАПу, батальйон здійснював штурмові дії, евакуйовував поранених із летовища, забезпечував «кіборгів» боєприпасами та матеріально-технічними засобами.

Вже 21 січня штурмова група на чолі з Олегом Кузьміних, виконуючи чергове бойове завдання поблизу Донецького аеропорту, потрапила в засідку бойовиків та була захоплена у полон. Звільнили комбата 22 травня.

Президент Петро Порошенко особисто нагородив військового орденом «За мужність» ІІІ ступеню. Олег поки що проходить відновлення після пережитого полону, потім, звичайно, повернеться до виконання своїх службових обов’язків.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини публікувало інтерв'ю з Олегом Кузьміних, в якому він розповів, на чому тримається армія бойовиків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus