USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Поранений нацгвардієць вже лікується у Луцьку

24 Травня 2014 16:34
Начальник кінологічної служби в/ч 1141, прапорщик Луцької нацгвардії Володимир Лев, якого поранили в Луганську, «мандрує» лікарнями. Днями він очікує переведення у п’ятий лікувальний заклад, від моменту його поранення. Але він уже в рідному Луцьку.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що 3 травня, під час бою з сепаратистами в Луганську Володимир отримав кульове поранення з ураженням плеча та передпліччя з ушкодженням артерії та ліктьового нерва.

В одній із луганських лікарень, поранений снайперською кулею, Володимир Лев отримав не зовсім теплий прийом медиків. Останні сказали, що «Так йому і треба», а також наказали забиратися геть. Як виявилося, лікарі не надали пораненому необхідну допомогу: не вилучили кулю та осколки з простреленої руки. Лише через три дні, коли боєць врешті потрапив до столиці, хірурги Центрального госпіталю ЗСУ його успішно прооперували.

ГО «Волинський Актив Молоді» організував збір коштів на лікування Володимира Лева. Адже батько трьох малолітніх дітей і надалі буде потребувати лікування та реабілітації після поранення.

Нині він уже в Луцьку, в госпіталі МВС, розповів його брат, Андрій Лев. Однак днями його переведуть у Волинську обласну лікарню. Адже лучанин потребує спеціалізованого лікування і висококваліфікованої методики реабілітації. А це можливо здійснити в обласній клінічній лікарні.

Це вже буде п’ята лікарня, де лікуватиметься Володимир. Раніше були Луганська, Маріупольська, Київська лікарні та госпіталь МВС у Луцьку.

Нині, каже Андрій Лев, його брат – у задовільному стані. У нього досі не рухаються два пальці на пораненій руці, а пошкоджена артерія вже не відновиться.

Однак, лікарі переконують, що надія є. З часом, якщо не надто навантажувати руку, функцію пошкодженої центральної артерії переберуть на себе сусідні. А нервові закінчення при правильному лікуванні відновляться, і пальці знову рухатимуться. На все потрібен час, і, звичайно, гроші.



Андрій Лев розповідає, що поки що зібраних коштів вистачає. До акції зі збору грошей долучилися як пересічні лучани, так і підприємства, благодійні фонди, Волинський обласний академічний театр, Спілка українців в Бельгії, спортсмени (Володимир колись займався бігом), однокласники. Андрій Лев подякував від імені пореанених благодійному фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», який виділив на лікування Володимира та двох інших бійців Нацгвардії під Луганськом, у тому числі їх командира, суттєву фінансову допомогу.


Рідні Володимира спершу сподівалися на допомогу від держави, що його пролікують за бюджетні гроші. Так і було до переїзду до Луцька. Нині гроші на лікування йдуть з власної кишені. А терапія триватиме ще не один місяць – треба відновити повноцінну роботу руки. Тому, каже Андрій Лев, можливо, доведеться продовжити кампанію зі збору коштів, бо того що зібрали нині, навряд чи вистачить.

Андрій Лев каже, що з цього приводу рідні не зверталися до правоохоронних органів – було не до того. Та й, якщо напишуть заяву – сумніваються, чи зможуть щось довести. Єдина надія – на київських лікарів, які зможуть підтвердити, що кулю вилучили з руки через три дні після поранення, хоча це мали б зробити луганські колеги.

«Не знаю, чи зможемо щось довести, але поговорити треба», - каже брат нацгвардійця.

Нині у Володимира Лева настрій – бойовий. Він, як і його рідні, сподівається на краще і вірить, що зможе пригорнути своїх трьох дітей і дружину обома здоровими руками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
я Показати IP 24 Травня 2014 23:02
вот вам клятва гиппократа...
Дончанин до я Показати IP 25 Травня 2014 10:35
А ты сам остался бы один минимум на пару недель в чужом городе, откуда твою часть, мягко говоря выставляют? А то, что парню по настоящему не помогли в остальных трех медицинских учреждениях, это действительно вопрос. Ведь зачем его раненого было гонять по всей стране?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus