USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

НАБУ можуть звинуватити у держзраді через справу «Трейд коммодіті», - ЗМІ

23 Жовтня 2017 12:49
Спеціальну антикорупційну прокуратуру та детективів Національного антикорупційного бюро можуть звинуватити у держзараді після затримання заступника міністра оборони Ігоря Павловського.

Про це з посиланням на джерело, повідомляють Українські новини.

Як зазначається, детективами і прокурорами зацікавилися після того, як вони провели операцію із затримання заступника міністра оборони Ігоря Павловського.

"СБУ хоче "пришити" САП і НАБУ держзраду. Завели ОРД щодо прокурорів і детективів після того, як пройшла операція по Міноборони і Трейд Коммодіті", - сказало джерело.

За його словами, ініціатором таких дій є заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Гладковський, який, за інформацією ЗМІ, був бізнес-партнером Президента Петра Порошенка. З цього питання відбулося засідання РНБО.

Своєю чергою, у Службі безпеки України заперечують інформацію про відкриття справи на детективів Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) для розслідування їхньої причетності до державної зради.

"Ця інформація не відповідає дійсності", - заявила агентству Інтерфакс-Україна речник СБУ Олена Гітлянська.

Як відомо, НАБУ та САП підозрюють «Трейд коммодіті» у розтраті бюджетних коштів на суму понад 149 мільйонів гривень під час закупівлі пального для Міноборони 13 та 18 травня 2016 року. Загальна вартість укладених 14 договорів про постачання пального для техніки спеціального призначення за рахунок коштів держбюджету становила 1,30 млрд грн.

У справі про розтрату фігурують заступник міністра оборони Ігор Павловський і директор департаменту держзакупівель Володимир Гулєвич. Їм оголосили підозру за привласнення і розтрату державного майна. Стаття передбачає від 8 до 12 років ув'язнення. 12 жовтня Солом'янський суд обом затриманим обрав запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт. Їх зобов'язали носити електронні браслети, прибувати до прокурора, слідчого чи в суд за першої необхідності, здати паспорти. Між собою спілкуватися заборонили. Генерал-лейтенант Ігор Павловський подав апеляцію на рішення суду щодо запобіжного заходу.

На думку екперта справу про привласнення та розтрати держмайна у сумі майже 150 млн грн заступником міністра оборони Ігорем Павловським розвалять.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus