USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Президент Венесуели заявив про спробу путчу

28 Червня 2017 09:58
Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив про атаку на Верховний суд країни у столиці Каракасі, яка була здійснена ввечері у вівторок, 27 червня, з викраденого поліцейського гелікоптера, та назвав цю події "тероризмом та спробою перевороту", пише DW.

Мадуро, проти якого вже кілька місяців тривають масові акції громадянської непокори із застосуванням насильства, повідомив, що з гелікоптера на Верховний суд було скинуто дві гранати, жодна з яких не розірвалася. У відповідь президентом були приведені у бойову готовність системи протиповітряної оборони, інформує агентство dpa. Мадуро наголосив, що відповідальні за "терористичну атаку на наші органи влади" будуть невдовзі упіймані, а також закликав представників опозиції засудити напад. В результаті інциденту ніхто не постраждав.

Пілота вертольота ідентифікували як Оскара Переса, який, як стверджується на його сторінці в соцмережі Instagram, є працівником національної поліції Венесуели. У своєму Instagram чоловік запевняє, що є частиною об'єднання військових, поліцейських та цивільних осіб, які виступають за зміну "корумпованої" влади в країні.
Оскар Перес - ймовірний пілот викраденого у Каракасі вертольота

За інформацією президента країни, викрадач гелікоптера пов'язаний з колишнім міністром внутрішніх справ країни Мігелом Родрігесом Торресом. Останній, переконаний Мадуро, був серед змовників, які намагались усунути його від влади за підтримки Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США.

Нагадаємо, криваві заворушення у Венесуелі не стихають вже другий місяць. Люди протестують проти змін до конституції країни, які хоче внести президент Ніколас Мадуро. Студенти і опозиція обурені наміром чинного глави держави змінити основний закон. Згодом мирні марші переросли у криваве протистояння.

13 травня у Венесуелі протестувальники, які виступають політики президента Ніколаса Мадуро, провели по вулицях багатьох міст автокортежі. Крім автомобілістів, у моторизованих акціях протесту взяли участь мотоциклісти, велосипедисти і навіть вершник. 12 червня один із будинків верховного суду Венесуели підпалили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus