USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Прокуратура розслідує спробу відкликання луцьких депутатів

4 Серпня 2017 19:11
Ініціативна група щодо відкликання депутатів Луцької міської ради створила штучну перешкоду у роботі депутатів Луцької міської ради. Втім, слідчі з поліції проігнорували правопорушення, тому тиск на депутатів розслідуватиме прокуратура.

Про це повідомив адвокат Святослав Туз, який представляє інтереси депутатів, проти яких влаштували тиск.
«На сьогодні є 5 кримінальних справ щодо організаційної групи, яка провела збори щодо позбавлення депутатської діяльності та створила штучну перешкоду в депутатській діяльності. Дані щодо порушення внесені в ЄДРР і зараз проводиться слідство стосовно 427 осіб, які вказані в організації цього процесу», - інформував адвокат.
У витязі кримінального провадження № 42017031010000084 зазначено, що розслідування стосується саме позбавлення депутатських повноважень, що створили перешкоджання депутатській діяльності.
Нагадаємо, що на кошти олігархічної групи «Континіум» члени обласного осередку БПП «Солідарність» ініціювали відкликання депутатів Луцької міської ради Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука. Самі депутати стверджують, що для їх відкликання, відповідно до чинного законодавства, немає жодних підстав, а для сам процес відкликання є спробою БПП «Солідарність» та олігархічної групи «Континіум» захопити владу в місті та приватизувати стратегічні підприємства в Луцьку. На дані цілі «Континіум», за найбільш скромними оцінками, витратить більше мільйона гривень. Більше того, виконавці замовлення «Континіуму», які намагаються відкликати депутатів міської ради, маніпулюють трактуванням законодавства та називають набагато меншу цифру необхідних підписів, ніж це є насправді.

Окрім цього, виборча комісія розглядає питання із порушенням закону та ховається від ЗМІ.

Зазначимо, 2 серпня цього року Луцька міська виборча комісія передала відділу ведення Державного реєстру виборців копії підписних листів на підтримку пропозицій про відкликання депутатів Луцької міської ради за народною ініціативою для здійснення перевірки достовірності відомостей про громадян, які їх підписали. 3 серпня ці матеріали були повернуті виборчій комісії без розгляду з аргументованим роз’ясненням причин відмови. Так, згідно із роз’ясненям ЦВК правові підстави для використання персональних даних Реєстру для зазначеної перевірки відсутні.

Отже, використання бази даних Реєстру органом Реєстру потребує внесення відповідних змін до законодавства, яке належить до компетенції Верховної Ради України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Богдан Сташинський Показати IP 4 Серпня 2017 19:25
Треба довести до кінця і забити цвяха по самий капелюшок, а полуміри приведуть до поразки...
Депс Показати IP 4 Серпня 2017 20:11
найбільша тушшка з континіуму в сімькій раді - це Запотоцький, що і так давно ясно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus