USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Писали сценарій та робили репетицію», - Поліщук про блокувальників сесії Луцькради

17 Березня 2018 11:28
Окремі депутати та колишні представники влади Луцька намагалися зірвати засідання сесії міської ради, оскільки земельну ділянку на Рівненській, 119 виділили не тому підприємству, якому вони хотіли. Зокрема, земельну ділянку не можна було продати з аукціону, оскільни на ній знаходиться тепловий пункт. До того ж, зі слів радника міського голови Ігоря Поліщука, зрив сесії був спланований, оскільки напередодні писався сценарій та робилися репетиції безладів, адже все було злагоджено.

Про це йшлося 16 березня під час прямого ефіру телепрограми «На часі» на тееканалі «Аверс».

Як пояснив Ігор Поліщук, напередодні сесії так звані активісти збиралися, писали сценарій та робили репетицію, оскільки все було дуже злагоджено.

«Справа в тому, що питання стосувалося ділянки на вулиці Рівненській і оформлення землі в оренду під майном. Історія наступна: ще за каденції Миколи Ярославовича (покійний мер Луцька Микола Романюк, - ВН) збанкрутувало комунальне підприємство Зелене господарство, яке мало у власності ці теплиці (на вулиці Рівненській, - ВН). Підприємство розпочало банкрутувати ще у 2014 році, тож податкова отримала це майно в заставу, згодом податкова продавала це майно з аукціону і вони були придбані за 2,6 мільйона гривень», - зазначив Ігор Поліщук.

З його слів, власник, який купив це майно, має безумовне право оформити під цим майном оренду. До цих теплиць дійсно була до виділена земельна ділянка, але на ній знаходиться тепловий пункт, тому, каже Поліщук, продати її з аукціону неможливо.

«Виділення цієї ділянки не тому підприємству, якому хотіли ці депутати (які намагалися зірвати засідання сесії, - ВН), спровокувало таку сесію», - говорить посадовець.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ДАНИЛЬЧУК «ЗБИВАЄ» ГРОШІ З ЗАБУДОВНИКІВ», – ДЕПУТАТ ЛУЦЬКРАДИ

Він зауважив, що коли команда УКРОПу прийшли в міську раду, то почали вести політику забезпечення лучан житлом: «Протягом року нашої роботи було отримано 800 квадратних метри житла або це 14-16 квартир в залежності від площі. Якщо цей забудовник вирішить будувати там житло, то так само на міську раду він передаватиме на житлову чергу, в якій перебувають воїни-афганці, багатодітні сім’ї і малозабезпечені, квартири, аби ми забезпечували ними ці категорії».

З 2010 року по 2016 міською радою було продано без аукціону 106 гектарів земельних ділянок. Ігор Поліщук дивується, чому багато з тих людей, які критикують рішення (виділення ділянки на Рівненській, - ВН), були в той час депутатами, заступниками міського голови, не захищали луцьку землю тоді.

Посадовець говорить, що з 2010 по 2016 рік жодної земельної ділянки не було виділено з аукціону під житлову забудову, більше того фігурують цифри 20-30 мільйонів: «В мене є статистичні дані: з 2010 по 2016 рік під викуп, тобто у власність, продано 2 гектари земельних ділянок і отримано 5 мільйонів 346 тисяч, тобто ні про які 20 мільйонів не може йтися.

Тому це маніпуляція для того, щоб приховати свої недопрацювання в попередні роки, оскільки в основному критикують люди, які були при владі, зокрема Сергій Григоренко, який колись був секретарем міської ради та заступником міського голови, та люди, які були депутатами».

До того ж, додає Поліщук, якщо забудовник збудує житло, то окрім квартир, буде платитися оренда цієї ділянки, допоки триватиме будівництво, також, за попереднім розрахунком, сплата пайової участі складатиме до 15 мільйонів гривень у бюджет міста. Тому, з його слів, розмови про те, що бюджет недоотримає кошти, це неправда.

«Я думаю, що сума, яку отримає місто за оренду протягом 10 років, обчислюється в мільйонах гривень», – підкреслив Поліщук.

Нагадаємо, під час останньої сесії міської ради голова фракції «Народний контроль» Павло Данильчук разом з соратниками наполягали на тому, аби не розглядати проекти рішень щодо надання ТОВ «ЖИТЛОВИЙ КВАРТАЛ» на умовах оренди земельної ділянки для будівництва та обслуговування багатоквартирного будинку на вулиці Вороніхіна, 37 та на вулиці Рівненській, 119. Коли ж більшість депутатів їх не підтримала, протестувальники вдалися до відвертих провокацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанин Показати IP 17 Березня 2018 11:44
Прошу всіх депутатів і поклястися що ви не отримали кошти за те що надали дані участки булі та петрочуку просто так. бо більше не було гідних
Фуйко Фуйченко Показати IP 17 Березня 2018 13:03
Майже всі депутати одним миром мазані....
луцькі Показати IP 17 Березня 2018 13:45
Данильчук "розрізся"! Ці всі Самопоміч такі невиховані, наглі, що вони для лучан зробили, там де грошей не платять? Де Данильчук і Собуцький працює?????
Петро Показати IP 17 Березня 2018 20:14
зборисько, показали себе з самої гіршої сторони. Самопоміч- допомагають собі сама назва говорить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus