USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Роботи зі знезараження викидів з Вересневого відновили

23 Травня 2017 14:13
Роботи по знезараженню викидів з Вересневого відновлені. Про це на своїй сторінці в мережі написав заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через зупинку роботи біоетанольного заводу, підприємство зупинило викид очищувальної речовини на поля фільтрації. Це стало причиною того, що містом знову почав ширитися сморід від викидів, які вже до того знаходились на «відстійниках».

Відтак, аби вирішити проблему, процес знезараження викидів відновили.



Нагадаємо, Луцьк задихається від жахливого смороду, а екологічні служби жодним чином не реагують. Раніше повідомлялося, що причиною смороду, який поширюється Луцьком, є хімічна реакція, в яку вступають відходи від виробництва біоетанолу з заводу ТОВ «БІО ПЕК» та нечистоти, які скидають на фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу з Гіркої Полонки та Вересневого. Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук також звертався до головного санітарного лікаря України та Держпродспоживслужби. На ТОВ «БІО ПЕК» таки врешті відбулася перевірка.

Власники отримали припис від екоінспекції. Однак, ситуацію це не виправило. Крім того, Ігор Поліщук зустрічався з представниками керівництва підприємства. Вони зобов’язалися добровільно усунути порушення, модернізувати обладнання і вирішити проблему. Але нестерпний сморід охопив вже все місто. Відтак, 21 травня виконувач повноважень міського голови заявив, що влада докладе зусиль, аби завод припинив свою роботу. У знак протесту десятки лучан з мікрорайону ЛПЗ, який знаходиться безпосередньо поруч з заводом, одягнули маски та протигази, аби показати, що вони хочуть жити в чистому місті.

Дивитися більше: Луцьк у заручниках смороду. Відео

Окрім того, у результаті перевірки Державною екологічною інспекцією у Волинській області діяльності ПТА «Гнідавський цукровий завод» та ТзОВ «Біопаливно-енергетична компанія», з'ясувалося, що «Біо Пек» здійснює викиди небезпечних речовин в повітря та працює без необхідних дозволів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Я Показати IP 23 Травня 2017 14:40
Правильно,Порошенко приїде хоч щось зроблять,а не ради людей,
Анонім Показати IP 23 Травня 2017 14:43
проблему це не вирішить, а лише законсервує. фекальні відходи і відходи спиртового виробництва не можуть бути утилізовані на відкритому грунті, тому що це все попаде у грунтові води, а далі у колодязі. крім того, існує загроза бактеріологічного забруднення грунту і як наслідок можливість виникнення епідеміологічної ситуації. всі нечистоти із полів фільтрації слід вивезти разом з грунтом на глибину забруднення на очисні споруди. для початку слід припинити вивезення будь-яких відходів, що не повязані з виробництвом цукру.
Анонім до Анонім Показати IP 23 Травня 2017 15:16
Перекрийте каналізацію Вересневому і перестане смердіти. Достали ваші фекалії. Користуйтеся вигрібними ямами і не зливайте г@мно на поля фільтрації. і не буде смердіти. Завод зупинили значить не він смердить, а г@мно з Вересневого..
Анонім до Анонім Показати IP 23 Травня 2017 15:54
і де ти такий вумнік взявся ? с-пуд кувлє, чи що ? етанольний завод смердить своїм, а фекальні відходи своїм. ти може з тих мудрагелів, хто у 2002 році прийняв рішення зливати фекальні стоки на поля фільтрації ?
Анонім до Анонім Показати IP 23 Травня 2017 16:36
Брага пахне, а г@мно - смердить. І до чого тут хто кому і коли давав дозвіл.Канкрєтно: завод стоїть і нічого не скидає, А г@мно як зливали так і зливають. А тепер хай перестануть тиждень зливати от і побачимо чи буде смердіти. Все доведемо дослідним шляхом. А то вже втомилися від воні Вересневого.
Анонім до Анонім Показати IP 23 Травня 2017 17:26
так фекалії зливає цукровий завод
Анонім до Анонім Показати IP 23 Травня 2017 18:40
Та да, ср.....ть чани і мотори , а ще транспортери. Чи с.....ре все Вересневе, а потім зливають в ту каналізацію.Хай тепер скажуть спасібо тому обпльованому цукровому за те, що стільки років приймав собі чуже д*рьмо. Тепер щей судом лякають за те, що стільки років робили одолженіє тим заср*нцям
Анонім до Анонім Показати IP 23 Травня 2017 19:52
централізована каналізація на Вересневому була від часу побудови цукрового заводу і селища. канстоки відкачувались на міські очисні споруди. у 2002 році каналізаційні мережі передали на баланс міської ради, а КНС залишилось у власності міста, тому водоканал платив гроші заводу за прокачку канстоків. останнім часом завод почав заявляти несуразні обєми прокачки, тому водоканал відмовився платити, тому завод почав відкачувати стоки на свої поля фільтрації. олії в вогонь добавив біоетанольний завод, який туди ж став відкачувати свої відходи, які містять залишки дріжджів, тому це все стало бродити. от така фігня, малята
Анонім до Анонім Показати IP 23 Травня 2017 20:33
Парєнь, в мами своєї спитай, що стається з дріжджами як їх кинути в гарячу воду. Ну не бродять вони після цього, не бродять, бо дохнуть. Такі закони біології. Не віриш, прочитай на будь якій пачці з дріжджами хоч сухими хоч з пресованими. Так що шо там може бродити, як воно все здохло після того як ви кажете, що там гаряча брага. Лишається одне - перевірити чи буде те все смердіти як не відкачувати відходи Вересневого. От тоді і буде видно хто кому Рабінович.
Анонім до Анонім Показати IP 23 Травня 2017 21:15
хльопчику, 100%-ної дезактивації дріжджів не відбувається. крім того, коли промивають бродильні чани, то у відходи попадають живі дріжджі. так що лічити мізки будеш комусь іншому. якщо прибрати все що накачали на поля фільтрації і більше туди нічого не качати, то запаху фекалій не буде, як і запаху меляси, як не качати відходи спиртового виробництва. за союзу обоє директорів вже сиділи б в маневичах і баланду хлебтали. от тобі і рабінович, яких, на жаль, розвелось як мух на гноївці
Анонім до Анонім Показати IP 23 Травня 2017 17:27
а щодо дозволів - при тому, що незаконний злив фекалій та інших відходів тягне за собою кримінальну відповідальність
Анонім Показати IP 23 Травня 2017 18:13
О і рєзкопропали всі камєнтатори з Вересневого. Ну шо засралися? Народна мудрість гласить перш ніж когось в чомусь обвиняти подумай, а сморід часом не від тебе?
камєнтатор з вересне до Анонім Показати IP 23 Травня 2017 18:21
ти оце аби пукнути, чи як ? при чому тут мешканці Вересневого, якщо не відкачуються відходи на очисні споруди ?
Класно мені тут з ва до камєнтатор з вересне Показати IP 23 Травня 2017 20:35
Того що це ЇХ відходи життєдіяльності. Проще говоря їх фекалії.
Анонім до Класно мені тут з ва Показати IP 23 Травня 2017 21:16
а твої фекалії де ? на обід готуєш, чи на сніданок ?
Житель вересневого Показати IP 24 Травня 2017 17:03
Шановні, а з чого ви взяли що завод непрацює? Приїдьте вночі і побачите на власні очі, а тоді будете писати. Тут люди вночі до заводу приходять сваритися чому він не стоїть а працює, а ви пишете всяку х-ню. А за каналізацію Вересневого вище вже написали, і це питання до заводу чому вони качають не в центральну а на відстійники.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus