USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Роман лучанина видали у Москві

16 Серпня 2011 14:08
Роман «Право на вбивство» луцького письменника Сергія Бортнікова вийшов 50-тисячним накладом у московському видавництві «Віче».
Про це пише Волинська газета, яка опублікувала інтерв’ю з автором пригодницьких книг.
Твір цей відомий і українцям, каже письменник, тільки під іншими назвами.
«У «Роман-газеті» братів Капранових – «В овечій шкурі», в альманасі «Детективи» (він, до речі, уже припинив своє існування) – «Полювання на кілера». Та й у Москві це видання – уже друге. Перше було більше десяти років тому у знаменитій «Чорній кішці» (серія «Російський бестселер») видавництва «Ексмо-прес», – розповів автор.
Бортніков каже, що, попри всі зусилля місцевої влади, в Україні відчувається послаблена увага до книгодрукування.
Він розповів, що видати книгу в Україні непросто і навів приклад того, як хотів видати один зі своїх романів.
«Коли робота була закінчена, я пропонував її різним видавництвам. Почав з найвідомішого, що є в Києві. Минуло два місяці – у відповідь ні слова. Дзвоню, питаю. Відповідь: «Книга дуже цікава, але у нас – проблеми з фінансуванням... Почекайте кілька років!» – згадує Бортніков.
В інших видавництвах, запевняє, почув майже аналогічні відповіді.
«Бувають і зовсім інші випадки: іноді навіть вдається підписати угоду, але в результаті – порожнеча. Наприклад, з видавництвом «Книга роду» домовилися надрукувати мій роман «Шукати бомжа» під назвою «План «Б». Була хороша реклама, але книга так і не з'явилася... Видавництво збанкрутувало», – зазначив письменник.
Буває й так, продовжує він, що видавництво хоче знати думку власних експертів. Так сталося з ним, каже, у Харкові.
«Я спробував пояснити, що вже позитивно відгукнулися такі авторитетні фахівці, як Кость Родик та Андрій Кокотюха, але у відповідь – океан обурення. Робити нічого – вислав цілий стос рукописів. Мовчання затягнулося, тому набираю номер телефону в першій столиці радянської України. А там пояснюють: «Експерти прийшли до одностайної думки, що комерційного успіху ваші книги мати не будуть! Оскільки вони написані... українською мовою», – розповів Сергій Бортніков.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
антибортніков Показати IP 17 Серпня 2011 07:17
За видавництво книг таких письменників платить кримінал. Аналогічне явище існує скрізь ("Бандитський Петребург", "Бандитський Львів" і т.д. і т.п.). У Львові журналіст з "Високого Замку" (грузин) видав таку книгу за проханням злочинного світу міста, чим підняв його авторитет і показав, хто є хто у Львові. Мзда - шикарний будинок за містом, дорогі автомобілі і все інше, що так сьогодні всім хочеться мати. Місцеві гіляровські ("Москва и москвичи", 30-ті роки минулого століття), піднімають авторитет бандитів, рекламують їх, а видають себе за таких, хто бореться зі злом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus