USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Росія готується повернути Україні захоплені кораблі, – адвокат

8 Вересня 2019 07:00
Наразі тривають процедури щодо повернення Україні захоплених РФ в листопаді 2018 року в Керченській протоці кораблів.

Про це в коментарі РБК-Україна розповів адвокат українських моряків Микола Полозов.

"Для Росії було вкрай важливо продемонструвати збереження обличчя і свою тезу про те, що юрисдикція трибуналу на них не поширюється. Якщо б звільнили тільки моряків, це виглядало б, – ред.) як – ну все – виконали рішення трибуналу, а тут ніби як великий обмін. Вони цим прикриваються«,- пояснив Полозов.

За його словами, для Росії важливо виконати рішення міжнародного трибуналу, тому кораблі повернуть Україні.

«За фактом, якщо вони повернули моряків і повернули кораблі, то рішення трибуналу ООН буде виконано в цій частині. Зараз, я думаю, що якраз йдуть процедури. Так, я сподіваюся на це, тому що російській владі, щоб вони не заявляли, що рішення трибуналу важливо виконати», – розповів Полозов.

7 вересня в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українські військовополонені моряки та 11 політв’язнів. Водночас до РФ повернули 35 осіб, про обмін яких просили росіяни. Усі вони були засуджені в Україні за різні злочини або є фігурантами кримінальних проваджень.

Президент України Володимир Зеленський після прибуття звільнених українців заявив, що реалізовано перший етап дій з припинення війни на Донбасі. А також анонсував другий етап обміну ув'язненими між Україною та Росією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Носатий дядько Показати IP 8 Вересня 2019 09:29
А підводний човен Запоріжжя? За 5 років простою в якості казино країна втратила біліони! Хай віддають човни заповнені баксами.
Арафат до Носатий дядько Показати IP 8 Вересня 2019 10:55
Смішки - смішками, але кремль так вишукано і тонко зіграв в темну нову владу, що можна вписувати в підручники. Просто знімаю капелюха перед кгб-шним ієзуїтством
Степан (Крымчанин) Показати IP 8 Вересня 2019 10:55
"Запорожье" стоит в бухте "Южная" центре Севастополя у всех на виду, приварена наглухо к причалу № 97. Корпус проржавел. Транспортировка возможна только "сухая" в доке. Иначе утонет. Корпус ремонту не подлежит. Возраст 49 лет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus