USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Селяни не погодились на сміттєзвалище в обмін на школу і ремонт доріг

30 Вересня 2016 10:18
Грибовицьке сміттєзвалище не поповнюватимуть з боку села Малехів. Мешканці села, що межує з Грибовицьким сміттєзвалищем, не дозволили вивозити на полігон нові відходи.

Про це інформує ТСН.

На сесії сільради під тиском громади депутати одноголосно проголосувати проти договору з Львівською міськрадою про спільну діяльність. У цьому документі прописано, що Малехів дозволить розширити межі сміттєзвалища і укріпляти схили новими відходами. Натомість від Львова село отримає нову школу, амбулаторію, централізоване водопостачання і каналізацію, ремонт доріг приблизно на 50 мільйонів гривень.

Селяни від таких благ відмовились і не дали згоду на вивіз сміття на Грибовицький полігон. Будувати сміттєпереробний завод на землях села теж не дозволили.

«Нас хочуть купити за пару гектарів землі і за обманливу будову школи, хочуть купити людей на пожиттєве знущання у зоні екологічного лиха. Нам пропонують далі сміттям під любим приводом, бачите, які маніпуляції», - каже мешканка села Надія Кручковська.

Дещо раніше Львівська міська рада повідомляла буцімто затвердила проект договору між Львовом та Малехівською сільською радою про те, що відходи звозитимуть у Малехів. Зазначається, що Малехів відкриє доступ до частини полігону, яка знаходиться на його території. Для реалізації проекту рекультивації Львів протягом чотирьох років інвестуватиме сюди значні кошти. Малехів, своєю чергою, отримає кошти для будівництва місцевої школи, амбулаторії, дитячого садочка, ремонту доріг, прокладання водогону та безкоштовне водопостачання.

Нагадаємо, у травні на території Грибовицького полігону твердих побутових відходів, що на Львівщині, спалахнула пожежа. Під час гасіння пожежі стався зсув сміття, під який потрапило троє рятувальників. Людей завалило відходами з висоти 90 метрів. Трагедія у Грибовичах викликала обурення діями мера, який роками блокує будівництво сміттєпереробного заводу та всіляко перешкоджає вирішенню цієї проблеми. ЗА 10 років його мерства проблему так і не вирішили.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, сміття, яке збирали на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозили по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області приїжджали і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, відходи зі Львова вже почали звозити до Миколаєва та на Дніпропетровщину. Проте через протести місцевих мешканців приймати сміття там відмовилися.

До слова, трагедія, що сталася на сміттєзвалищі під Львовом, відшуміла інформаційно і дуже швидко відійшла на задній план. Тим часом проблема, яку міська влада не вирішувала десятки років, і досі не зрушила з місця. Немає жодної конкретики щодо ділянки під сміттєпереробний завод і новий полігон ТПВ. Сміття з обласного центру возять за сотні кілометрів по всій Україні, за що перевізникам доплачують мільйони гривень з міського бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus