USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Сьогодні суд у справі Литкіної може змінити підозрюваному запобіжний захід

7 Грудня 2016 11:15
Змінити запобіжний захід неповнолітньому Назару Статочнюку можуть під час засідання суду, яке відбудеться сьогодні у Луцьку. Про це інформує Радар.

Сьогодні суд у Луцьку може відпустити додому Назара Статочнюка. Його підозрюють у вбивстві 16-річної Каті.

"Зателефонувала мама Каті Литкіної – пані Вікторія. Схвильовано повідомила: сьогодні Луцький міськрайонний суд (суддя Ковальчук) має розглянути чергове клопотання адвоката Шостака про зміну запобіжного заходу неповнолітньому . Потерпіла сторона дізналася про це щойно. Жодних документів і повісток не отримувала. На суд можуть не встигнути.

Рідні загиблої дівчини просять усіх луцьких журналістів: прийдіть на це засідання. Воно розпочнеться о 16.00. Зробіть усе, щоб суддя Ковальчук ухвалив справедливе рішення", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Катя Литкіна з Нововолинська зникла першого серпня. Через 10 днів тіло дівчини знайшов її батько. Загибель Каті сколихнула весь Нововолинськ. Жителі міста кілька разів збиралися на мітинги, вимагаючи об'єктивного розслідування. У поліції вже є підозрюваний, але є люди, які впевнені - відправити за ґрати хочуть невинну людину. 20 серпня оголосили про підозру місцевому жителю Назару Статочнюку у вчиненні вбивства неповнолітньої. Ухвалою Нововолинського міського суду того ж дня йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці. Сам підозрюваний заперечує свою причетність до вбивства. Натомість батьки вбитої головним підозрюваним вважають двоюрідного брата затриманого, колишнього хлопця Катерини Максима Терлецького,який наразі перебуває у Словенії, і його поліція допитала по Скайпу. У слідства поки немає доказів, аби оголосити Максимові про підозру, а словенські правоохоронці не вбачають підстав для екстрадиції.

У жовтні суд відмовив у задоволенні апеляції щодо обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту для Назара Статочнюка, якого підозрюють у жорстокому вбивстві 16-річної Катерини Литкіної. Тим часом прокуратура встановлює, що було знаряддям вбивства та збирається викликати із-за кордону іншого учасника подій Максима Терлецього.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Закон Показати IP 7 Грудня 2016 12:16
в зміні запобіжного заходу до остаточного вироку суду немає нічого протизаконного, якщо підозрюваний не несе загрози для оточуючих і співпарацює зі слідством, цілком може бути відпушений під заставу, під домашній арешт чи підписку про не виїзд. Де в даному випадку порушення закону? Справа журналістів висвітлювати, при чому об"єктивно, керуючись Законом події, незалежно від того в кого які емоції, а не впливати на хід слідства чи судових засідань, хоча про що тут можна говорити, коли не так давно дурепа вже показала на всю область в своєму двобої з поліцією, яка вона розумна і об"єктивна журналістка, а її колеги по Аверсу, ну дуже об"єктивно все це висвітлили, гидко дивитись було.
lol до Закон Показати IP 7 Грудня 2016 14:19
ага, один вже втік. хай ще інший чкурне за кордон. його підозрюють у вбивстві, а не цюцюркані по підїздах .
... до Закон Показати IP 8 Грудня 2016 10:09
От такий в нас і ЗАКОН непутьовий і такий ти всезнаючий, який не знає, що запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд вже 4 роки, як не має, а натомість є особисте зобов'язання.
Та до ... Показати IP 8 Грудня 2016 11:27
триндець просто, яка суттєва різниця!, ну і чим таким кардинальним особисте зобов"язання відрізняється від підписки про невиїд крім назви?34
ДО ЗАКОННИКА Показати IP 7 Грудня 2016 13:50
ХТО ОБРАЖАЄ ТАК ЖУРНАЛІСТІВ БУДЕ ВІДПОВІДАТИ ПО ЗАКОНУ!!!! ВБИВЦІ ПОВИННІ СИДІТИ В ІЗОЛЯЦІЇ ВІД ЛЮДЕЙ І НАВІТЬ ПІДОЗРЮВАНІ І ТОЙ СВІДОК ЯКИЙ БАЧИВ УБИВСТВО І ДОПОМАГАВ ПРИХОВУВАТИ ЗЛОЧИН ТАКОЖ ПОВИНЕН СИДІТИ ЗА ГРАТАМИ!
Ага до ДО ЗАКОННИКА Показати IP 7 Грудня 2016 16:42
тільки не тих журналістів, які бикують і самі Закон порушують. І хто кому що повинен теж вирішуватиме закон і суд, а не ви на диванах.
123 Показати IP 7 Грудня 2016 16:17
Нам би закони Білорусії сидів би і чекав коли розстріляють.А не під домашній арешт.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus