USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Справа голови Любомльської РДА: як 1000 доларів перетворилася у дві

18 Січня 2018 09:12
Головного свідка, приватну підприємицю, Наталію Міненко, яка хотіла взяти в оренду 16 гектарів землі у Любомльському районі допитали у Луцькому міськрайонному суді.

Вона підтвердила передачу 2 тисяч доларів Миколі Пархомуку, колишньому голові Любомльської РДА. Жінка розповіла деталі сьогодні, 17 січня під час чергового розгляду судової справи, передає КОРДОН.

До слова, колишнього посадовця затримали ще у березні минулого року за підозрою в отриманні хабара (неправомірної вигоди) у розмірі 2 тисячі доларів США за виділення 16-ти гектарів землі в оренду терміном на 10 років.Справу передали до суду, щоправда, судові засідання щоразу відкладаються.
Як повідомила Наталія Міненко, спершу екс-посадовець говорив про 1 тисячу доларів, однак згодом «ціна» різко зросла. Зокрема, з її слів, Микола Пархомук вперше написав «вартість вирішення питання» на аркуші паперу під час приватної розмови у авто жінки. Вдруге, 28 березня 2017 року, про це він наголосив вже усно в розмові біля одного із торгових центрів у Луцьку.
Зокрема, як повідомила свідок, екс-посадовець обгрунтував 2 тисячі доларів США так: вартість 16 гектарів землі (вартість кожного – 100 доларів), і відповідно, ще 400 доларів – тим особам, котрі допомогли вирішити питання у скорочений термін.

Оскільки Наталію Міненко не задовільнило підвищення вартості плати до 2-х тисяч доларів, після розмови в Луцьку вирішила звернутися до правоохоронців. Ті ж, співпрацюючи з жінкою, позначили спеціальним приладом купюри жінки, котрі вона готувала до передачі Миколі Пархомуку. Також правоохоронці обладнали на одязі Наталії Міненко приховану камеру та засіб для аудіозапису, якими зафіксували факт передачі «помічених» грошей.

До слова, як повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Шкрум під час засідання, ще мають допитати близько 5-ти важливих свідків щодо цієї справи. Також на наступних розглядах суд буде слухати матеріали з відео- та аудіозаписів, зроблені Наталією Міненко.

З огляду на це суд постановив продовжити розглядати справу вже 8-го лютого о 10:00.

Нагадаємо, голова Любомльської РДА Микола Пархомук, якого затримали на хабарі в 2 тисячі доларів, тривалий час не був відсторонений зі своєї посади і продовжував займати посаду голови РДА. Миколу Пархомука, зі слів нардепа Ігоря Гузя, «проштовхнув» на посаду голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик. Після виявленого факту хабарництва Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час засідання уряду 6 квітня звернувся до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням відсторонити із займаної посади Миколу Пархомука. Врешті, 11 квітня посадовця відсторонили з посади, а 21 квітня звільнили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
небайдужий Показати IP 18 Січня 2018 09:22
Усі голови районів і сам гунчик ХАБАРНИКИ - коли вже ми зупинемо корупцію!!! Стидно панове в такий час коли гинуть хлопці займатися зловживанням та хабарництвом, воно вам так не минеться!!!
Денис Показати IP 19 Січня 2018 02:29
Та їм начхати на людей ... ворують і розкрадають . Люди вже просто змучилися від тих голів та просто спостерігають .. Інколи доходить до апсурду . Боротися вже просто ніским. Сам пять років відвойовував землю та й плюнув , а потім запропонували суму я чуть необомлів . Я за такі гроші в польщі квартиру куплю а не кусок землі в болоті. Геть оборзіли .
Ковель Показати IP 23 Січня 2018 16:55
Він ще не сидить?????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus