USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Справа Мартиненка: екс-нардепу «зі скандалом» вручили обвинувальний акт

21 Травня 2018 21:15
Детективи вручили обвинувальний акт колишньому народному депутату України, екс-голові комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу Миколі Мартиненку, якого підозрюють у заволодінні майном ДП «НАЕК «Енергоатом».

Про це у Facebook повідомив адвокат Мартиненка Ігор Черезов.

«Ми прийшли для отримання обвинувального акта. Мартиненко Н.В. детективи запропонували підписати купу паперів, нічим не передбачений. Зрозуміло, що Мартиненко Н. В. та два його адвоката вирішили не брати участь в незрозумілих діях НАБУ і САП», – зазначив він. «Ми просили вручити нам обвинувальний акт, для вручення якого нас і викликали, нам відмовили. Коли ми спробували вийти з будівлі, були затримані озброєною охороною без пояснення причин», – продовжив захисник.

Читати ще: Екс-нардеп Мартиненко продовжував отримувати мільйонні держконтракти попри справу НАБУ

За словами Черезова, детективи півтори години читали захисту положення УПК, однак врешті-решт видали обвинувальний акт та відпустили обвинувачуваного.


Нагадаємо, Мартиненка підозрюють у зловживаннях при виконанні контракту купівлі-продажу уранового концентрату для державного підприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" через австрійську компанію Steuermann і заволодіння майном держпідприємства "Енергоатом".

20 квітня 2017 року детективи НАБУ затримали екс-нардепа від 21 округу Волині Миколу Мартиненка. Його звинувачують у розтраті коштів державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат». Це завдало державі збитків на понад 17 мільйонів доларів. 22 квітня суд відмовився заарештувати колишнього депутата Мартиненко і віддав його на поруки депутатів парламенту.

25 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру у заволодінні майном державного підприємства «Енергоатом» Мартиненку та «його ймовірному спільника», керівника структурного підрозділу підприємства.

Екс-нардепа зобов'язали повідомляти про зміну місця проживання, з'являтися на виклики для проведення слідчих дій та утримуватися від спілкування з низкою осіб, які фігурують у матеріалах підозри, а також здати паспорти для виїзду за кордон. Останнє зобов'язання скасували 6 грудня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus