USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Судитимуть злочинця, який в Луцьку втік з-під варти, і його спільницю

20 Грудня 2016 15:58
Прокуратура Волині скерувала до суду кримінальне провадження про вчинення низки злочинів 40-річним мешканцем Луцька Русланом Гончаруком.

Неодноразово судимого чоловіка обвинувачують у розбої, поєднаному з проникненням у житло; незаконному поводженні із вогнепальною зброєю та бойовими припасами; втечі з-під варти, а також втягненні неповнолітньої у злочинну діяльність (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 187, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 393, ч. 1 ст. 304 Кримінального кодексу України), повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.

Увечері 12 грудня минулого року зловмисник, змовившись зі ще кількома особами, вчинив розбійний напад з проникненням у житлов селі Коцюри Любомльського району.

Попри те, що злочин був ретельно спланований, поживитися чимось цінним нападникам, які поранили господаря будинку із вогнепальної зброї, не вдалося.

Будучи затриманим за цей злочин,чоловік, аби уникнути кримінальної відповідальності, здійснив втечу з-під варти.

Як уже відомо волинянам, уночі 16 вересня цього року, коли його з Луцького ІТТ доставили у лікарню в зв’язку зі скаргами на стан здоров'я, розбійник, заволодівши гранатою і пістолетом та погрожуючи їх застосуванням, змусив беззбройних конвоїрів не чинити йому опору та утік з-під варти.

Сприяли ж його втечі дружина та неповнолітня знайома, які і роздобули та підклали в потрібне місце в лікарні пістолет та гранату.

17-річну лучанку, яку зловмисник втягнув у злочинну діяльність, уже засуджено. Суд призначив їй покарання у виді 3 років позбавлення волі зі встановленням 1-річного іспитового строку.

Дружину ж розбійника нині обвинувачують у наданні засобів та знарядь у втечі з-під варти (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 393 КК України) й подальшу її долю, як і подальшу долю її чоловіка, визначить суд.

Нагадаємо, Руслана Гончарука, який зухвало втік з-під варти у вересні, затримали 10 жовтня у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ку-ку Показати IP 20 Грудня 2016 18:11
і в одну камеру!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus