USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Прощаючись з 2016-м – найгучніші надзвичайні події Волині

1 Січня 2017 20:43
Минулий рік видався багатим на події. Проте вони не завжди були позитивними – вбивства, вибухи та кримінал, на жаль, є невід’ємним атрибутом сучасного життя.

Відтак, журналісти Інформаційного агентства Волинські Новини пригадали найрезонансніші надзвичайні події, які відбувались в області. Нехай цей «рейтинг» стане нагадуванням для волинян про те, що людське життя, як власне, так і чиєсь, є найбільшою цінністю.

Вбивство 16-річної Катерини Литкіної

Ця трагедія сколихнула всю Волинь – жорстоке вбивство юної дівчини прогриміло на всю країну. Катерина пішла з дому 1-го серпня 2016 року, повідомивши рідних, що йде до колишнього хлопця віддати диски та малюнки, проте додому так і не повернулась.
Батьки відразу схилялися до думки, що дівчину викрали. Батько Катерини самотужки оглядав окраїни Нововолинська, шукаючи свою доньку, звертався до гадалки, яка заявила, що дівчина вже мертва, а до її вбивства причетні двоє юнаків.

13 серпня стало відомо про те, що тіло доньки на вершині одного з териконів знайшов її батько. Труп був у жахливому стані, не було сумнівів того, що дівчину вбили.
Згодом правоохоронці взяли під варту підозрюваного у вбивстві – 16-річного жителя Нововолинська Назарія Статочнюка.
Його двоюрідний брат, який зустрічався з Катериною, Максим Терлецький, після вбивства відразу виїхав до Словаччини. Поки триває слідство Статочнюка тримають під вартою, а прокуратура має достатньо доказів, аби довести причетність до вбивства другого співучасника – Максима Терлецького.

Затриманий втік з-під варти, взявши заручників

В ніч на 16 вересня затриманий Руслан Гончарук втік з лікарні, взявши в заручники двох правоохоронців.
Чоловік заявив, що з’їв лезо, тому його госпіталізували. Під час огляду медпрацівниками він попросився в туалет, де, як згодом з'ясували, дружина та неповнолітня знайома, залишили пістолет та гранату Ф-1. Погрожуючи зброєю о 2:30 він покинув приміщення лікарні та взявши таксі втік. Заручників він відпустив на вулиці 8-го Березня.

В зв’язку з надзвичайною подією, в місто оголосили план-перехоплення «Сирена», закрили всі виїзди з міста, проте спіймати Гончарука по гарячих слідах не вдалось.
Натомість, чоловіка затримали 10 жовтня, коли він навідався до своєї подруги. Затримали Гончарука прямо на квартирі в районі 40-го кварталу.

Нещодавно прокуратура Волині скерувала до суду кримінальне провадження про вчинення низки злочинів 40-річним Русланом Гончаруком.

17-річну лучанку, яку зловмисник втягнув у злочинну діяльність, уже засуджено. Суд призначив їй покарання у виді 3 років позбавлення волі зі встановленням 1-річного іспитового строку.

Дружину ж розбійника нині обвинувачують у наданні засобів та знарядь у втечі з-під варти й подальшу її долю, як і подальшу долю її чоловіка, визначить суд.

Вибух гранати біля клубу OPERA та в житловому будинку
По проспекту Волі в ніч на 19 вересня близько 23:30 пролунав гучний вибух. Спрацював невідомий вибуховий пристрій, який підклали під припаркований на стоянці під джип «Лексус».

Згодом стало відомо, що автівка, під яку заклали гранату, належить кримінальному авторитету Олегу Кравчуку на прізвисько «Алень», який, буцімто, причетний до незаконного видобутку бурштину.
А згодом правоохоронці заявили, що встановили особу того, хто підкинув гранату. Ним виявився 36-річний раніше судимий чоловік.

Схожий випадок трапився і в січні 2016 року, проте тоді без жертв, нажаль, не обійшлось. Вранці 21 січня правоохоронці отримали повідомлення зі станції швидкої медичної допомоги, що в одному з будинків на вулиці Московській у Луцьку виявлено труп 54-річного чоловіка з осколковими пораненнями обличчя, тулуба та кінцівок.
З місця пригоди вилучили уламки металу схожі на осколки гранати РГД-5. Попередньо відомо, що загиблий був безробітним.

Чоловік загинув, впавши в котлован перед «Променем»

Трагедія сталася 12 вересня. Чоловік впав у котлован, який рили на кільці біля кінотеатру «Промінь». Загиблий - 51-річний керівник робіт, які здійснювалися в центрі міста.
Зі слів очевидців трагедії, чоловік підійшов до краю котловану та перехилився, аби оглянути здійснені роботи. Проте земля з краю ями обсипалась і чоловік впав головою донизу. Загиблого опізнав рідний брат, який прибув на місце події майже відразу після того, як йому повідомили про трагедію.
Юнак вистрибнув з 8 поверху багатоповерхівки

Трагедія сталася 30 листопада 0 10:20 ранку на вулиці Зацепи у Луцьку. Стало відомо, що загиблий - 1991 року народження. Проживав з батьками. Перед трагедією хлопець поснідав з матір'ю, та як ні в чому не бувало зачинився у себе в кімнаті, сказавши, що йде спати. А вже за годину випав з незаскленого балкону, залишивши передсмертну записку.
Сусіди казали, що загиблий був порядним молодим чоловіком та мав хорошу престижну роботу, створював враження цілком успішної людини.

Юну лучанку викрали і зґвалтували: ґвалтівника зловили друзі постраждалої

На дівчину 1996 року народження напали близько 21-ї години 27-го серпня в районі Мамсурова. Чоловік прийшов до одного з дворів та попросив відігнати його авто від підприємства «Вілія», адже сам він випив та за кермо сісти не міг. Зголосилась допомогти чоловіку місцева мешканка.

Чоловік відвів її в поле, де зґвалтував. Вже згодом дівчина зв'язалася із родичами і повідомила, що її насильно утримують. На цьому зв'язок обірвався. Поля в цьому районі одразу оточили працівники поліції та Нацгвардії. Аби допомогти в пошуках, десятки мешканців мікрорайону ЛПЗ та вулиці Мамсурова вночі вийшли на пошуки. На жаль, тоді зловмиснику вдалось втекти, хоча собака й взяв його слід.

З тих пір шукати ґвалтівника одночасно почали поліцейські, родичі і знайомі потерпілої. Як виявилось, прості громадяни спрацювали краще –10 вересня ґвалтівника піймали.

Чоловіка скрутили, обв’язали скотчем та повезли в міськвідділок. Хлопці кажуть, що ґвалтівник просив, аби його не здавали правоохоронцям. Мовляв, «на зоні» його чекає смерть.

В парку знайшли тіло новонародженої дитини

Ця новина сколихнула Луцьк 26 травня. У луцькому парку знайшли тіло новонародженої дитини. З місця події вилучили фрагмент тіла дитини, а саме - верхню частину тулуба з верхніми кінцівками та головою, також частини трьох поліетиленових пакетів.

Згодом стало відомо, що виявлені останки – це не новонароджена дитина, а плід, якому 30-32 тижні. Очевидно, у жінки стався викидень, і в такий спосіб вона просто його позбулася.

Вибух в житловому будинку

Вибух трапився в житловому будинку на вулиці Потебні в Луцьку. Вибуховою хвилею винесло вікна, впала одна зі стін будинку. Вибух пролунав за 20 хвилин до опівночі.
Причиною трагедії стало те, що п'яний господар дому не вимкнув газ і заснув, а коли прокинувся - вирішив запалити цигарку. Внаслідок цього стався потужний вибух. Дерев'яний будинок, який був обкладений цеглою, вщент зруйновано.

Авіакатастрофа в Турійському районі

Під час випробувального польоту у Турійському районі розбився літак «Z-37» (Шмель), яким керував 44-річний житель Рівненської області. Надзвичайна подія трапилася 25 травня близько 21 години. Пілот загинув на місці події.
Підрив автомобіля на стоянці

В результаті вибуху зайнялись декілька автомобілів, які знаходились на стоянці, що в районі ЛПЗ міста Луцька. Інцидент трапився близько 5 години ранку, на автопарковці на вулиці Боженка (Окружна), 34-а. Автівка, що повністю згоріла – Mercedes-Benz CLS 500. Згідно неофіційних даних, автомобіль належав сину кримінального авторитета.
На хабарі спіймали двох інспекторів патрульної служби

Працівники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали у Волинській області на хабарі двох інспекторів патрульної служби навесні цього року.

Зловмисники систематично вимагали гроші за безперешкодний проїзд українськими шляхами автомобілів з іноземними номерами. Такса за непроведення додаткових перевірок законності перебування машин в Україні становила п’ятсот гривень з кожної. Правоохоронці затримали здирників під час отримання тисячі гривень від чергових автомобілістів.
Затоплений Луцьк, повалені дерева

Не шкодувала лучан і погода. Численні затори, повалені білборди та огорожі, перевернуті люки та унеможливлений рух окремими вулицями – все це наслідки зливи, яка раптово пройшлася Луцьком 22 серпня.

Стихійна злива та шквальний вітер, які накрили місто близько 16:00, додали чимало незручностей лучанам та гостям міста.
Не менш потужною була і негода, яка вирувала в червні. Унаслідок зливи і сильного поривчастого вітру у Луцьку повалило дерева та зривало дахи з будинків. Повалені дерева заблокували рух транспорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Если на то пошло Показати IP 2 Січня 2017 11:09
Фото про потоп под мостом, не 16-ого года

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus