USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Таємничу завісу давнього Луцька відкривають науковці з усієї України

22 Травня 2013 12:36
Таємниці історії Волині розкриватимуть учасники «Любартівських читань», наукової конференції, що відбувається сьогодні, 22 травня, у Луцьку, на яку з'їхалися фахівці з багатьох областей України.

У день святого Миколая, патрона міста Луцька, розпочала роботу наукова конференція, у якій беруть участь науковці з усієї України. Захід відбувається під патронатом Волинської ОДА та Волинського краєзнавчого музею.




«Це надзвичайно важлива подія у житті міста, адже скільки б ми не вивчали його історію, завжди залишаються куточки, куди не дістатися. І завдяки таким конференціям можна почерпнути щось нове, привідкрити таємничу завісу древнього Лучеська», - зазначила начальник відділу розвитку туризму управління міжнародного співробітництва та туризму міської ради Наталія Бунда.

За словами директора Волинського краєзнавчого музею Анатолія Силюка, це одна з найцікавіших подій у плані презентації міста та дослідження його історії. Велику надію покладають на досі недосліджені матеріали в державних запасниках, фондах музею, та архівах.

«Основа мета заходу - дати якнайбільше інформації щодо історичних пам’яток, культури, архітектури, археології, для науковців, студентів та всіх небайдужих, хто цікавиться історією нашого краю. Справа в тім, що конференція є фаховою, її учасники займаються саме тематикою Волині, міста Луцька. Конференція зібрала широке коло науковців з усієї України. Це представники Києва, Львова, Рівного, Острога, Нетішина, Володимира-Волинського. Тематика конференції є дуже широкою – це культура, архітектура, історія, археологія різних історичних епох. Інформацію подають з посиланнями на джерела, архівні документи, старі ілюстрації», - розповів «ВН» директор Державного історико-культурного заповідника Павло Рудецький.



Під час заходу презентували збірник «Старий Луцьк», який містить дослідження учасників конференції. До презентованого збірника «Старий Луцьк», обсягом у 400 сторінок, входять матеріали учасників конференції, близько 40 авторів. Книгу можна придбати у крамниці Луцького замку.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus