USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У чому зізнався волинський голова РДА наприкінці судового засідання

18 Листопада 2014 10:40
Чергове засідання суду за позовом голови Володимир-Волинської РДА Володимира Савчука до газети «Місто вечірнє» відбулося вчора, 17 листопада.

Нагадаємо, голова адміністрації вимагає від газети спростувати дві статті, які, мовляв, зашкодили честі, гідності та діловій репутації пана Савчука. У статтях йшлося про те, що будучи головою ПАТ «Родючість» він занедбав підприємство, довівши його ледь не до стану банкрутства.

Всі ці закиди голова РДА оцінив у 6 тисяч гривень.

До слова, вчора, 17 листопада, президент Петро Порошенко своїм розпорядженням звільнив Володимира Савчука з посади голови Володимир-Волинської РДА.

Зі слів редактора газети Едуарда Залуського, свого часу Володимир Савчук, перебуваючи на посаді голови правління ВАТ «Родючість», опинився в центрі скандалу. Колишні працівники, дійсні акціонери підприємства, у квітні 2013 року попросили про проведення журналістського розслідування.

Потрібно зазначити, що пану Савчуку та членам його родини належить контрольний пакет акцій підприємства і під час акціонерних зборів рішення приймаються не більшістю присутніх акціонерів, а відсотковим співвідношенням володіння акцій. Тож, оскільки родина Савчука володіє контрольним пакетом – вона і приймає потрібні рішення. Самі ж збори акціонерів є простою профанацією.

Веде справу голова Володимир-Волинського суду Надія Пікула, а Володимир Савчук взяв собі в підмогу адвоката з Луцька Миколу Веремчука.

Засідання тривало протягом п’яти годин, все через те, що сторони заслуховували свідків.

На початку засідання пан Савчук розповів про те, в якому занедбаному стані застав підприємство ПАТ «Родючість».

Правда, Володимир Савчук довго опирався відповіді на питання, хто з членів його родини, окрім нього, ще володіє акціями підприємства.

Згодом відповів, що син, донька та дружина, що в підсумку становить більше 50%.

І зізнався, що його син працював на підприємстві. В кінці судового засідання він таки був змушений зізнатися, що на ПАТ «Родючість» працювали, окрім сина, ще дружина, донька та невістка. Навіть розкрив заробітні плати сина та доньки. А це, з його слів, по 8 тисяч гривень. Правда, вони ці гроші отримували вже не як працівники підприємства.

Перед тим, як дати відповідь на питання, чи є він громадським активістом та політиком, пан Савчук порадився зі своїм адвокатом. А на питання, чи є він членом партії, відповів: мабуть, так. Ці всі вагання голови РДА вдало відзначила суддя, і вони не могли не викликати сміх серед присутніх.

Також під час засідання склалося враження, що адвокат Савчука не до кінця вивчив справу, оскільки запитання, які він ставив свідкам, викликали сміх не лише у присутніх, але й змушували суддю опускати захисника до рівня розгляду справи. На одне із запитань адвоката суддя відреагувала жартівливою реплікою: «Ви питання задаєте, як учень першого класу».

На користь Савчука свідчив Володимир Гендис – голова спостережної ради підприємства ПАТ «Родючість». Літній пан під кінець так розійшовся, вдаючись в екскурс історії розвитку підприємства, відзначивши, що і до приходу Савчука на посаду голови правління, і під час його керівництва підприємство було занедбаним, а дивіденди акціонерам не виплачувалися.

Теперішній голова правління ПАТ «Родючість» Сергій Малюта як міг, так захищав свого працедавця, адже перед призначенням на цю посаду він два з половиною роки був юрисконсультом підприємства. Він, зокрема, сказав, що більша частина фактів, викладених у статтях, є неправдою, але не довів, чому саме.

Свідок Козачук охарактеризував авторитет Савчука як керівника словами «нуль без палички» і додав, що подібні керівники довели народ до Майдану, і тепер своїх синів на війну не відправляють.

Подальший розгляд справи відбудеться через тиждень, 24 листопада.

Нагадаємо, за час керівництва районом пан Савчук встиг опинитися в епіцентрі кількох скандалів. Один з них - саботування проведення фестивалю-реквієму «Коровай-сузір’я», приуроченого загиблим Героям Небесної Сотні і полеглим у зоні АТО солдатам. За таке байдуже відношення до пам’яті полеглих Героїв, громадські активісти навіть одягнули Володимиру Савчуку сміттєве відро на голову. Другим скандалом стала бійка між паном Савчуком на заступником голови Володимир-Волинської районної ради Павлом Карпюком. Спочатку голова РДА намагався вдати з себе жертву побиття, але як свідчить протилежна сторона - він сам затіяв бійку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Вікторія Показати IP 18 Листопада 2014 10:55
Да, оце так бабло сімейка скосила з підприємства. Позор.
бачила Савчука Показати IP 18 Листопада 2014 10:57
так, сам затіяв бійку... Але Савчук - метр з кепкою, а його противник - під два метри. Як слон і моська. тільки хто повірить, що моська напала на слона і ще й його набиоа? А ще цікаво, чи правда, що пан Залуський був притягнутий до відповідальності за створену ним кредитну спілку, завдяки якій "намахав" людей? Так кажуть.
бувалий до бачила Савчука Показати IP 18 Листопада 2014 23:22
Правда! На крадені гроші відкрив свій бізнес! А паша купив дві дурні баби і вони змінили покази. У перший день вони написали що карпюк перший почав бійку. Отож панове опозиціонери почніть жити по правді. А то чим ви кращі за інших.
Володимир до бачила Савчука Показати IP 19 Листопада 2014 15:53
Ой, І мене намахав і мою подружку!
Володя Показати IP 18 Листопада 2014 11:48
А що тыльки ця сымейка таке виробляэ? ох ы вистачае у нас таких! у нас крадуть усі як можуть і як хочуть а потім для простого народу війна і ще здавай гроші бо вже все розікрал і немае на військо з людської мінімалки беруть позорище
Ух ти! Показати IP 18 Листопада 2014 20:33
Те, що Савчук не святий - це однозначно. Але кому-кому говорити про це, але не Едуарду Залуському! Останнім часом складається враження, що тираж його газети падає, от він навмисне і робить шкандалі, аби народ газету купував. Пане Едуарде, ви нині з Карпюком, Чайковською енд Ко проти Савчука. А через певний час, коли стане невігідно з ким будете? Хоча чому видуватися, ви ж завжди знаєте з ким дружити і до якого часу! Поки ви маєте з того зиск...
Нічлава Показати IP 18 Листопада 2014 22:05
Мова про Савчука, проти якого свідчать здебільшого прості люди. А Едік тут до чого? Може й він не святий, але газета в нього нормальна. А враження про падіння тиражу, думаю, тільки враження. У Володимирі просто немає достойної альтернативи: одне видання вже ліквідувалось (книшівський експрес), СП та Рідне місто - всього лиш нудотні рупори влади, а не ЗМІ.
Лариса Показати IP 18 Листопада 2014 23:11
Смішно що колишній зек, ворюга і аферист тепер ще має совість відкривати свій смердючий писок про когось нечесного. Ти м**зь жінку вигнав з хати і останнє хочеш забрати через свого суддю. Ти людку використовуєш у своїх підлих цілях. Я не захищаю савчук, але ти не є суддя для когось. Тебе самого треба вішати!
Остап до Лариса Показати IP 20 Листопада 2014 11:44
Ви,я бачу, шановна:(( наче в одній хаті живете з Едіком?! то придивіться дуже добре хто кого вигнав чи виганяє і хто в кого останнє заберає, той хто дає людям роботу і з/п вчасно? чи та для кого люди біомаса і раби, щось далеко її бізнес стало видно,коли люди нехотіли їти до НЕЇ в ларьок торгувати.
Галя Показати IP 19 Листопада 2014 17:49
))))))))
Бейс Показати IP 20 Листопада 2014 09:58
))))))))))))))))) сімейні драми...
до слова Показати IP 20 Листопада 2014 13:21
Ой які ж "страсті" у нашому рідному і славному місті!!! Одне не зрозуміло, прийшло два керівника-опозиціонера, б'ються, а причина??? А вона як завжди проста і банальна- дерибан землі району. На рахунок побиття, оцінку дадуть правоохоронні органи, а вот що робить працівник ради у кабінеті і комп'ютері адміністрації, то вже цікаво? Повноваження і одного, і другого чітко розписані в законі, але наскільки то треба цікавитися, що в документах адміністрації, щоб аж не побоятися заїхати голові ради) Значить у них так є багато чого цікавого) І по суті нічого не змінилося) Люструвати потрібно і виборні посади) Бо громадя району не вибирала заступника голови ради, і не має можливості його відкрикати, а він собі тишком нишком земельні діляночки приглядає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus