USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцькій міськраді чотири фракції саботували прийняття змін до бюджету

29 Березня 2018 18:18
Фракції «Солідарність», ВО «Свобода», ПП «Громадський рух «Народний контроль», ПП «Об’єднання «Самопоміч» не голосували за ухвалення змін до бюджету Луцька. Впродовж трьох спроб представники цих політичних сил або утримувалися від голосування, або просто не голосували.

Нагадаємо, що пленарне засідання 39-ої сесії Луцької міської ради відбулося 28 березня.

Третім питанням на розгляд обранців громади винесли Проект «Про внесення змін до рішення міської ради від 22.12.2017 № 36/2 «Про бюджет міста Луцька на 2018 рік» з врахуванням змін, внесених рішеннями від 31.01.2018 № 37/27, 28.02.2018 №38/5.

Різні питання сфери освіти, культури, спорту, розвитку інфраструктури міста, ремонту комунальних закладів, звільнення від комунпослуг, закупівлі тролейбусів та багато іншого передбачалося в документі.

Після затвердження проекту рішення за основу внесли правки. Депутати перейшли до голосування, втім, з першої спроби не вистачило 2 голоси для ухвалення рішення.

Не голосували: Богонос Богдан Михайлович, Романюк Микола Петрович, Соломатін Аркадій Миколайович, Федік Микола Миколайович, Ящук Віктор Петрович, Дендіберін Микола Євгенійович.

Утрималися: Данильчук Павло Петрович, Лазука Олександр Іванович, Мовяк Анна Володимирівна, Надточій Алла Володимирівна, Покровський Андрій Володимирович, Яручик Микола Олександрович.

Після цього питання вдруге поставили на голосування і за проект одностайно проголосували УКРОПівці та «білосердечні». Змінив свою думку Микола Собуцький із «Самопомочі», який передумав підтримувати проект рішення. Як результат, вкотре не вистачило голосів для ухвалення змін.

Не голосували: Богонос Богдан Михайлович, Романюк Микола Петрович, Собуцький Микола Миколайович, Соломатін Аркадій Миколайович, Федік Микола Миколайович, Ящук Віктор Петрович.

Утрималися: Данильчук Павло Петрович, Лазука Олександр Іванович, Мовяк Анна Володимирівна, Надточій Алла Володимирівна, Покровський Андрій Володимирович, Яручик Микола Олександрович

У зв’язку із таким саботажем, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук попросив оголосити перерву. Із залу вигукував Павло Данильчук, який пропонував проголосувати втретє.

Зауважимо, з такою тенденцією, якби втретє не підтримали проект рішення, то його зняли б з розгляду. Втім, пропозиція Ігоря Поліщука прозвучала першою, після перерви поставили бюджетні зміни на заключне голосування.

Вкотре не голосували: Богонос Богдан Михайлович, Вавринюк Богдан Андрійович, Мовяк Анна Володимирівна, Романюк Микола Петрович, Собуцький Микола Миколайович.

Утрималися: Данильчук Павло Петрович, Лазука Олександр Іванович, Надточій Алла Володимирівна, Покровський Андрій Володимирович, Ящук Віктор Петрович.

Взагалі не повернувся після перерви на це голосування позафракційний Микола Яручик.

Зрештою, за підтримки фракцій ПП «Українське об'єднання патріотів-УКРОП», ВО «Батьківщина» та позафракційних депутатів Сергія Були, Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна вдалося затвердити проект змін до бюджету віддавши «За» необхідні 22 голоси.

Коментуючи ситуацію, Ігор Поліщук зауважує, що таким чином окремі депутати більше граються в політику, ніж думають про громаду.

«Якби зміни не ухвалили, це мало б значні негативні наслідки для громади, адже багато питань стосувалися різних сфер життєдіяльності міста, підтримки комунальних господарство, благоустрою Луцька, облаштування причалів на річці Стир, закупівлі тролейбусів тощо. При чому вносять пропозиції щодо використання свого депутатського фонду, зокрема Микола Романюк просив виділити гроші на вирішення певних питань громади, але за бюджет не голосував, цим же суперечить сам собі.

Зауважу, що напередодні, під час засідання постійно комісій, депутати не озвучували якихось зауважень, що могло стримувати від ухвалення рішення. Як бачимо, «Свобода» та «Самопоміч» зазвичай не голосують за бюджет – це політика», - каже Ігор Поліщук.

Нагадаємо, Регламент Луцької міської ради зазначає, що депутат ради – представник інтересів територіальної громади, який зобов’язаний: брати участь у роботі Ради, постійних комісій та інших її органів, до складу яких він входить, сприяти виконанню їх рішень; депутат Ради також повинен неухильно виконувати обов’язки депутата у порядку, встановленому чинним законодавством. Депутат Ради є представником інтересів територіальної громади. На період здійснення депутатських повноважень депутати повинні проводити свою діяльність прозоро та відкрито.

Втім, саботаж проекту рішення щодо змін до бюджету говорить гучніше за будь-які політичні лозунги, зокрема й про те, що представників фракцій «Солідарність», ВО «Свобода», ПП «Громадський рух «Народний контроль», ПП «Об’єднання «Самопоміч» більше цікавила політика та власні «підкилимні» інтереси, ніж вирішення актуальних проблем громади.

До слова, під час сесії, розглядаючи лише шосте із понад сотні питань, депутати виявили, що представників БПП «Солідарність» взагалі немає в залі.

Нагадаємо й те, що одіозний політик Юлія Вусенко досі не ввійшла в жодну постійну комісію міської ради, що є порушенням Регламенту ради, а також пропустила половину пленарних засідань, ставши претендентом на відкликання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus