USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Депутат Юлія Вусенко – претендент на відкликання?

15 Березня 2018 13:57
Половина пропущених пленарних засідань сесії міськради, ігнорування засідань комісій, жодного депутатського запиту, нуль депутатських запитань і два депутатських звернення – такою "продуктивною" видалась робота депутата Луцької міської ради Юлії Вусенко за рік, відколи її звільнили з посади секретаря Луцької міської ради (це сталося 15 березня 2017 року, - ред.) Цим самим вона виконала одну з умов, яка може стати підставою для відкликання депутата.

Апогей активності депутата Юлії Вусенко припав на початок 2017 року. Після смерті багаторічного очільника міста Миколи Романюка екс-секретар ради Вусенко не втрималась на своїй посаді. Тоді Львів, мером якого є політичний лідер «Самопомочі» і однопартієць Вусенко Андрій Садовий, потопав у смітті, яке згодом знаходили його по всіх куточках України – від Луцька до Чорнобиля.

Тому дозволити вивозити на і так переповнений полігон під Луцьком ще й сміття зі Львова для Вусенко було «партійним завданням», яке вона могла виконати лише втримавшись в кріслі секретаря, який на час відсутності міського голови виконує його обов’язки. Проте цього не могли допустити депутати міської ради, а тому більшість не підтримала на посаді секретаря ради «сміттєву королеву», як її охрестив Євгеній Ткачук. 15 березня 2017 її звільняють з посади секретаря Луцької міськради.

ЧИТАТИ ЩЕ: СМІТТЯ, БІЗНЕС БАТЬКІВ: ЧИЇ ІНТЕРЕСИ ЛОБІЮЄ ЮЛІЯ ВУСЕНКО

Вусенко не могла змиритись з втратою крісла, та й цього не могли допустити в «Континіумі», який всіляко підтримував її в боротьбі за владу. Додав масла в вогонь і той факт, що Вусенко – наступна в партійному списку на депутатство у Верховній Раді, їй обіцяють омріяне місце, якщо вона зробить все «як треба».

Як жартома сказав на одній з сесій Євгеній Ткачук, Юлія Вусенко «з’їсть свій прапорець «Самопомочі», так їй хочеться влади та солодкої зарплати». Він пожартував, що Вусенко варто сказати, скільки їй потрібно грошей для того, щоб вона назавжди виселилася з Луцька.

Стимул непоганий, тому Вусенко активно «працює»: робить гучні заяви в ЗМІ, доводить, що депутати, нібито, не мали права її звільнити, під час сесій публічно називає депутатів «довбой*бами», погрожує, показує непристойні жести та посилає колег «на*уй». Словом, робить все, окрім того, для чого її обирали люди – роботи на громаду.

Мовою фактів

У відповідь на запит Інформаційного агентства Волинські Новини в Луцькій міській раді повідомили, що за період з лютого 2017 року по лютий 2018 року депутат Вусенко пропустила 12 з 24 пленарних засідань сесій міської ради.

За рік вона так і не увійшла до складу профільних комісій. Серед депутатів вона така одна, адже інші обранці громади, які теж часто «прогулюють» роботу, хоча б «прив’язані» до якоїсь з комісій.

Нуль проектів рішень, жодного депутатського запиту – результат роботи Вусенко за рік. З показником в два депутатських звернення Вусенко явно не демонструє активної роботи для виборців, які їй довірились.



«Депутат – на вихід»?

Влітку минулого року «Континіум» щедро спонсорує так звану «громадську» ініціативу «Депутати – на вихід», намагаючись відкликати неугодних депутатів міськради, аби розвалити більшість та повернути Вусенко на посаду. Афера тріщить по швах: люди чесно зізнаються, що ніяка це не громадська ініціатива, а проплачена акція. Дехто навіть не знає, за що він отримує гроші. На округах депутатів, яких хочуть відкликати люди зносять палатки для збору підписів, адже довіряють своїм представникам в міськраді. Зрештою, крапку у цьому цирку ставить міськвиборчком, припинивши «ініціативу».

Однією з формальних підстав для відкликання депутатів є пропуск половини засідань постійних комісій або ж сесійних засідань. У депутатів, на відкликання яких «Континіум» витратив більше мільйона, показник відвідуваності – від 70 до 90%, в той час як у Вусенко ледь дотягує до половини. І це, не згадуючи про засідання комісій, на яких Вусенко не була.

Отож, чи не стане це причиною відкликання депутата Юлії Вусенко, яка саботує та ігнорує роботу у якості депутата Луцької міської ради? Авжеж не стане. Адже не можуть ті ж структури, інтереси котрих лобіює політик, фінансувати його ж відкликання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Хівря Показати IP 15 Березня 2018 15:10
Будемо Бога просити, щоб те чудо десь поділося, де ж такі беруться, нехай іде вже до столиці і там ричить, толку з неї ніде немає.
пр Показати IP 15 Березня 2018 16:54
*мошница с вечно немытой головой
ні Показати IP 15 Березня 2018 17:04
Ні в якому разі до столиці таких пускати не можна. Там вона вершитиме законотворчість для всієї держави... То що ж ми матимем на виході? Ду?нуваті закони, які не працюватимуть, або ще більше ускладнять життя українців. Таким до влади не можна. Краще їм взагалі з людьми не працювати.
Анонім Показати IP 18 Березня 2018 19:18
Досить гризти жінку,вона костлява -ВДАВИТ*СЬ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus