USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На луцькому «Авангарді» стартувало святкове дійство. ОНОВЛЕНО

5 Вересня 2015 17:00
Заходи з нагоди урочистого відкриття легкоатлетичного комплексу на стадіоні «Авангард» розпочалися в Луцьку. Матч за участю ветеранів футбольних команд, урочиста хода представників усіх спортивних федерацій області від Театрального майдану до стадіону, дитячі розваги, концерт музичних гуртів і багато іншого - у програмі свята.

Так, влітку 2015 року Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк», Федерація легкої атлетики України та Волинської області, а також Міністерство молоді та спорту України уклали угоду щодо реконструкції стадіону, що дозволить перетворити «Авангард» на стадіон міжнародного класу ІІ-ї категорії. Це дасть можливість приймати чемпіонати європейського рівня та світові змагання у Луцьку.

Відтепер майбутні чемпіони матимуть змогу тренуватись на бігових доріжках із сучасним високоякісним синтетичним покриттям, які установили на оновленому стадіоні. Окрім цього, наразі на «Авангарді» обладнали майданчики для стрибків у висоту та довжину, сектор для метань та інші необхідні об’єкти.

Паралельно з цим оновлювали й стадіон Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, який отримав символічну назву «Спортивне ядро». Саме він й став тренувальною базою для майбутніх чемпіонів-лекгоатлетів.

Варто зауважити, що загальна сума реконструкції стадіону «Авангард» становить понад 9 мільйонів гривень, наданих Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк», а на переобладнання стадіону СНУ Ігор Петрович та його батьки – Петро Якович та Тетяна Йосипівна - витратили 2,5 мільйона з особистих коштів.

Тож, з нагоди визначної події не тільки для місцевого спорту, а й для всеукраїнського, заходи розпочались уже о 13:30.

Так, перед центральним входом до стадіону, в так званій зеленій зоні, розвернувся корт смачних страв та солодощів.

Окрім цього, усім охочим запропонували спробувати свої фізичні можливості ‪ на тренажері гравітації, що дозволяє виконувати різноманітні рухи по унікальній методиці компанії ALFA GRAVITY GROUP. «Відчуття космічного простору та невагомості гарантовано», - обіцяють організатори.

Увагу приділи й маленьким гостям. Для них організували дитячий майданчик з анімацією, батутом, веселими конкурсами та смачними призами.



До слова, спонсор масштабної розбудови стадіону - Ігор Палиця - також присутній під час свята. Власне, завершення одного з етапів реконструкції вирішили пов'язати з днем фізичної культури та спорту, який Україна цьогоріч відзначає 12 вересня.



Зірковим складом зіграли на «Авангарді» показовий матч ветерани «Динамо» та «Волині». ФОТО.



У рамках святкування на присутніх чекають виступи відомих колективів. Так, до Луцька приїхали «ТНМК», «Антитіла» та «Піккардійська терція». Окрім цього, у програмі - показові виступи легкоатлетів, дитячі змагання, представлення найвідоміших спортсменів області. Танцювальні гурти міста покажуть оригінальне шоу, в якому візьме участь понад 250 учасників. Також на території стадіону передбачать зону харчування від закладів міста. Дійство триває з 15:30 до 22:00. Вхід на святкування - вільний.

Нагадаємо, на території стадіону відбулась прес-конференція засновника фонду «Новий Луцьк» Ігоря Палиці, міністра молоді і спорту Ігоря Жданова, голови фонду Олександра Товстенюка, голови федерації легкої атлетики Волинської області Володимира Рудюка.
За станом на 14:30 у приміщенні стадіону розпочалась прес-конференція з ветеранами футбольних команд «Волинь» (Луцьк) та «Динамо» (Київ).
Тим часом на самому «Авангарді» триває саунд-чек музичних формацій, які незабаром заспівають для лучан на святковому концерті.

О 16:30 відбувся збір на Театральному майдані та урочиста хода до стадіону представників усіх спортивних федерацій області.

Після урочистої ходи відбулися показові виступи представники усіх спортивних федерацій області: гімнастів, каратистів, боксерів, футболістів, а також танцювальних колективів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ghost Rider Показати IP 5 Вересня 2015 17:26
Респект Ігоре Петровичу! Справжній Лучанин!
волинь Показати IP 5 Вересня 2015 17:30
а де народ
Анонім до волинь Показати IP 5 Вересня 2015 18:07
в ізбранных
!! до волинь Показати IP 5 Вересня 2015 23:12
Людей було досить богато як для такої погоди. Треба було самому прийти і подивитись!
Макс Показати IP 5 Вересня 2015 19:40
Забодали вже!! цiлий день в сусiднiх будинках скло трясеться! ранiше були концерти, не так бумкало голосно, новi динамiки встановили та хочеться побумкати?
Лучанка Показати IP 5 Вересня 2015 22:45
Молодець Ігор Палиця!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus