USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку відбулася виставка собак. ФОТО

29 Серпня 2011 10:15
На кінологічну виставку в Луцьку 28 серпня зібралося 340 учасників зі всієї України аби дати можливість своїм псам стати кращими в одній з заявлених категорій.

Виставка відбулася на стадіоні, що на вулиці Писаревського. Тут розмістили декілька рингів для проведення конкурсів.

Як розповів організатор виставки, керівник Луцького міського відділення кінологічної спілки України «Любарт» Іван Безуглий собаководи змагалися у вікових категоріях незалежно від породи.

Таких класів на конкурсі було вісім: починаючи від 3 місячного віку до 8 років. Окрім цього, власники тварин мали можливість виставити свого улюбленця на конкурс в номінаціях «Пари», «Племінна група», «Юний хендлер», «Гламур DOG».

Судило собак журі, у якому були спеціалісти з України та Польщі. Представники різних порід собак виходили змагатися почергово у декількох відсіках.
А от для вівчарок був обладнаний окремий відсік, адже представників цієї породи було чи не найбільше. Судив їх президент польського клубу німецької вівчарки.





«У першу чергу собака повинна мати документи – це родословна. Не потрібно плутати їх з паспортом. Паспорт це книжка здоров’я собаки. А родословна – це документ, який видає кінологічна спілка України і підтверджує її рід. Міроприємство – це тільки для таких псів. Хоча у світі немає поганих собак…», - каже Безлугий.



«Ми проводимо цю виставку для того, аби популяризувати собаководство в Україні, а також уникати тих моментів, які почали вже з’являтися – розмноження домашніх тварин, які вже створюють проблеми домашніх тварин у місті. А також збереження генодофонду і збереження тих порід, які є у Луцьку», - зазначає керівник луцького «Любарта».



Спеціаліст каже, що цього року на події приїхало до 80 видів рідкісних порід собак. Можна було побачити підвиди порід малоссів, шнайцерів, пінчерів, тер’єрів, такс, гончих псів, спанієлів, ретриверів та інших порід.



На змагання свого пса вже не вперше висунув член виконкому Луцької міськради Юрій Бондарук. Його англійський бульдог Мерлін вже ставав неодноразово чемпіоном.

А от для американського стафорширського тер’єра Альфи головного спеціаліста відділу інформаційних роботи міськради Ольги Бузулук такий конкурс є новим.

«Це дебютний конкурс для нас. Тепер вже матимемо досвід, отримали поради що і як роботи на наступні роки. Наприклад, Альфу виводив чоловік на огляд перед суддями, а кажуть, що естетичніше, якщо це робила жінка. Адже Альфа в нас також дівчинка», - каже Оля Бузулук.






































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Лучанка Показати IP 29 Серпня 2011 12:04
Класно, шкода,що не пішла,-це така краса)
!!! до Лучанка Показати IP 29 Серпня 2011 12:33
тільки все це було без пакетиків і совочків(не як у європі). так що тепер не один "юний футболіст" повсковзнеться на міні
Різеншнауцер Показати IP 29 Серпня 2011 13:30
правильно буде не шнайцерів, а шнауцерів
ЗСЛ Показати IP 29 Серпня 2011 14:44
правильно буде "родовід", а не "родословна"
небайдужа Показати IP 29 Серпня 2011 14:59
Прекрасна ідея заполонити порожнє місце у душі! Респект і фотографу ВН, за чудові фото! Проте кілька "але": було б чудово,якби ви підписали ці фото(хоча б породу цих собак), не зрозуміло, чому так далеко проводився захід(дехто й гадки не має- як туди добратися...), чому б не зробити поряд(або в інший час та день) виставку луцьких собак-безхатченків? А ще мрію, щоб у нас була подібна виставка котів)) А так - МОЛОДЦІ!
!!! Показати IP 29 Серпня 2011 15:49
Організатор виставки, керівник Луцького міського відділення кінологічної спілки України «Любарт» Іван Безуглий- молодець! Людина справи!
Олег Показати IP 30 Серпня 2011 08:12
Все це добре звичайно ... тільки чомусь всі мовчать, що на виставці кавказька вівчарка PATTAR DAUR DON так погризла молоду дівчину, що тій довелося робити операцію!!!! пану Безуглому була вручена офіційна заява про цей інцедент (керівник відповідає за все, що твориться на виставці). На що в нього до сих пір не отримвли ніякої реакції .. ні допомоги ні співчуття ... мало того - небезпечний пес навіть не був знятий з виставки і далі виставлявся !!!.... Оце то популяризували собаківництво!!! А ми тут на бездомних собак жаліємся ...
Танічка Показати IP 30 Серпня 2011 09:32
А в мене така ж вівчарка як в Ігора Рицка:)...
Таня Показати IP 31 Серпня 2011 08:59
Там був укус за руку, та дівчина сама полізла "погладити" гарного пухнастого песика... Нема чого руки пхати до чужих собак...
Spaceman до Таня Показати IP 31 Серпня 2011 12:51
ЕЕЕ, а може взагалі туди не варто було заходити, бо якась неадекватна собака могла і просто так накинутися? Навіщо було організовувати виставку, якщо організатори не взмозі гарантувати безпеку відвідувачів?
Vedji до Таня Показати IP 31 Серпня 2011 22:38
Девочка не лезла сама к собаке, а просто проходила мимо. При чем очень спокойно, и тому есть свидетели.Зачем же вы неправду пишете????
Vigilante до Таня Показати IP 1 Вересня 2011 23:13
Таня, прямо про вас цитата: "В общем и целом защитника животных легко опознать по лютой, бешеной ненависти к людям."
Vedji Показати IP 31 Серпня 2011 22:36
Да, про инцидент молчат конечно. В случившемся виноваты не организаторы, а хозяева. А уж организаторы виноваты в том, что допустили такую собаку в ринг, а не дисквалифицировали.
erica Показати IP 3 Вересня 2011 14:24
А коли вже буде виставка котів?((
мінай Показати IP 4 Жовтня 2011 19:48
я тож там був і мій мінай даже свою мамку взув о це жесть була биввшому хазяїну

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus