USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні дороги робитимуть зі старих шин

3 Серпня 2011 15:58
В Україні зношені автомобільні шини будуть переробляти на дрібну крихту з подальшим її використанням у будівництві доріг.
Про це повідомив міністр екології і природних ресурсів Микола Злочевський, – йдеться на ТСН.
У свою чергу, оплата утилізації ляже на імпортерів та виробників автопокришок. Відповідну установу вже прийняв Кабінет міністрів.
«З усіх виробників і імпортерів шин стягуватиметься певна плата, яка дорівнюватиме вартості утилізації шин, що дозволить очистити величезні території і припинити практику спалювання шин», – сказав він.
За словами Злочевського, в Мінекології звернулося декілька інвесторів, готових побудувати потужні заводи по утилізації шин.
Однією з найбільш поширених технологій таких заводів є переробка шин в дрібну крихту з подальшим її використанням у будівництві доріг.
Міністр також уточнив, що введення плати не буде обтяжливим для виробників і імпортерів шин.
У матеріалах прес-служби Мінекології уточнюється, що прийнята постанова передбачає поетапне збільшення об'ємів утилізації зношених шин.
Зокрема, в 2011 році планується утилізувати 10% шин від загального обсягу ввезення, в 2012-му – 15%, в 2013-му – 20%, в 2014-му – 25%, в 2015-му – 30%, в 2016-му і в подальші роки – 35%.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus