USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Варта порядку» оголосила повну перереєстрацію

18 Серпня 2015 11:45
У громадському формуванні «Варта порядку» оголосили офіційну перереєстрацію. До 1 жовтня учасники формування вже матимуть посвідчення нового зразка.

До слова, зі складу організації виключили вже більше тисячі членів, зокрема й чоловіка, який спричинив ДТП у Луцьку в стані алкогольного сп’яніння. Особистої відповідальності, переконує керівництво Варти, не зможе уникнути жоден член ГФ.

Так, днями на сторінках волинських ЗМІ з’явилася інформація про два інциденти, учасниками яких стали члени формування «Варта порядку»: учасник АТО Ігор Рицко та Леонід Сінчук.

Зокрема, Ігор Рицко став учасником бійки в ніч з 15 на 16 серпня. А Леонід Сінчук 16 серпня скоїв аварію в стані алкогольного сп’яніння і, замість того, аби пред’явити посвідчення водія, начебто, почав «світити» посвідченням учасника «Варти порядку».

Голова правління громадського формування «Варта порядку» Олександр Тиводар у коментарі кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини пояснив, що Ігор Рицко, хоч і являється учасником формування, насамперед є мобілізованим військовослужбовцем, якого повторно призвали до лав ЗСУ, наразі він на кілька днів прибув у відпустку. До слова, сам Ігор Рицко отримав під час цього інциденту тілесні ушкодження і власноруч написав заяву до правоохоронних органів про побиття. І кримінальне провадження, про яке активно повідомляють волинські ЗМІ, відкрите щодо, власне, побиття самого Рицка.

А ось вчинок Леоніда Сінчука, який намагався викрутитися з неприємної ситуації, користуючись своєю участю у формуванні, заслуговує на відповідне покарання.

«Така поведінка недопустима для члена формування. Правову оцінку всім цим діям дадуть правоохоронці – ми не втручаємося в їхню роботу, і ніхто не збирається покривати порушників. Але зауважу: це поодинокі випадки, вони можуть трапитися з-поміж членів будь-якої організації. І не хотілося б, щоб вони лягли плямою на репутацію всього формування. Ми розуміємо власну відповідальність перед громадою. Тому я офіційно прошу вибачення перед лучанами за такі дії підлеглих», - наголосив Олександр Тиводар.
Відтак, 17 серпня відбулося засідання членів правління формування. Зрештою опісля обговорення зійшлися на тому, що ситуацію щодо Ігоря Рицка довивчать у ключі роботи правоохоронних органів, а от Леоніда Сінчука виключать з лав «Варти порядку».

Окрім того, з метою очищення і в організації оголосили повну перереєстрацію. До 1 жовтня всі члени формування мають з’явитися для здійснення цієї процедури. Документи, необхідні для перереєстрації, - наявне посвідчення члена організації, заповнена обліково-реєстраційна картка з фото та копія медичної довідки.


Ті, хто не з’явиться на процедуру, або ж не виконає вимоги статуту і не братиме участі у роботі організації, - будуть виключені, - наголошує Олександр Тиводар.

Нагадаємо, формування «Варта порядку» створене, аби сприяти правоохоронцям у їх роботі, запобігаючи правопорушенням, захищати життя та здоров’я громадян.
Щовечора луцькі вулиці спільно патрулюють правоохоронці та члени формування. А матеріальну підтримку формуванню для закупівлі форми, спорядження, автомобілів та всього необхідного для його повноцінного функціонування надає Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Зауважимо, на початку створення організації, 15 років тому, до її лав вступали здебільшого для того, щоб отримати дозвіл на носіння травматичної зброї, але не виконували свої обов’язки з охорони громадського порядку. Проте у 2014 відбулися зміни – під час революційних подій в місті з’явилася потреба в людях, які готові патрулювати місто і берегти громадський спокій. А з початком військових дій в країні ця потреба ще більше зросла. Відтак, формат організації змінили, а особовий склад організації переглянули.

Як розповів Олександр Тиводар, у квітні 2014 року тут налічувалося 1624 учасника громадської організації «Варта порядку». Після зміни керівництва, прийняття нового статуту і переоформлення організації на громадське формування, більш ніж за рік з її складу виключили 1089 людей, на черзі – ще 95. Під час реформування набрали нових людей.

Оновлення складу «Варти порядку» відбувається постійно. Разом з тим, стати одним з когорти формування - доволі непросто. Учасником може бути лучанин, віком від 18 років. Під час вступу від нього вимагають довідку про відсутність судимості, і інформацію стосовно того, чи не перебуває він у розшуку. Згодом кандидат проходить навчання, складає заліки. Також він має надати довідку про стан здоров’я, довідку від дільничого інспектора.
Утім навіть діючі члени «Варти порядку» можуть бути виключені з її лав, якщо вони відмовляються виконувати статут формування і не беруть участь в його роботі.

Їхні завдання не обмежуються вечірніми та нічними патрулюваннями, адже члени формування постійно допомагають правоохоронцям підтримувати спокій під час масових заходів: мітингів, концертів, зібрань. До прикладу, правоохоронці разом з «Вартою порядку» патрулювали місто під час відзначення Дня Перемоги. Всі заходи відбулися спокійно. Також члени «Варти порядку» охороняють громадський спокій під час футбольних матчів, адже до складу формування входять луцькі «ультрас». Долучаться вони й до патрулювання міста під час відзначення Дня прапора та Дня Незалежності України.

А ось вишкіл, який отримують учасники формування, відзначають не лише правоохоронці, з якими патрулюються вулиці. Чимало учасників «Варти порядку» мобілізовані й нині перебувають на службі в Збройних силах України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 18 Серпня 2015 15:55
модери в сави на зарплаті
111 Показати IP 18 Серпня 2015 21:45
нічого дивного....як каже прислів*я "В сім*ї не без урода"...так само і тут.ситуацію просто зондувати треба постійно і нічого не спускати на самоплин...проведуть перереєстрацію і все стане на свої місця.головне порядок шоб у місті і надалі був..бо хлопці працюють.тут не попреш.
Анонім Показати IP 18 Серпня 2015 23:01
*ігня якась. Як в тому класичному творі - всі рівні, але деякі свині рівніші.
присяжнюк Показати IP 21 Серпня 2015 09:28
якщо чесно..то Варту порядку)) найчастіше бачив на бігбордах...та в інтернеті))
anet Показати IP 12 Листопада 2015 12:18
присяжнюк, шкода... а я майже щодня бачу "Варту порядку" поруч із своїм будинком! І знаю, що зможу спокійно пройти ввечері по вулиці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus