USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Великобританія не хоче платити Бельгії 60 млрд євро за Brexit

4 Березня 2017 23:01
У Брюсселя немає юридичних підстав вимагати від Лондона виплат після виходу Великобританії з ЄС, вважає комітет зі зв'язків з ЄС Палати лордів.

Про це повідомляє DW.

Влада Великобританії можуть відмовитися від виплати 60 мільярдів євро Євросоюзу після виходу із товариства. У Брюсселя немає юридичних підстав вимагати подібних виплат від Лондона, йдеться в опублікованому в суботу, 4 березня доповіді комітету Палати лордів з питань відносин з ЄС.

"Рахунок за Brexit"

На думку авторів доповіді, у Лондона немає зобов'язань виплачувати так званий "рахунок за Brexit" в розмірі 55-60 мільярдів євро, розроблений командою Мішеля Барньє, який очолює делегацію ЄС на переговорах по Brexit. Цей рахунок передбачає, зокрема, погашення британської частки по виплаті пенсій колишнім чиновникам ЄС, за непогашеними кредитами та за витратами на виведення з експлуатації атомних електростанцій. Барньє очікує, що Лондон буде здійснювати виплати в бюджет ЄС ще в 2019 і 2020 році.

"У Великобританії, мабуть, буде сильна правова позиція щодо бюджету ЄС після виходу із товариства, і це важлива обставина на переговорах по Brexit на підставі 50-ї статті (Лісабонського договору - Ред.)", - заявила голова підкомітету з фінансових відносинам з ЄС Кішвер Фолкнер.

Виплати в обмін на привілеї

За її словами, питання про виплати Лондона Євросоюзу стане важливим чинником на переговорах з Брюселем. Далі Фолкнер допустила, що британська влада тим не менше виплатять необхідну суму в обмін на певні поступки з боку ЄС.

"Уряд (Великобританії - Ред.) Має порівняти фінансові та політичні витрати, пов'язані з такими виплатами, з потенційним прибутком від інших аспектів, які будуть обговорюватися на переговорах", - додала вона.

Такими поступками може стати привілейований доступ Великобританії до європейських ринків, а також співпраця у сфері правосуддя та безпеки, пише британське видання The Saturday Times з посиланням на неназване джерело.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus