USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинського податківця, якого спіймали на хабарі у 400 тисяч, поновили на посаді

5 Серпня 2016 18:31
Заступника начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області Руслана Вандьо, якого разом із підлеглим ще в лютому 2015-го затримали «на гарячому» під час отримання хабара розміром у 400 тисяч гривень, адміністративні суди повертають на посаду.

Відповідні рішення винесли Львівський окружний адміністративний суд та Львівський апеляційний адміністративний суд, - інформує видання CorruptUA.org.

Заступника начальника ГУ ДФС у Волинській області Руслана Вандьо разом із його підлеглим – начальником управління податкового і митного аудиту Віктором Палюховичемзатримали під час отримання 400 тисяч гривень хабара ще у лютому 2015-го року.

Вони вимагали гроші за невідображення у акті перевірки одного з підприємств порушень податкового законодавства та недонарахування податків на суму майже 3 мільйони 500 тисяч гривень.

Після цього високопосадовця відсторонили від роботи на час службового розслідування, а в травні 2015-го за його результатами чоловіка звільнили. Цікаво, що самого Руслана Вандьо під варту не взяли. За нього внесли заставу розміром у 365 тисяч гривень.

Після звільнення Вандьо почав судову тяганину із податковою. Спочатку звернувся до Львівського окружного адміністративного суду. У листопаді минулого року Феміда частково задовольнила його позов: суд вирішив, що звільнили посадовця безпідставно, поновив його на посаді та ще й зобов`язав стягнути на його користь майже 20 тисяч гривень середнього заробітку за безробітний період.

Податкова оскаржила таку постанову до Львівського апеляційного адміністративного суду. В апеляційній скарзі податківці написали, що «підставою для звільнення позивача було неналежне виконання службових обов`язків, недостатній рівень організації роботи і контролю за роботою підлеглих, порушення правил етичної поведінки, а також одноразове грубе порушення трудової дисципліни». Останнє ґрунтувалося на висновках внутрішнього службового розслідування податківців, яке розпочали 25 березня, тобто, більш ніж через місяць після затримання посадовця «на гарячому».

Проте, на думку апеляційного суду, податківці затягнули терміни із застосуванням дисциплінарних заходів до посадовця і його звільненням. Суд повважав, що податківці мали місячний термін на покарання посадовця рахуючи із 9 лютого 2015 року, а не з дня закінчення внутрішнього службового розслідування 21 квітня 2015 року, тому й відмовив в задоволенні апеляційної скарги. Ухвала Львівського апеляційного адміністративного суду вже вступила в силу і з 27 квітня цього року наказом Державної фіскальної служби Руслана Вандьо поновили на посаді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анатоль_ Показати IP 5 Серпня 2016 18:49
Це по-нашому, по-українськи!
А до Анатоль_ Показати IP 5 Серпня 2016 19:00
А ще до державної нагороди Героя!
Aya Показати IP 5 Серпня 2016 18:50
Думаю,що Генпрокурор має зайнятися цією справю, він жертва такого безглуздя. І пан президент не дивлячись на ВРЮстиції має прогнати судів задіяних у цій справі в чортову мать. Цікаво що думає на тему такого законня пані Марина Порошенко? Чи не час почати обговорювати з чоловіком такі теми
Жайворонок М.М. Показати IP 5 Серпня 2016 19:14
Таку судову систему , таких суддів пустити на мило - це недостатньо ! Їх потрібно знищити , як клас ( як систему ) , що умисно підриває державний устрій країни ...!!!
123 Показати IP 5 Серпня 2016 21:15
так в нього ж є посвідчення ато ато ато. який може бути суд може бути тільки нагородження
Головний Показати IP 5 Серпня 2016 21:18
В Україні потрібно ввести смертну кару для суддів і прокурорів на майбутнє, а усіх хто перебуває зараз на посаді розстріляти- неефективні паразити!!!
Пареньок Показати IP 5 Серпня 2016 21:59
Так документировали и собирали материалы!!! Булька з носа! Нулевой уровень. Спешат выслужиться.
Друг Показати IP 5 Серпня 2016 22:01
Коррупция стала извращённой, а методы старые и сотрудники непути.
ще не зовсім свідоми Показати IP 5 Серпня 2016 22:25
А Ви, СБУшники, бігайте дурниками та ловіть хабарників. Слава майдану
Вася Показати IP 7 Серпня 2016 12:06
зато жевто-блакитной краской полгорода измазали. це перемога.
apxibamop Показати IP 7 Серпня 2016 12:39
@ Головний: "В Україні потрібно ввести смертну кару для суддів і прокурорів на майбутнє" - просто-напросто, якщо не зробити так, то і нічого не зміниться ще з сотню-другу років, більше того. Вся ця гидота відчуває свою безкарність, ось і відповідь. Лиш втративши відрубаним палець, задумаєшся чи варто ризикувати цілою долонею... Порятунок в конкретних діях, а не в "гнитті", "болото" словами не переможеш ніколи !!! Ця нечистота живе в іншому вимірі, вони дуже "зайняті роботою на благо", їм не до нас, народе
ДСВ Показати IP 7 Серпня 2016 13:25
Чому він був звільнений з ДФС, а не засуджений за хабар?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus