USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Волинський військовий розповів, як врятував життя командиру

21 Травня 2014 11:43
Про запеклі бої проти сепаратистів, які тривали 9 травня у Маріуполі, розповіли волинські військові, які безпосередньо брали в них участь.

Нагадаємо, У Маріуполі Донецької області 9 травня під час антитерористичної операції загинуло 9, а поранено 42 людини. Зі слів міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, спроба групи озброєних людей захопити штурмом будівлю УВС у центрі міста після запеклого зіткнення закінчилася невдачею.

Серед 52 військовослужбовців-контрактників, які обороняли місто від проросійських сепаратистів, був прапорщик Дмитро Тимощук. Чоловік, ризикуючи власним життям, врятував в бою життя командиру частини Степану Логушу.

«Ми потрапили під обстріл, і фактично вийшло так, що не мали змоги заховатись», - згадує події того дня військовослужбовець.
Командир військової частини №1141, що базується у Луцьку, отримав сім кульових поранень, два з яких – у груди. Зі слів прапорщика Тимощука, саме Степану Логушу дісталось тоді найбільше.

«Ми викликали швидку, але доїхати вона не могла, оскільки в тому районі стріляли», - розповів прапорщик.

Порятунком для військових стала хвіртка поруч. Відкривши її, військовий відтягнув туди пораненого командира, який до того часу був вже без свідомості.

«Швидка допомога дісталась нас вже тоді, коли все закінчилось. Щоправда, одному з поранених вона вже не була потрібна…», - з жалем згадує прапорщик Дмитро Тимощук.

Його колега лейтенант Кирил Іванов, який брав участь у боях під міськвідділком Маріуполя, розповів, що втратив лік часу поки відстрілювався від сепаратистів. Зі слів військового, врятували їх тоді резервісти, які прийшли на допомогу.
Всього на захист громадського порядку в Маріуполь виїхало близько 70 військовослужбовців. Але коли розпочались бойові дії, солдатів строкової служби відправили в Запоріжжя. Зі слів волинських військовослужбовців, це зробили для уникнення жертв серед них, оскільки юнаки не мали достатніх навичок та досвіду ведення бою. Захищати місто від бандитів залишились контрактники та офіцери.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ВВ Показати IP 21 Травня 2014 12:31
Молодці хлопці. Герої!!! Побільше б таких патріотів , а не псевдо - правосеків сцикливих.
ддт Показати IP 21 Травня 2014 12:54
Ось Вам і герої!!!! Але про них написали і забули! А з тим носяться ....
белое крыло Показати IP 21 Травня 2014 13:50
коментар було видалено
белое крыло Показати IP 21 Травня 2014 14:37
.страшно ..не хотите знать правды....Почему нет детей Луцких депутатов и элиты нашего города...Опять рабоче-крестьянская армия..времен В,Ленина......почему Козюру не призвали....и т.д
оксана Показати IP 21 Травня 2014 16:21
чому місцева влада не виявляє бажання допомогти воїнам нацгвардії ділом , а не на словах? чому хлопці все купують за свої гроші? якщо ти небажаєш бути там на передовій то поможіть тим хто туди пішов! сидіти і нічого не робити так не можна !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus