USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Вимагаємо правду про трагедії Іловайська і Дебальцевого», – Ігор Палиця

22 Серпня 2020 18:09
Офіс Генерального прокурора займається ганебним «відбілюванням» можливих винуватців трагедій у Іловайську та Дебальцевому, стверджуючи, що єдиним фактором, котрий призвів до загибелі солдатів, є військова агресія з боку Росії.

Про це заявив лідер партії «ЗА Майбутнє», народний депутат від Луцька Ігор Палиця, передає 24 канал.

Рік тому Президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення 29 серпня Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Фактично, цей документ був приурочений до тих трагічних подій, що сталися наприкінці серпня 2014 року в Іловайську, а згодом і в Дебальцевому, коли через непрофесійність і недалекоглядність вищого політичного й військового командування загинули сотні українських воїнів.

Читати ще: «В пам’ять про полеглих, покалічених і зниклих безвісти»: атовець з Волині вимагає від влади правди про війну

«Прокуратура стверджує, що єдиним фактором, котрий призвів до загибелі солдат під Іловайськом, є військова агресія з боку Росії. Утім, насправді, є багато питань, на які ми так і не отримали відповіді. Чому в той час, як російські війська готувалися переходити український кордон, у столиці проводився масштабний військовий парад? 2,5 тисячі військовослужбовців та понад 150 одиниць військової техніки знаходилися у столиці, тоді як їх катастрофічно не вистачало на фронті! Хто спланував провальну операцію, віддав наказ послати беззбройні колони українських збройних підрозділів на вірну смерть?» – коментує політик.

Він нагадує, що парламентська група «ЗА Майбутнє» неодноразово закликала створити Тимчасову слідчу комісію, яка б розслідувала обставини трагедій. Але монобільшість у Верховній Раді заблокувала цю ініціативу. Це схоже на спробу приховати правду.

Читати ще: «Він знав, що під Іловайськом гинуть наші хлопці, але приймав парад і сміявся», – Палиця шокований цинізмом Порошенка

«Ми не будемо мовчати і вимагаємо у Президента України як Верховного Головнокомандувача Збройних сил забезпечити прозоре та об’єктивне розслідування трагедій Іловайська та Дебальцевого. А в керівництва Верховної Ради – не перешкоджати створенню ТСК, яка має забезпечити об’єктивне і прозоре розслідування. Це наш обов’язок перед пам’яттю загиблих героїв та їхніх родин!» – каже Ігор Палиця.

21 серпня, у шості роковини Іловайської трагедії, Офіс генерального прокурора України представив результати дослідження в рамках кримінального провадження обставин, а також причин та наслідків цих подій. Згідно із висновками експертів та комплексу інших здобутих доказів, єдиним фактором, що нібито призвів до трагічних подій під Іловайськом, є військова агресія ЗС РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ще не зовсім свідоми Показати IP 22 Серпня 2020 20:07
Повністю згідний.А то що не візьмеш, хто крайній-невістка? Ні Расєя. Вигідно все своє військове дилетанство та мародерство на кацапів списувати
123 Показати IP 22 Серпня 2020 21:26
З приводу окупації Криму, війни на сході України треба питати починаючи з Ющенка, який нічого не зробив для посилення ВСУ, маючи перед носом російсько-грузинську війну.
Ііі до 123 Показати IP 23 Серпня 2020 08:19
Армія гробилась під "0" саме яником і його міністрами з російським громадянством.
Микола, Луцьк Показати IP 22 Серпня 2020 21:34
Звичайно головна причина, це те що Росія кинула тоді сюди свої регулярні і добре підготовлені професійні військові з'єднання. Але й була й інша причина - самовільний непідготовлений і неузгоджений з керівництвом військ, наступ на Ілловайськ декількох добробатів з ініціативи Семена Семенченка ( який тоді викладав свої заклики до наступу і план операції в мережі). Доречі, днями цей "герой" після півторарічної мовчанки, знову почав заявляти про себе в медіа, саме після оприлюднення висновків генпрокуратури. Мабуть знову знайшовся спонсор який оплачує його політичну "активність".
Ветеран до Ііі до 1 Показати IP 23 Серпня 2020 10:22
За національну безпеку України відповідає президент. Спочатку задарма віддали ядерну зброю, а про створення аналогічної їй за потугою військової сили не подумав ні Кравчук, ні Кучма. Кравчук хотів подобатись Заходу, а Кучма – Єльцину. ЗСУ перестали бути радянськими, але не набули натівських стандартів. Ющенко, який вважав себе посланцем Неба, про НАТО говорив, але нічого не робив для наближення ЗСУ до західних стандартів. В той час його міністр оборони Гриценко розпродавав військову техніку. Ще до яника було знищено військову розвідку, остаточно ск...рвилась СБУ, що проявилось в тотальній зраді її кримського підрозділу в 2014-му. Усі довоєнні роки ЗСУ були декоративним додатком держави та кормушкою для чиновників та килимових генералів. Україну від путліна врятували добровольці за допомогою свідомих залишків армії.
До Миколи Показати IP 23 Серпня 2020 10:23
Що вам заважало створити регулярну добре підготовлену 51 омбр . А не бойове злагодження на ровенському полігоні в квітні 2014року (футбол,волейбол, шашлики, аватарія) то станом би на 1 серпня 2014 року була б як дивізія вермахта . По поводу добробатів таке враження шо всі військові частини були переповнені і їм не вистачало місця ,ну а чим вони займались то колись Лапін може в своїх мемуарах (правду) опише Твердохліб уже сказав
Ветерану Показати IP 23 Серпня 2020 13:40
Що заважає ветеранським організаціям поставити вимогу перед Верховною радою і президентом про компетентне розслідування дій усіх колишніх президентів, прем’єр-міністрів, міністрів оборони, які могли сприяти знищенню українських збройних сил? Чому досі не встановлено і не покарано осіб, які в 14-му здали Путіну військовий флот? Чому не встановлено і не покарано осіб, які привели до масових зрад на флоті, армії, СБУ, ГРУ? А то виглядає, що все сталось саме по собі.
Клава Показати IP 24 Серпня 2020 13:12
недолугі українські керманичі за власними кишенями віддавали перевагу не помічати загрозливим паралелям від країни-супостата, що, мовляв, США бомбили Югославію і їм за це нічого не було та присипали народ солодкою байкою, що незалежність нам впала, мов манна небесна..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus